FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 25 mei 2003

Darts: Raymond van Barneveld wint IDL

NLBADBOY en systeemkast.nl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Raymond van Barneveld heeft de eerste editie van de International Darts League op zijn naam geschreven. In Den Haag won de Hagenaar in de finale met 8-5 van de Engelsman Mervyn King.

Van Barneveld bereikte de finale door een overwinning op Tony David in de kwart finales en de winst op Martin Adams in de halve finales. In de finale kwam hij al snel op een 4-0 voorsprong. Met zijn zege verdiende Barney 30.000 euro en komt hij weer op de eerste plaats van de wereldranglijst.

Vrouw stopt dochter in wasmachine

PCF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Pomona, California, is zaterdag een 2 jaar oud meisje gered uit een gesloten en draaiende wasmachine in een wasserette. Haar moeder is aangehouden, nadat op een beveiligingstape was te zien dat de vrouw het kind in de machine had gestopt.

Een agent sloeg de deur van de machine kapot met zijn wapenstok en redde het meisje, dat onder water zat. Het kind was bewusteloos, maar ademde wel. Ze werd naar een ziekenhuis gebracht waar men haar behandelde voor snijwonden, schaafwonden en kneuzingen. Ze zal het wel overleven, aldus de politie.

De 35-jarige moeder werd later gearresteerd omdat ze het leven van haar kind in gevaar heeft gebracht. Op de videoband van de beveiliging was te zien dat ze het meisje in een wasmachine plaatste, haar er weer uithaalde en weer in een andere machine zette. Deze ging van start toen de vrouw de deur sloot. De vrouw probeerde nog met omstanders de deur van de machine te openen, maar dat mislukte.

15-jarig meisje op top Mount Everest

Het blijft een week van records op de Mount Everest. Nadat eerder deze week al de snelste beklimming ooit plaatsvond en een Japanse alpinist met zijn 70 jaar de oudste man werd die ooit de top behaalde, is nu ook het record van de jongste beklimmer verbroken. Een klein 15-jarig meisje behaalde vannacht het hoogste punt.

Ming Kipa Sherpa bereikte de top van de 8,848 meter hoge berg met haar 30-jarige zus. Het bericht bereikte het basiskamp gistermorgen, toen de daar aanwezigen een andere Sherpa, Pemba Dorjie, feliciteerden met zijn record van de snelste beklimming ooit. Hij deed dat in 12 uur en 45 minuten, waar het de meeste klimmers vier dagen kost om bij de top te komen.

Piloot landt op openbare weg

chanty, PCF en dabky hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De automobilisten in Zeeland zagen vandaag wel een hele vreemde auto over de weg rijden. In de namiddag landde er op de openbare weg naast het vliegveld Midden Zeeland bij Arnemuiden een vliegtuigje. Volgens de politie had de Noorse piloot zich in de baan vergist.

Er raakte niemand gewond en er was ook geen schade. Wel liepen de automobilisten wat vertraging op, omdat ze moesten wachten totdat het toestel van de weg was gehaald.

Cafébezoeker dood na val van trap

chanty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een café aan de Markt in Steenwijk is een 37-jarige bezoeker bij een val van de trap om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. De verwondingen waren dusdanig ernstig, dat de man er zaterdagochtend aan bezweek.

De man was niet dronken en kende het café goed. Hij wilde voor zijn vertrek uit het gesloten café nog even naar het toilet gaan. Daarvoor moest hij de trap naar beneden. Vermoedelijk raakte hij bij de val, met zijn hoofd de trap of plavuizen. Waarom de man gevallen is, is vooralsnog onbekend.

De beheerder van het café hoorde de man vallen en kwam meteen polshoogte nemen. Het slachtoffer was toen al bewusteloos. Hij werd meteen overgebracht naar het Sophia Ziekenhuis in Zwolle, waar hij korte tijd later overleed. De politie sluit een misdrijf uit.

Onvrede tussen BMW en Williams

_BlOkKiE_ wist ons recentelijk het volgende te melden:

Echt lekker gaat het niet tussen BMW en Williams. Enkele weken geleden meldde Gerhard Berger, de Motorsport directeur van BMW, op tv dat het de schuld van Williams zou zijn dat het team nog geen race gewonnen heeft. Berger zei ook te twijfelen aan een nieuwe samenwerking volgend seizoen. Nu vindt Patrick Head dat hij terug moet slaan.

"Ik ben enigszins teleurgesteld in sommige individuen bij BMW, die denken dat ze iets kunnen bereiken door de pers hierin te betrekken. Dat zegt meer over hun eigen gebreken en dat is een beetje zielig", aldus Head.

