Meer grote hennepplantages opgerold

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De berichtgeving op FOK! over gister opgerolde hennepkwekerijen blijkt verre van compleet te zijn:

Giga-kwekerij in Roosendaal

In Roosendaal heeft de politie dinsdag de hele dag werk gehad met het ontruimen van een enorm grote kwekerij. Het zou gaan om een plantage met zeker 10.000 tot 15.000 planten.

De kwekerij zat verstopt op industrieterrein 't Leen, vlakbij de plaats waar twee weken terug een grote kwekerij in aanbouw werd ontmanteld.

Een 26-jarige man uit Antwerpen die zich in het pand bevond is aangehouden. De hennepkwekerijen zaten verstopt in veertien gestapelde zeecontainers, voorzien van afzuiginstallaties en regelapparatuur.

De acties maken deel uit van het anti-drugsprojekt Courage van de gemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom.

Hennep in schuur in Utrecht

In Utrecht werd maandag al een grote hennepkwekerij, met 1.181 planten, in een loods aan de Mereveldseweg ontmanteld. Al maanden lagen pallets met aarde bij het gebouw, wat de argwaan van de politie wekte.

Nog niemand is aangehouden. Wel moet de eigenaar van de schuur waarin de plantage was aangelegd, zich binnen twee dagen melden bij de politie. De kweker tapte overigens ook illegaal stroom af.

Almere

FOK! user PvtRyan wist ons te melden dat bij zijn achterbuurman in Almere, in een gigantisch vrijstaand huis, de hele zolder vol stond met wietplanten. De politie heeft gisteren alles in een container gegooid. Ook zouden er wapens zijn aangetroffen.