FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 23 maart 2003

Barrichello reed zonder HANS

Geen HANS vandaag voor Rubens Barrichello. De coureur van Ferrari reed de Grand Prix van Maleisië zonder het Head and Neck Support systeem, met toestemming van de FIA. Daardoor ontloopt de Braziliaan een schorsing.

Na zijn crash in de Grand Prix van Melbourne klaagde Barrichello al over het systeem. Die zou zelfs de veroorzaker zijn van de crash. Dus mocht de coureur op medische gronden zonder racen.

De beslissing van de FIA kan mogelijk in de komende races resulteren in meer coureurs die om medische redenen zonder HANS willen rijden.

Ecclestone wil veranderingen terugdraaien

Orion =666= wist ons vandaag het volgende te melden:

Bernie Ecclestone is niet blij met de nieuwe opzet van de kwalificatiesessies. Dat laat hij weten in een Braziliaanse krant. Doordat de coureurs geen risico meer nemen is de training op zaterdag volgens Ecclestone "hartstikke saai".

"Ten eerste rijden de coureurs niet meer op hun limiet in de kwalificatie. En dan rijden ze ook maar één snelle ronde om terug te keren naar de pits. Daarna kunnen ze niets meer doen, alleen maar toekijken. Ze hebben geen mogelijkheid om een rivaal die een betere tijd neerzet nog te verslaan. Er is geen strijd meer, de spanning in de kwalificatie is voorbij."

De baas van de Formule 1 wil mogelijk ingrijpen. Hij sluit veranderingen op korte termijn niet uit, nu de genomen maatregelen in zijn ogen zijn doorgeschoten.

Kijk voor meer over het interview op Formule1.nl!

CD Review: Cradle Of Filth - Damnation And A Day

Nadat ze na de "From The Cradle To Enslave" niet echt heel erg veel bijzonders meer hadden uitgebracht, is Cradle Of Filth helemaal terug. Ze beloofden na hun deal met Sony dat hun CD een stuk beter geproduceerd zou worden. Die belofte zijn ze zeker nagekomen, maar is een goede productie een garantie voor een goed album?



TitelDamnation And A Day
ArtiestCradle Of Filth
LabelSony Music
Releasedatum10 maart 2003
Lengte76:45
GenreBlack Metal

Fan neemt na 19 jaar wraak op Watford-spits

Een fan van Plymouth blijkt na 19 jaar nog steeds gefrustreerd te zijn over het feit dat op 14 april 1984 George Reilly, aanvaller van Watford, de winnende treffer scoordein de halve finale van de FA Cup tegen het kleine Plymouth Argyle.

De oud-voetballer, nu 45 jaar werkt tegenwoordig als metselaar en werd deze week op een bouwplaats aangevallen door die getraumatiseerde fan. Hij werd tegen de grond gegooid en er ontstond een gevecht. In dat gevecht beet de fan het oor bijna geheel af van Reilly. In het ziekenhuis kon het oor nog maar net gered worden, want alleen nog aan het oorlelletje vast hing. Ook had de oud-voetballer acht hechtingen bij het oog.

Reilly heeft geen idee wie die man was. Het enige wat de man wel deed was Plymouth in zijn oor fluisteren voordat hij de benen nam.Reilly weet nog niet of hij aangifte gaat doen na dit incident.

En hoe is het uiteindelijk 19 jaar geleden gegaan met de FA-Cup. Everton bllek te sterk te zijn voor Watford en won met 2-0.

De punten zijn verdeeld!

Het raceweekend is weer over, de punten zijn verdeeld. marciepark pakte de meeste punten, 284. In het overallklassement heeft D-RiSe de kop overgenomen met 510 punten.

In de klassementen voor de subleagues pakt Chemical Racing deze week gemiddeld de meeste punten, Bona neemt het overallklassement voor zijn rekening.