"We zijn het seizoen slecht begonnen en de kritiek op het chassis was niet van de lucht. Maar we hebben al een groot aantal verbeteringen uitgevoerd. We beschouwen onszelf nog niet als afgeschreven." Head vindt dan ook dat het seizoen nog niet als verloren moet worden gezien, en verwacht dat het team zich in de tweede helft kan mengen in de strijd met Ferrari, McLaren en Renault.

Ralf Schumacher ziet het allemaal niet zo somber in. Hij verwacht dat het team dit jaar wel een overwinning zal behalen.

Overigens staat Williams na 7 races 3e in het kampioenschap, achter Ferrari en McLaren, en gelijk met Renault.

Hermien Timmerman (59) overleden

Spotter2 en qwer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een ziekenhuis in Enschede is zangeres Hermien Timmerman vrijdag op 59-jarige leeftijd overleden. De oorzaak was een nierziekte.

Timmerman vormde samen met haar man Gert het zangduo 'Gert en Hermien'. Hun populariteit was het grootst in de jaren '60, ze zijn nu nog steeds bekend vanwege hun toenmalige hit "Alle duiven op de dam".

Vrede naar FC Groningen

FC Groningen heeft zich versterkt met verdediger Regilio Vrede van het Griekse Iraklis Saloniki.

Eerder werd al bekend dat de Groningers een gesprek hadden gehad met de 30-jarige verdediger. Vrede heeft in het contract wel een clausule laten opnemen dat hij bij eventuele degradatie het contract kan laten ontbinden. Eerder haalde FC Groningen al Brian Pinas (Excelsior) en Antoine van der Linden (Emmen) voor komend seizoen naar het Oosterpark.

Absurd slot Schotland

Glasgow Rangers behaalde vandaag het kampioenschap van Schotland, ze bleef op doelsaldo (101-28) aartsrivaal Celtic (98-26) voor.

Op de slotdag stond vantevoren een ding vast, beide clubs dienden te winnen en aan het doelsaldo te werken. Dat deden de clubs zonder meer. Glasgow Rangers won thuis met 6-1 van Dunfermline, waar Celtic bij Kilmarnock met 0-4 won. Voor de wedstrijd stonden beide teams in doelsaldo gelijk, maar Rangers had daarbij het voordeel 1 doelpunt meer gescoord te hebben. Het verloop van de wedstrijden hield het tot de laatste minuten spannend. Voor Rangers scoorden onder andere Michael Mols en Ronald de Boer.

Bejaarde vrouw van spaarcenten beroofd

Een 70-jarige vrouw uit Hamburg is op haar verjaardag 2350 Euro kwijtgeraakt door diefstal bij een pinautomaat.

Ter gelegenheid van haar verjaardag had de vrouw, Uschi Kesler, een groot feest gegeven in een hotel, waarvoor ze dan ook meer dan een jaar gespaard had. Op haar verjaardag, de dag na het feest, ging ze naar de bank om het geld van haar rekening te halen. Wanneer ze contant zou betalen, zou ze namelijk drie procent korting krijgen bij het hotel.
Toen ze bij de bank aankwam, was deze echter nog gesloten. De wel aanwezige werknemer raadde haar aan het geld uit de pinautomaat te halen.

Nadat Kesler haar pincode en het gewenste bedrag had ingetoetst, kreeg ze haar bankpas terug, maar het geld was nergens te bekennen. Ze ging daarop terug naar binnen om hulp te vragen. Juist op dat moment kwam haar geld uit de automaat. Een onbekende man, die in het voorportaal van de bank stond te wachten, greep het geld en rende weg.

Kesler heeft aangifte gedaan bij de politie. Ze is bereid de aangifte te laten vallen, als het geld terugbezorgd wordt. Ze is ervan overtuigd dat de dief gevonden wordt. Bij de bank hing immers een bewakingscamera. De politie geeft echter aan dat de man moeilijk te herkennen is.

Vrouw aangevallen door zwerm raven

Floyty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Duitse stad Hamburg is een 24-jarige vrouw aangevallen door een zwerm raven toen zij met haar hond in een park wandelde. De vogels probeerden de vrouw in haar hoofd en nek te pikken, maar zij wist de agressieve vogels te verjagen.

Toen zij samen met de politie terugkeerde naar het park, vlogen de beesten weer op haar af. Voor de hond of de agenten toonden ze geen enkele belangstelling. De politie heeft de vrouw onder begeleiding naar huis gebracht.

Mogelijk nieuwe SARS-besmettingen

Movinghead had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Canadese stad Toronto worden op het moment 33 mensen onderzocht die mogelijk aan de longziekte SARS lijden.
Vijfhonderd personen zijn in isolatie geplaatst, omdat ze contact hebben gehad met de mogelijk besmette mensen.

