Pedo-vereniging gaat toch naar Roze Zaterdag

Hans Bankensteijn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlands pedofielenvereniging Martijn is van plan om toch aanwezig te zijn op de komende Roze Zaterdag, die gehouden wordt op 28 juni in Deventer. De organisatie van de homodag liet eerder weten de vereniging er niet bij te willen hebben.

Volgens woordvoerder M. de Jong van Martijn hebben zij voorheen altijd een stand gehad op de Roze Zaterdag. ''Een paar jaar geleden ging dat echter mis doordat andere instellingen op de informatiebeurs problemen hebben met de komst van Martijn. Op het laatste moment is nu weer gezegd dat wij niet welkom zijn en we voelden ons daarin zelfs bedreigd. We zijn gewoon geschoffeerd. Er werd gezegd dat ze niet voor onze veiligheid in kunnen staan.''

De woordvoerder van Martijn verklaart de aversie tegen zijn vereniging vanwege de associatie die mensen leggen met seksueel misbruik.

De leden van Martijn, die op Roze Zaterdag aanwezig zijn, gaan zich beroepen op de vrijheid van meningsuiting en willen flyers en informatie brochures uitdelen.

De vereniging Martijn, die opgericht is in 1982, strijdt volgens haar eigen website voor de acceptatie van pedofiele relaties. Dit houdt volgens Martijn in: het wederzijds als plezierig ervaren van relaties tussen jongeren en ouderen waarbij eventueel seks in het spel is.