Blote-billen poster verwijderd in Katwijk

Chris / ElCriz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Katwijkse SGP heeft het niet zo op blote billen in het openbaar. Na actie van de fractie van de christelijke partij heeft reclameverspreider Viacom Outdoor dan ook de nieuwste Ola-posters uit de abri's moeten halen. Daarop waren namelijk de billen van twee mannen te bewonderen.

Volgens een raadslid van de partij is het de zoveelste keer dat er 'aanstootgevende' posters in de bushokjes hangen. Eerder gebeurde dat al met het kledingmerk Hij en een bepaald koffiemerk dat, in de ogen van de SGP, de ernst van de dood niet respecteerde. Ook de Ola-reclame voor de Magnumijsjes die genoemd zijn naar de zeven zonden zit de fractie niet lekker. "Die reclame zien wij ook echt niet zitten. De zonden worden min of meer aangeprezen terwijl het om de kant van de duivel gaat. Zoiets hoort niet in Katwijk."

Er bestaat tussen de gemeente en de reclameverspreider een mondelinge afspraak dat het bedrijf rekening moet houden met de gevoelens van de mensen uit het christelijke Katwijk. De SGP wil als het contract met Viacom later dit jaar afloopt dan ook met het bedrijf of een ander bedrijf harde afspraken maken over het beleid ten aanzien van zijn gemeente.


De bewuste reclame