De autoriteiten in Toronto houden rekening met een nieuwe golf van SARS-besmettingen, alhoewel nog niet vast staat of de betreffende personen ook echt SARS hebben.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO gaf tien dagen geleden nog te kennen dat SARS in Canada onder controle was en dat de ziekte zich niet meer van mens tot mens verspreidde.

14 aanhoudingen bij preventieve controle

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zaterdagnacht heeft de politie bij discotheek Alcazar in Puttershoek een grote preventieve controle gehouden. Hierbij zijn veertien mensen aangehouden, waarvan negen vanwege verboden wapenbezit. De overige vijf werden aangehouden omdat zijn XTC of cocaïne bij zich hadden.

In totaal zijn zo'n achthonderd personenauto's gecontroleerd en zijn 2400 mensen gefouilleerd. Een politiehond werd ingezet om drugs op te sporen. Van de zestien door hem doorzochte auto's, werd in veertien softdrugs gevonden.

Volgens een politiewoordvoerder is dit de eerste keer dat een preventieve controle van deze omvang bij een discotheek gehouden wordt.
De eigenaar van de disco was op de hoogte van deze actie.

Archeologen ontdekken goud in Egypte

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duitse archeologen hebben in Egypte 700 gram goud gevonden van 3000 jaar oud. Het goud zat in aardewerk vaten. Dat maakte het Duitse Archeologische Instituut in Caïro zondag bekend.

Naast het goud vonden de archeologen 6,5 kilo gepolijste lapislazulisteentjes en restanten hout en stof. In de vaten bevonden zich verder een bronzen standbeeldje van de god Toth in de gedaante van een baviaan, en een uiterst zeldzaam zilveren beeldje van de dodengod Osiris.

De Duitsers vermoeden dat de potten als offergave voor Osiris waren bedoeld. Zij sluiten niet uit dat het goud en de lapislazuli van een sarcofaag zijn verwijderd.

Theorie centraal op laatste speeldag

De laatste speeldag zal overheersd worden door voornamelijk theoretische kansen. Zo kan Ajax bij een ruime overwinning op SC Heerenveen en een nederlaag van PSV bij FC Groningen kampioen worden. Feyenoord kan in geval van een forse overwinning en een forse nederlaag van Ajax de Amsterdammers Champions League ontnemen.

De spanning is er zeker in de strijd om UEFA Cup voetbal. RKC Waalwijk moest na de nieuwe nederlaag afhaken, trainer Jol had afgelopen week al aangegeven dat zijn ploeg dat beetje gogme mist. FC Utrecht zal Europees voetbal via het winnen van de beker moeten veilig stellen. Wel in de race blijven Roda JC (50), NAC Breda (49) en NEC (48). SC Heerenveen (47) zal moeten winnen van Ajax om kans te maken, maar dat schijnt illusie.

De strijd om degradatie is ijzingwekkend. Onderin kwam De Graafschap vandaag naast Excelsior (beiden 23 punten), het heeft alleen een veel minder doelsaldo, -48 om -31. Plaats 16 wordt nu ingenomen door FC Zwolle (29), dat Vitesse (30) en FC Groningen (31) in het vizier heeft.

De stand

Resterend programma Holland Casino Eredivisie (seizoen 2002/2003)
Donderdag 29 mei
Ajax - SC Heerenveen
FC Groningen - PSV
FC Utrecht - FC Twente
FC Zwolle - De Graafschap
RBC Roosendaal - NAC Breda
Vitesse - Willem II
Feyenoord - Roda JC
AZ - Excelsior
RKC Waalwijk - NEC

Uitslagen HCE (Week 21)

Hieronder vind je de uitslagen van de deze week gespeelde wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 21)
Zondag 25 mei
SC Heerenveen - RBC Roosendaal (6-0)
Excelsior - Vitesse (4-4)
FC Twente - Ajax (1-2)
NAC Breda - AZ (4-0)
Roda JC - RKC Waalwijk (1-0)
PSV - FC Utrecht (2-0)
NEC - FC Zwolle (0-0)
Willem II - Feyenoord (1-1)
De Graafschap - FC Groningen (1-0)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (na Week 21)

Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 3326528387-20
2. Ajax 3325538093-32
3. Feyenoord 3324547786-38
4. Roda JC 33148115057-51
5. NAC Breda 33121384940-30
6. NEC 33139114840-40
7. SC Heerenveen 33138124761-52
8. RKC Waalwijk 33144154644-50
9. FC Utrecht 331111114446-47
10. Willem II 33119134248-49
11. FC Twente 331011124134-42
12. AZ 33118144146-68
13. RBC Roosendaal 33106173632-52
14. FC Groningen 33710163128-44
15. Vitesse 3379173035-51
16. FC Zwolle 3378182929-61
17. Excelsior 3358202337-68
18. De Graafschap 3365222334-82