Je kunt je punten vinden via je persoonlijke pagina, waar je de samenstelling van je team nog eens kunt nalezen. De verdeling van de punten zie je via deze link

Wapenaar op lijstje bij Ajax

Er bestaat een kans dat Harald Wapenaar volgend jaar voor Ajax keept

Zijn contract loopt eind dit seizoen af en het noodlijdende FC Utrecht bied hem geen nieuw contract aan.

Bij Ajax vertrekken er eind van dit seizoen 2 keepers, Henk Timmer (gehuurd van AZ) en Joey Didulica, die in de belangstelling staat van Austria Wien.

,,Wapenaar is een mogelijkheid'', bevestigt technisch directeur Leo Beenhakker van Ajax. ,,Hij ligt ook voor de hand, omdat hij een aflopende verbintenis heeft.''

Uitslagen HCE (Week 12)

Dit weekend wordt er een volledige competitieronde van 9 wedstrijden gespeeld. Één wedstrijd op vrijdag, 5 op zaterdag en 3 op zondag zorgen ervoor dat er dit weekend een compleet programma wordt gespeeld, inclusief 1 topper: PSV-Ajax

Op vrijdag trad Excelsior thuis aan tegen FC Zwolle. De twee kandidaat-degradanten hadden het zichtbaar moeilijk tegen elkaar, aangezien geen van de twee partijen de wedstrijd wilde verliezen. Het werd dan ook meer een schaakspel dan een voetbalwedstrijd, met één opvallend puntje in de eerste helft: Nygaard wist een penalty te versieren voor Excelsior, maar Bastos schoot deze vervolgens hoog over. Ook in de tweede helft viel er weinig te beleven, en de wedstrijd leek af te stevenen op een (terecht) gelijkspel, maar in de allerlaatste minuut wist Lim-Duan de Zwollenaren op voorsprong te zetten, waardoor zij de 3 punten mee naar huis konden nemen.

De eerste wedstrijd die op zaterdag werd gespeeld was Feyenoord - SC Heerenveen, in een bijna uitverkochte Kuip. Feyenoord wist in de eerste helft, zonder veel te imponeren, toch al vroeg op voorsprong te komen door Buffel (10). Hierna bleef Heerenveen tegenstand bieden en kreeg enkele goede kansen (onder andere via Denneboom) maar wist niet op gelijke hoogte te komen. Na rust werd de verdediging van de Friezen al snel gebroken door een vroege goal van Van Persie (50), waarna Van Hooijdonk de Friezen de nek om deed. Hij maakte van deze wedstrijd zijn eigen show en scoorde een loepzuivere hattrick door doelpunten in de 58e (prachtig ingeschoten vrije trap), 62e (een simpel intikkertje) en de 68e minuut (penalty, schwalbe van Buffel). Hierdoor werd het 5-0 in Rotterdam en moet Feyenoord nu afwachten wat Ajax morgen tegen PSV gaat doen om nog in de race te blijven voor de tweede plaats in de competitie.

Zaterdags' tweede wedstrijd werd gespeeld in Roosendaal en ging tussen RBC en Vitesse. Vitesse wist, zoals al vaker de afgelopen weken, geen kans af te maken en het zelfvertrouwen ontbrak totaal bij de Arnhemmers. Vandaar, dat Henk Vos RBC in de 13e minuut via een penalty op voorsprong bracht. Nog vóór rust maakte De Graaf er 2-0 van (30) en toen was het verzet van Vitesse helemaal gebroken. Toen Den Ouden er na rust nog 3-0 van maakte (61) leek het alsof er écht niets meer lukte bij Vitesse. Toch werd het nog 3-1 door een doelpunt van Mbamba, maar alles lijkt erop dat Vitesse in een erg diep dal zit waar moeilijk uit te komen valt voor een club in geldnood.

Roda JC kwam in eigen huis op het veld voor de wedstrijd met NEC. Voor rust kreeg NEC een handvol kansen en in het eerste halfuur werd Roda nog van de mat gespeeld (wat resulteerde in een doelpunt in de 1e minuut door Demouge), hierna kwam er verandering in. Na het tegendoelpunt van Filipovic liet NEC niets meer zien van het voetbal aan het begin van de wedstrijd. Na rust kregen ze geen kans meer en ging Roda er vandoor met de winst, door een treffer van Anastaciou (57).

