Grote radiofrequentie wijzigingen per 1 juni

Het zal morgen even zoeken worden. Alle commerciële radiostations en een aantal publieke radiostations zullen vannacht van plaats verwisselen. Vanaf vandaag tot ongeveer 04:00 uur morgen vroeg zijn technici bezig om de frequenties om te zetten. Het leeuwendeel is al online of zal om precies 00:00 uur on-air gaan.

De overheid verdeelde de etherfrequenties afgelopen week na jaren van besluiteloosheid. De rechter had eerder al besloten dat de stations per 1 juni 2003 uit moesten kunnen zenden. En dat is dus morgen.

Een greep uit de wijzigingen: Radio 4 is nu vooral op frequenties van Radio 1 en andersom. Noordzee FM gaat nu uitzenden op de 100.7 FM van Sky Radio. En Sky Radio gaat naar de plek van Radio 538. Nieuwkomer is ID&T Radio. Het dancestation gaat 59% van Nederland via de ether bedekken.

Ook zijn er stations waar niks verandert. Yorin FM krijgt uitbreiding van het bereik, maar is op de meeste plekken via de zelfde etherfrequentie te horen. Ook Radio 3FM zal op dezelfde plek blijven. Het publieke popstation moest wel een paar frequenties veranderen, maar dat gebeurde al in maart.

Meer over de overschakelingen en welke stations waar te vinden zullen zijn is hier te vinden.