Resterend programma Holland Casino Eredivisie (seizoen 2002/2003)
Donderdag 29 mei
Ajax - SC Heerenveen
FC Groningen - PSV
FC Utrecht - FC Twente
FC Zwolle - De Graafschap
RBC Roosendaal - NAC Breda
Vitesse - Willem II
Feyenoord - Roda JC
AZ - Excelsior
RKC Waalwijk - NEC

Nieuw schandaal treft New York Times

De Amerikaanse krant The New York Times is opnieuw in opspraak geraakt. Journalist Rick Bragg, winnaar van de prestigieuze journalistenprijs Pulitzer, is door de leiding twee weken van zijn functie ontheven. Hij zou een verhaal onder zijn naam over oestervissers in Florida grotendeels op informatie van een freelancer hebben gebaseerd.

Onlangs nam de alom geprezen Jayson Blair al noodgedwongen ontslag bij de Amerikaanse krant, omdat hij, alleen al tussen oktober en april, een groot deel van zijn artikelen zou hebben verzonnen of overgeschreven.

Beautynieuws Mei 2003

De zomer is nu echt in zicht, en dat is te zien aan de nieuwe producten van deze maand. Heel veel zomerse geurtjes en vrolijke make-up, maar ook de heren komen deze maand uitgebreid aan bod!



Uit eerdere reacties is gebleken dat er bij veel mensen vraag was naar de prijzen van de producten. In dit artikel hebben we als proef bij enkele productgroepen de prijs aangegeven, laat even weten wat je er van vindt!

Zoon pleegt moord, boete voor ouders

Anasazi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ouders van een jonge moordenaar uit Spanje moeten een boete van 90.000 euro betalen, omdat zij in gebreke zijn gebleven bij zijn opvoeding. De Spaanse rechter achtte de ouders mede verantwoordelijk voor de moord die hun zoon gepleegd had. Het geld gaat naar de nabestaanden van het slachtoffer.

Twee jaar geleden doodde de dader, samen met zes anderen, zonder enige aanleiding een jongen van 22. Daarnaast raakte een ander zwaargewond.

De jonge dader kreeg acht jaar celstraf. De ouders betalen nu een boete, omdat ze wisten van de gewelddadige aard van de jongen, maar er niets tegen deden.

Harry Potter doos bevatte 'The Exorcist'

Cobra had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Britse huisvader die voor zijn vijfjarige dochter de DVD van 'Harry Potter and the Chamber of Secrets' had gekocht, bezorgde zijn dochter de schrik van haar leven. Op het schijfje stond namelijk niet de kinderfilm van Harry Potter, maar wel 'The Exorcist'; een film die met regelmaat wordt verkozen tot griezeligste film aller tijden.

De vader had de DVD voor zijn dochter aangezet en was zelf in bad gaan zitten. Na een tijdje kijken zei de vijfjarige tegen haar vader dat de film haar bang maakte. De man stuurde zijn oudere dochter naar de tv om even te kijken. Die ontdekte dat de beelden die te zien waren, helemaal niet van de Harry Potter film waren.

Een woordvoerder van Warner Home Video UK, de distributeur van de betreffende Harry Potter film, zegt dat de filmmaatschappij erg aangeslagen is door dit incident. Het bedrijf denkt dat de schijfjes door iemand voor de grap zijn verwisseld. Er wordt een onderzoek ingesteld om uit te zoeken hoe de verwisseling heeft kunnen gebeuren.

Antillen zoekt bondscoach

De Nederlands Antilliaanse Voetbal Unie (NAVU) is op zoek naar een bondscoach, de namen van Frank Rijkaard en Aron Winter zijn daarbij gevallen.

De vice-president van de NAVU Rignaal J. Francisca heeft verklaard dat naast de ex-internationals er nog enkele kandidaten voor de functie zijn. Francisca: "Het ziet er in ieder geval positief uit."
De Antillen zijn druk bezig een sterke selectie voor de nationale ploeg bij elkaar te krijgen. De NAVU heeft potentiële internationals met Antilliaanse roots gevraagd zich te melden en heeft ook zelf een aantal spelers benaderd. De NAVU zou graag zien dat de Antillen zich kwalificeert voor het WK 2006 in Duitsland.

DVD Review: Rooyackers, Kamps en Kamps

"In 1998 they came out of nothing. Now the most talked about cabaretvoorstellingen of the last decade have been adapted to fit your television screen. From acclaimed director Marcel de Vré comes a DVD about fantasy, lust and laughter..."