RKC leek in de eerste helft van hun uitwedstrijd tegen FC Twente op weg te gaan naar een zege, en het kwam dan ook voorsprong in de 15e minuut door Janssen. Maar de vechtlust van de Tukkers brak RKC op. Nog voor rust kwam FC Twente op gelijke hoogte (Houwing, 43) en na het wegsturen van Nikiforov wegens hands, na rust (56), kwam RKC er helemaal niet meer aan te pas. De scheidsrechter liet het duel in de slotfase nog ontsporen door een paar foute beslissingen op rij, waardoor Polak scoorde voor Twente in de 90e minuut en RKC met Fuchs zijn tweede speler het veld uit gestuurd zag worden.

In de wedstrijd tussen AZ en De Graafschap in Alkmaar werd eigenlijk maar 20 minuten écht gevoetbald. De rest van de wedstrijd viel er weinig te beleven, maar doelpunten van Van Galen (AZ, 41), Nelisse (AZ, 45), Duits (Graafschap, 52) en Buskermolen (AZ, 59) zorgden er voor dat het publiek toch nog waar voor zijn geld kreeg. AZ lijkt zo op weg naar Europees voetbal maar bleek slordig in het afwerken van de kansen, zelfs in een wedstrijd met De Graafschap.

De uitslagen op een rijtje:
Vrijdag 21 maart
Excelsior - FC Zwolle (0-1)

Zaterdag 22 maart
Feyenoord - SC Heerenveen (5-0)
RBC Roosendaal - Vitesse (3-1)
Roda JC - NEC (2-1)
FC Twente - RKC Waalwijk (2-1)
AZ - De Graafschap (3-1)

Zondag 23 maart
PSV - Ajax (2-0)
NAC Breda - Willem II (0-0)
FC Utrecht - FC Groningen (0-0)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (na Week 12)

Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 2521316663-11
2. Ajax 2517535662-24
3. Feyenoord 2517445568-29
4. Roda JC 2511774039-33
5. RKC Waalwijk 2512494031-31
6. FC Utrecht 259973633-29
7. NEC 2510693631-33
8. NAC Breda 2581163528-22
9. AZ 25105103539-53
10. Willem II 2596103336-34
11. Heerenveen 2587103140-42
12. FC Twente 257993028-37
13. RBC Roosendaal 2585122928-37
14. FC Groningen 2557132224-36
15. Vitesse 2555152023-40
16. FC Zwolle 2555152021-52
17. Excelsior 2547141928-48
18. De Graafschap 2545161724-55

Herben: "Politici: mijd proces van der G."

Mat Herben, de leider van de LPF, heeft zijn partijgenoten opgeroepen om het proces van Volkert van der G., dat aanstaande donderdag in Amsterdam-Osdorp van start gaat, niet bij te wonen. Voor het Radio 1 Journaal zei hij dat hij bang is dat de aanwezigheid van LPF-politici de rechtsgang kan beïnvloeden, waardoor de rechter van der G. een lagere straf zou kunnen geven.

"Ik wil zijn advocaten geen enkele kans geven aan te voeren dat politici de rechter beïnvloeden", aldus Herben. Hij riep sympathisanten van Fortuyn op zich "gepast en stijlvol" te gedragen. Ook deed hij een oproep aan andere politici om het proces te mijden.

Veel Amerikaanse doden bij Nassiriya

IrakBij gevechten rond de Iraakse stad Nassiriya zijn veel doden gevallen aan Amerikaanse zijde. Volgens persbureau Reuters zijn er "aanzienelijke verliezen" geleden.