De eerste show op de nieuwe DVD van cabaretiers Rooyackers, Kamps en Kamps opent 'Hollywood-style' met een trailer; compleet met spannende voice-over en opzwepende achtergrondmuziek. Maar kunnen de drie heren deze stoere praat waarmaken? Zijn twee theathershows en wat extra's voldoende om een DVD mee te vullen? Lees deze review over de DVD Rooyackers, Kamps en Kamps 1+2 en je weet het antwoord...

Nederlandse duiker vermist in Egypte

Fiore! had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse duikinstructeur Kees Knol wordt sinds donderdag vermist in Egypte. De 41-jarige man raakte zoek na een duik met een vriend. Tot dusver heeft een zoektocht van een gediplomeerde team duikers van twee dagen niets opgeleverd. De man was met enkele leden van een duikschool uit Twello op vakantie in Egypte.

Tijdens een van de laatste duiken op 25 meter diepte raakte de duikpartner van Knol hem kwijt. Er begon gelijk een zoekactie met duikers, boten en helikopters, maar zonder resultaat.

PSV wil topspelers huren

Trainer Guus Hiddink heeft verklaard dat PSV met het oog op versterking van de selectie wil proberen het komend seizoen enkele topspelers te huren.

Hiddink noemde geen namen, maar maakte duidelijk dat PSV zoekt naar ervaren topspelers, die bij Europese topclubs voornamelijk op de bank zitten. Dergelijke spelers spelen liever elke week, dan niet. Hiddink zou doelen op bijvoorbeeld aanvallers als Morientes (Real Madrid) en Zenden (Chelsea). "Onze scouting is er al volop mee bezig en er is inmiddels een lijst van spelers die wij best zouden willen huren. We zoeken heel bewust naar een centrale verdediger, een middenvelder en een spits", aldus Hiddink.
Boudewijn Zenden traint momenteel bij PSV mee, omdat de Engelse competitie reeds voorbij is. Overigens is ook de hoop dat Cocu naar Eindhoven komt, nog niet opgegeven, zijn komst hangt echter af van de uitkomst van de presidentsverkiezing bij Barcelona.

Nederland moet naar voorronde Songfestival

Ons land moet zich volgend jaar via een voorronde zien te kwalificeren voor het Eurovisie Songfestival. Normaal gesproken had de 13-de plek van Esther Hart genoeg moeten zijn voor een rechtstreekse plaatsing, maar doordat Frankrijk en Engeland (die altijd recht hebben op een plaats in de finale) achter ons land eindigden gaat dat niet door.

Regel is dat de eerste 14 landen zich niet in de voorronde hoeven te mengen. Enkele landen dragen echter financieel zoveel bij aan het Eurovisie Songfestival, dat die altijd toegelaten worden, en van die regel is Nederland nu de klos.

De voorronde vindt plaats op de dag vóór de echte finale. Landen die daar doorheen komen mogen naar de echte finale.

Groot-Brittanië haalde bij dit songfestival overigens nul punten, wat het land nog niet eerder overkwam. Het was ook voor het eerst in de geschiedenis van het Songfestival, dat al 47 jaar wordt gehouden, dat de Britten bij de laatste drie zaten. Britse commentatoren verdachten de stemmende Europeanen ervan de Britten te negeren uit wraak voor de deelname van Groot-Brittannië aan de oorlog in Irak.

De finale die volgend jaar in Turkije zal worden gehouden, dankzij de winst van de Turkse Madonna, Sertab Erener, gaat plaatsvinden in Istanbul; de grootste stad in het Europees gedeelte van Turkije. Het staat ook al vast dat net als bij de voorgaande edities geen orkest wordt ingeschakeld.

Uitslag

1. Turkije - Sertab Erener = Everyway that I can
2. België - Urban Trad = Sanomi
3. Rusland - t.A.T.u. = Ne verj,ne bojsia
4. Noorwegen - Jostein Hasselgard = Not afraid to...
5. Zweden - Fame = Give me your love
6. Oostenrijk - Alf Poier = Weil der Mensch zählt
7. Polen - Ich Troje = Zadnych granic
8. Spanje - Beth = Dime
9. IJsland - Birgitta = Open your heart
10. Roemenië - Nicola = Don't break my heart
11. Ierland - Mickey Joe Harte = We've got the world
12. Duitsland - Marie-Louise Hoffner = Let's get happy
13. Nederland - Esther Hart = One more night
14. Oekraïne - Oleksandr Ponomaryev = Hasta
15. Kroatië - Claudia Beni = Vise nisam tvoja la vista
16. Bosnië-Herzegovina - Mija Martina Barbaric' = Ne brini
17. Griekenland - Mando = Never let you go
18. Frankrijk - Louisa Baileche = Monts et merveilles
19. Israël - Lior Narkis = Words for love
20. Cyprus - Stelios Constantas = Feeling alive
21. Estland - Ruffus = Eighties coming back
22. Portugal - Rita Guerra = Deixa-me sonhar
23. Slovenië - Karmen Stavec = Nanana
24. Letland - F.L.Y. = Hello from Mars
25. Malta - Lynn Chircop = To dream again
26. Groot-Brittannië - Jemini = Cry baby

Ontdekkingsreiziger vast op Noordpool

Pen Hadow, de Engelse ontdekkingsreiziger die als eerste alleen en zonder hulpmiddelen de Noordpool wist te bereiken zit daar nog steeds vast. Door het slechte weer kan zijn supportteam hem niet per vliegtuig bereiken.

De 41-jarige ontdekkingsreiziger weet de reden van de vertraging niet, omdat hij onbereikbaar is. De batterijen van zijn sateliettelefoon hebben het begeven. Hadow kan het met zijn voedselvoorraad nog tot woensdag uithouden. Als hij dan nog niet is opgepikt zal zijn team voedsel droppen.

Hadow bereikte de geografische Noordpool maandag. Hij was 64 dagen eerder gestart vanaf Ward Hunt Island in Noord Canada. Hij heeft inmiddels een landingsbaan voorbereid. Zodra het weer dat toelaat zal er een vliegtuig opstijgen om hem te redden.

Meer over de expeditie kun je hier lezen.

Paul McCartney speelt in Rusland

Paul McCartney is gisteren de eerste Beatle geworden die binnen de muren van het Kremlin heeft gezongen. Hij zong geïmproviseerd het nummer "Let it be" voor president Vladimir Poetin, alvorens op het Rode Plein voor duizenden Russen te spelen.

Poetin gaf toe een grote fan van de Beatles geweest te zijn in zijn jeugd en dat de band een bron van inspiratie was in de Sovjettijden, ondanks de pogingen om Westerse muziek te ontmoedigen. Volgens hem was de muziek erg populair en was het "een adem van schone lucht, als een raam op de buitenwereld."

McCartney dronk met de president thee voor hij aan zijn eerste show in Rusland in zijn 40-jarige carrière begon. 20.000 mensen waren naar het Rode Plein gekomen voor de zanger, ondanks de hoge toegangsprijzen. Toegangskaarten werden voor honderden dollars verkocht, terwijl de maandelijkse inkomsten onder de honderd dollar liggen. Voor dat geld kregen de fans een drie uur durend spektakel.

'VS willen Iraanse regering omverwerpen'

De Amerikaanse regering heeft het contact met Iran verbroken en functionarissen van het Pentagon dringen aan op actie om de regering van de Islamitische republiek te destabiliseren. Dat schrijft The Washington Post in haar zondageditie. De maatregelen zijn genomen omdat al Qaeda-leden in Iran volgens de informatie van inlichtingendiensten een rol zouden hebben gespeeld in de bomaanslagen op 12 mei in Saoedi Arabië.

Het Witte Huis is klaar voor een agressief beleid om de Iraanse regering te destabiliseren, aldus de krant, die medewerkers van de regering citeert. Dinsdag komen functionarissen samen op het Witte Huis om de strategie te bespreken en daarbij zal het Pentagon aandringen op actie die kan leiden tot het omverwerpen van de Iraanse regering door middel van een veelvoorkomende opstand.

Een woordvoerster van het Witte Huis weigerde zaterdag haar commentaar.

Na de Islamitische revolutie in 1979 hebben de Verenigde Staten de banden met Iran verbroken. Vorig jaar noemde de president het land nog een deel van de as van het kwaad dat verboden nucleaire wapens probeerde te ontwikkelen. Ook hebben de VS het land beschuldigd van het huisvesten van leden van Osama bin Laden's al Qaeda netwerk.

Sinds de campagne van de VS om het Taliban-regime in Afghanistan kwamen Iraanse en Amerikaanse functionarissen echter van tijd tot tijd bij elkaar om verschillende zaken te bespreken. Maar na de bomaanslagen in Saoedi Arabië heeft de Amerikaanse regering de volgende vergadering afgeblazen, aldus de Post.

Unilever onder vuur in Zweden

Producent Unilever is onder vuur komen te liggen bij Zweedse consumentenorganisaties. Zijn dieetmargarine Becel Pro.activ zou namelijk tweemaal de toegestane hoeveelheid PAK's bevatten. Deze aromatische koolwaterstoffen, zijn kankerverwekkend en komen onder meer voor in de rook van sigaretten.