Het Britse persbureau zegt ook dat de opmars naar Bagdad vanaf Nassiriya, in Zuid-Irak, dan ook tot staan is gebracht, 375 kilometer voor de hoofdstad. De bruggen over de rivier Eufraat zouden nog wel in handen zijn van de coalitie.

Over het geheel zou het toch nog goed gaan met de opmars naar Bagdad. De troepen zouden al op 100 kilometer van Bagdad afstaan en de Amerikanen lieten al weten dat de slag om Bagdad waarschijnlijk dinsdag zal beginnen.

Tonnie, Lahore (Pakistan) - 23/03

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Allochtoon in Pakistan
Voor vandaag (uiteraard na het middaggebed in de moskee) heeft de MMA, een fundamentalistische politieke partij, een demonstratie aangekondigd tegen de oorlog, waar "miljoenen mensen aan zullen deelnemen". De wens zal wel weer de vader van de gedachte zijn, maar het kan best een fikse demonstratie worden, want alleen Lahore al is een stad van 7 miljoen (geregistreerde) inwoners. De politie en het leger zijn massaal paraat om in te grijpen als het uit de hand loopt, maar waar ze hun maatstaf leggen, weet ik niet. De kranten zullen weer ingetogen over dit soort bijeenkomsten rapporteren en ik zal morgen het echte nieuws horen van teachers, die in de binnenstad wonen.

Democratie heeft hier een totaal andere inhoud
Democratie in Pakistan heeft een totaal andere inhoud dan democratie in Nederland. En hoe kan het anders: 55% van de 141 miljoen inwoners is analfabeet en je bent officieel al "alfabeet" als je alleen je naam kunt schrijven! Als je kwaad mag zijn in een demonstratie, komt alle frustratie en kwaadheid, die je op je inwendige zegelkaart hebt geplakt, naar buiten. Kwaadheid op de machtigen, die het in dit land voor het zeggen hebben, kwaadheid op je baas, op je buurman.... er is genoeg om gefrustreerd en kwaad over te zijn als je geen geld en invloed hebt om je recht te kopen.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.

Keroppi bekritiseert mensen

Keroppi bekritiseert mensen

Iedere moraalridder weet het altijd weer te sprake te brengen: "het gaat om het innerlijk en niet om uiterlijk". En natuurlijk is dat waar, en natuurlijk mag je dus mensen niet op hun uiterlijk beoordelen, maar leg mij dan eens uit waarom het toch zo heerlijk is om te doen.

Ik geef ook altijd ronduit toe dat ik niets heerlijker vind dan op een terrasje te zitten en hardop (maar net buiten hun gehoorafstand) commentaar te geven op alles wat voorbij struint. Op hun beurt zullen die mensen toch immers hetzelfde doen wanneer ik diep weggedoken in mijn kraag, met mijn net uit bed hoofd, langs een terrasje probeer te sneaken.

Of wat dacht je van tv, een medium waarbij zich qua mensen van alles aan je voorbij trekt. En aangezien ze je niet kunnen horen kun je ongegeneerd vanaf de bank ze van alles toeroepen. Ik nestel me dus regelmatig met vriendinnen en chips op de bank voor een avondje luidkeels commentaar geven. "Hoelang zou haar kapster al dood zijn?" "Geen idee, maar dat figuur wat haar haar knipt leeft duidelijk in een andere eeuw! "Oooh muts, tuurlijk staat de Eifeltoren niet in Lourdes! Wie heeft jouw algemene ontwikkeling bijgebracht?" "Oooh god waar koop je nou nog zulke bloezen? Zelfs het Leger des Heils doet dat de daklozen niet aan!"

Oppervlakkig? Dat wel ja, maar des te leuker. Want immers, politiek correct kun je toch nog je hele leven zijn.

Maar het becommentariseren van mensen beperkt zich niet alleen tot tv en terras. Nee ongemerkt gaat het de hele dag door.