Unilever is inmiddels een onderzoek gestart maar ontkent vooralsnog dat het eten van de margarine schadelijk is. Het product wordt ook niet uit de schappen gehaald, omdat de margarine tijdens het productieproces al regelmatig op verschillende stoffen wordt getest. Naast Unilever doet ook de Zweedse keuringsdienst van waren momenteel onderzoek. Mocht het gehalte aan PAK's daadwerkelijk te hoog zijn, dan kan dat leiden tot een verkoopverbod.

Becel Pro.activ is een dure dieetmargarine die het cholesterolgehalte in het bloed verlaagt. Volgens Unilever is dat effect al na enkele weken te zien.

Wetenschapper wil naar de kern van de aarde

Het wetenschappelijk magazine Nature heeft een artikel gepubliceerd waarin het plan wordt voorgesteld om een sonde naar het midden van de aarde te laten afdalen. Het plan is ontworpen door planetair wetenschapper Dave Stevenson van het Californisch instituut van Technologie.

Door een gecontroleerde nucleaire explosie naar het centrum van de aarde gericht, wordt er een gat van 30 centimeter breed en honderden meters lengte in de aarde gepenetreerd. Hiervoor wordt 's werelds krachtigste nucleaire bom gebruikt. Door er gesmolten ijzer in te gieten, zal het ijzer door de zwaartekracht vanzelf naar het midden van de aarde stromen, 3000 kilometer onder het aardoppervlak. Hiervoor is naar schatting 100.000 ton gesmolten ijzer nodig. De kosten hiervan zijn te bagetelliseren als je het vergelijkt met ruimteonderzoek, zegt Stevenson.

De sonde, die meezakt met het ijzer, valt met 16km/u naar het centrum van de aarde. In het centrum van de aarde zal de sonde schokgolven genereren om de gegenereerde data naar het aardoppervlak door te geven. Radiogolven werken hier niet. Stevenson heeft het plan opgesteld op basis van crack-propagation, fluid dynamics, mechanical-wave propagation en "stress states".

SP gaat keihard oppositie voeren

SP-leider Jan Marijnissen heeft zich gisteren op een congres van zijn eigen partij in Amersfoort zeer negatief uitgelaten over het Kabinet Balkenende 2. De SP-voorman had weinig vriendelijke woorden over voor de regeringspartijen en hun boegbeelden.

Het CDA noemde hij 'een rechtse partij die snoeihard, asociaal beleid wil voeren'. Boris Dittrich werd vergeleken met een 'burgemeester in oorlogstijd'. Ook Gerrit Zalm kreeg een veeg uit de pan. Volgens Marijnissen ontlast de VVD'er de rijken en belast hij de armen. En Zalms lijflied zou ook al geschreven zijn zo zei de SP-leider, refererend naar een jaren 70 hit van Gerrit Dekzeil (Ik ben Gerrit en ik steel als de raven).

Marijnissen kondigde aan dat de SP 'keiharde' oppositie gaat voeren: "Deze coalitie vraagt daarom en wat ze vragen zullen ze krijgen. Omdat het om mensen gaat, omdat wij geen sociale ramp toestaan, en omdat ons land beter verdient".


''Ik ben Gerrit en ik steel als de raven'', volgens Marijnissen het lijflied voor Gerrit Zalm

-

Complete toespraak van Jan Marijnissen.

Dreigement met loonmaatregel valt slecht

CDA-minister De Geus van Sociale zaken heeft gisteren geopperd dat het Kabinet desnoods een loonmaatregel zal treffen als de werkgevers en de bonden geen afspraken kunnen maken over loonmatiging in het bedrijfsleven.

Een loonmaatregel betekent dat het kabinet de loonstijging wettelijk vastlegt op 0% of een heel laag percentage. Alles en iedereen, dus ook het bedrijfsleven, moeten zich daaraan houden. De loonmaatregel wordt haast nooit gebruikt - voor het laatst in de jaren 70 van de vorige eeuw - en wordt eigenlijk gezien als uiterste noodmaatregel in zeer slechte economische tijden.

CNV-voorman Terpstra reageerde gisteren woedend op de uitlating van De Geus en zei dat de minister het overleg "dood slaat". Volgens Terpstra is een sociaal akkoord niet in zicht "als De Geus het overleg blijft frustreren". Niet alleen Terpstra liet zich gisteren negatief uit over de woorden van De Geus, tal van prominenten lieten weten hier 'niets in te zien'.

Minister De Geus denkt zelf overigens niet dat het tot een loonmaatregel zal komen. Hij gaat ervan uit dat het voorbeeld van loonmatiging voor het overheidspersoneel zal worden gevolgd door het bedrijfsleven.