Zo ook de dag waarop ik mijn laatste tentamen van de week had. In een grote zaal c.q. fabriekshal zitten medeslachtoffertjes op afgepaste afstand van elkaar te zwoegen. Terwijl opperste concentratie toch wel vereist wordt, word ik afgeleid door de vrouwelijke surveillant die voor mijn neus heen en weer banjert. Nou ligt de leeftijd van de gemiddelde surveillant bijzonder dichtbij de pensioengerechtigde leeftijd, wat zo zijn uitwerking heeft op de kledingkeuze, maar deze vrouw sloeg echt alles.

Kijk, je gezicht, dat is erfelijk bepaald, dus dat je voortdurend als een zuurpruim kijkt, dat zien we maar door de vingers. Maar dat je een page-coupe hebt proberen te creëren, wat uiteindelijk toch is uitgevallen als een mislukt bloempotkapsel, overweeg dan toch maar om de tondeuse te hanteren. Less is in jouw geval toch echt wel more. En hoewel mannen beweren dat ze make-up loze vrouwen het mooist vinden, mevrouw, dat zeggen ze uit onwetendheid. Ze bedoelen dat ze vrouwen waarbij je de make-up niet ziet zitten het mooist vinden. Laat je eens adviseren door zo’n geduldige Douglas dame. Erger kan het immers niet worden (zolang je van de blauwe oogschaduw afblijft). En schaf gelijk een nieuwe garderobe aan, plooiroken zijn zoooooo jaren 50.

Liefst was ik nog 10 minuten doorgegaan met mijn inwendige monoloog tegen deze mevrouw, maar om mijn toekomst in de vorm van een belangrijk tentamen nou door haar te laten verpesten. Dat gunde ik haar toch ook niet.

Maar niet veel later op de dag diende zich een nieuw slachtoffer aan. In 1 van mijn treinen richting huis (het was immers vrijdag, en dan vertrek ik getooid met een weekendtas richting huis) kwam ik tegenover een bijzonder 'beroddelenswaardig' figuur te zitten.

Eigenlijk hadden we er beeld bij moeten hebben, maar ik zal mijn beschrijving zo accuraat mogelijk proberen te maken. Het betrof een redelijk slanke, nou om eerlijk te zijn bijzonde iele, jongen. Een gemiddelde lengte, maar door zijn omvang/lengte verhouding kwam hij over als een bonenstaak zonder ondersteunend paaltje.
Stiekem gluurde ik over de rand van mijn bubble-gum modeblad (na 2 weken van keihard droge wetenschappelijke feiten leren heb je toch enige behoefte aan luchtiger leesvoer) en probeerde een beter beeld van mijn mede-treingenoot te krijgen.

Het rode gezicht, versierd met acne, werd omlijst door lange haren. Nou had ik net in mijn bubble-gum blad gelezen dat je bij een smal gezicht niet zo je haar om je gezicht moet laten hangen, en dit levende voorbeeld illustreerde dat die bladen niet alleen maar gevuld met onzin staan. Wat betreft sommige dingen hebben ze dus akelig gelijk. Wat ook jammer was, was dat zijn lijkbleke/rode teint extra benadrukt werd door de artificiële kleur zwart in zijn haren.
En helaas kan ik uit ervaring zeggen dat zwartgeverfde haren maar mooi staat bij een beperkt deel van onze bevolking.
Mijn blik daalde verder af naar beneden, en na een blik geworpen op een bandshirt van een mij geheel onbekende band (hoewel ik aan de hand van de kleurstellingen wel kon raden dat het geen boyband was) viel mijn oog op een leren broek.

Na een geoefende blik stelde ik mijn observatie al weer bij, een nepleren broek.
Een beetje de kwaliteit van die 'leren' jassen die meisjes uit een bepaalde subjongerengroep, graag van de markt dienen te plukken.

Na even weer quasi geïnteresseerd in mijn modeblad gekeken te hebben, wierp ik nog een totaalblik op de jongen. Helaas helaas, ik wilde dat het anders was, maar ik kon deze jongen absoluut niet in de categorie "begerenswaardig bij de vrouwen" plaatsen.
Stiekem vroeg ik me af of deze jongen ooit wel enige aandacht van vrouwen kreeg. Ik vreesde het ergste.