Premier Balkenende poogde gisteren de ontstane ophef weg te nemen. Volgens hem overweegt het Kabinet geen loonmaatregel.

Blokker overvallen door gesluierde daders

In Amsterdam-West hebben gistermiddag twee gesluierde vrouwen om half één een vestiging van Blokker overvallen. Of het overigens om vrouwen gaat is niet zeker, daar het gezicht van de overvallers totaal bedekt was.

De twee gesluierde figuren hadden gewaden aan en bedreigden het personeel van de Blokker vestiging aan de Johan Huizingalaan met een vuurwapen en een stroomstoot-apparaat. De daders verlieten de winkel met buitgemaakte spullen in een rode Dirk van den Broektas. Een zoekactie van de politie leverde niets op.

Olympique Lyon Frans kampioen

Olympique Lyon werd vanavond ondanks een 1-4 nederlaag in eigen huis tegen En Avant Guingamp Frans kampioen.

De club, die in de Champions League door Ajax bedwongen werd, kende een beroerd slot van het seizoen, maar wist de titel toch te behalen. Concurrent Olympique Marseille moest uit met 16-0 van FC Nantes winnen om kampioen te kunnen worden, uiteindelijk verloor het met 1-0, waardoor het de 2e plaats aan AS Monaco verloor. AS Monaco zal derhalve de tweede Franse deelnemer zijn in de Champions League van volgend seizoen. Marseille mag in de voorronde de plaats zien te veroveren.
Bij Monaco scoorde Shabani Nonda driemaal, dit bracht hem op de Europese topscorerslijst naast Ruud van Nistelrooij op een derde plaats met 25 treffers. Alleen Mateja Kezman van PSV en Roy Makaay van Deportivo la Coruna blijven hem voor. Beide spelers kunnen hun score nog uitbouwen. Makaay deed vandaag minder goede zaken door een penalty ruim naast te schieten in de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen Celta de Vigo.

Egyptenaar legt dochter 8 jaar aan ketting

Een Egyptische man heeft zijn dochter acht jaar lang vastgeketend in zijn appartement. Hij deed dat omdat zijn tweede vrouw dat graag wilde.

De 50-jarige man nam zijn dochter overdag mee naar zijn werk en maakte haar 's avonds vast met ijzeren kettingen om haar vervolgens in een kamer op te sluiten. Ook sloeg hij het nu twintigjarige meisje en kreeg ze elektrische schokken toegediend.

Ook gaf de vader toe aan de wens dat het meisje een deel van de nalatenschap van haar moeder bij haar oom moest gaan opvragen. De moeder van het meisje was enkele dagen na haar geboorte overleden.

De politie kwam de mishandeling bij toeval op het spoor, toen zij de halfzus van de man wilde arresteren als verdachte van de moord op een buurvrouw.

President Algerije uitgescholden na aardbeving

President Abdelaziz Bouteflika van Algerije heeft zaterdag de woede van veel mensen over zich heen gekregen bij een bezoek aan de ergst getroffen gebieden van de aardbeving van woensdag. Hij werd uitgescholden en uitgemaakt voor moordenaar.

Overlevenden van de aardbeving beschuldigen de overheid van het feit dat men niet goed toe heeft gekeken op bouwwerkzaamheden en nu na de beving niets doet, terwijl het aantal doden snel richting 2000 stijgt.

Bouteflika werd aangeklampt door een huilende overlevende. Maar soldaten moesten anderen van hem weghouden. Toen hij vervolgens in zijn auto zat probeerden mensen tegen de wagen te schoppen en er voorwerpen naartoe te gooien. Al eerder waren enkele ministers het doelwit van de woede.

Volgens de laatste cijfers zijn er 1,875 mensen overleden en 8,081 gewond geraakt bij de beving, met een kracht van 6.7 op de schaal van Richter de zwaarste in twintig jaar. Zeker duizend mensen worden nog vermist.

Dode bij steekpartij in Roosendaal

Bij een steekpartij in het centrum van Roosendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 47-jarige man uit Sint Willebrord om het leven gekomen.
De man werd gevonden toen hij zwaargewond op straat lag. Volgens een politiewoordvoerder overleed hij kort na aankomst in het ziekenhuis.

Een paar straten verderop werd een tweede man gevonden. Hij had een steekwond in de buik. Deze 26-jarige Roosendaler ligt ter observatie in het ziekenhuis, maar is door de politie aangehouden.

Rond het plaats delict zijn twee messen en kleding gevonden. De politie heeft echter geen idee over het motief en de toedracht van de steekpartij.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.