Maar op hetzelfde moment bedacht ik me dat het 'bekritiseer' spelletje natuurlijk altijd 2 kanten op werkt. Wat zouden mevrouw-de-surveillant en meneer-bonenstaak-met-acne van mij hebben gedacht?


Dit stukje draag ik op aan mijn kleine broertje die trouw altijd mijn stukjes leest!

Oliebranden zouden rampzalig zijn

IrakAls de oliebronnen in Irak allemaal aangestoken zouden worden, zou dit desastreuse gevolgen hebben voor de omgeving, zeggen experts tegen New Scientist. De bronnen zijn volgens hen nauwelijks te blussen.

Afgelopen week werd bekend dat oliebronnen nabij Basra in de brand gestoken zouden zijn. Dit is echter nog niet bevestigd. De Koeweitse media heeft meldingen van ooggetuigen ontvangen dat ze donderdag oranje vlammen aan de horizon zagen bij Basra. De Iraakse minister van olie Amir Muhammed Rasheed heeft de beweringen ontkend. Mochten de bronnen wel aangestoken worden, dan zal dit desastreuze gevolgen voor de natuur hebben, schrijft New Scientist.

Hoge druk

Experts zeggen dat het in brand steken van de oliebronnen in Irak catastrofale gevolgen voor de natuur zal hebben. "Er waren ongeveer zevenhonderd oliebronnen in Koeweit, en dat heeft al negen maanden geduurd om ze allemaal te doven", zegt Bob Ebel, directeur van de Center for Strategic and International Studies. "In Irak zijn er veel meer bronnen."

De belangrijkste olievelden in Irak zijn de Rumaila velden in het zuiden, met ruim duizend oliebronnen, en het Kirkuk olieveld in het noorden met ruim vijfhonderd bronnen. Als de bronnen in brand staan is het zeer moeilijk ze uit te krijgen, zegt Ebel tegen New Scientist: "Het terrein, met name in het noorden, is bergachtig wat betekent dat de bronnen moeilijk te bereiken zijn. Je hebt tevens veel water nodig en een nabijgelegen vliegveld om zwaar materiaal aan te voeren."

Verder staat de olie die uit de bronnen gulpt onder veel hogere druk dan die in Koeweit. Met name bij de bronnen in het Basra is dit het geval, zegt expert Paul Rogers van de Universiteit van Bradford. "Hierdoor zullen ze zeer moeilijk te doven zijn".



"Long-burning fires will have massive environmental consequences" zegt expert Ian Willmore tegen New Scientist. In Koeweit zijn ruim duizend mensen gestorven als een direct gevolg van luchtvervuiling. De zon zou verduisterd worden en de maan zou haar glans niet geven. Tevens is het grondwater in Koeweit, wat voor veertig procent van het drinkwater in Koeweit zorgde ernstig vervuild, en kan heden ten dage nog steeds niet gebruikt worden. Het opruimen van de olie in de Golf is toen geschat op 40 miljard dollar, zegt Willmore.

Explosieve ladingen

De VS zeggen dat Irak 24 wagonladingen ontvangen heeft met explosieven om de oliebronnen in de brand te steken. Er is tevens gerapporteerd dat de explosieven reeds geplaatst zijn bij de oliebronnen.

Begin deze maand heeft de Amerikaanse overheid het bedrijf Halliburton opdracht gegeven om te onderzoeken hoe oliebronbranden bestreden kunnen worden. Tevens waren ze op zoek naar aanbiedingen van specialisten in vuurbestrijding.

Irak heeft als tweede van de wereld de grootste oliereserves ter wereld. Saoedi Arabië staat op de eerste plaats. Het is bewezen dat Irak 112 miljard vaten olie reserves heeft en ruim 220 miljard vaten geschat, zegt het US Department of Energy Analysis.

Nochtans heeft in het rapport van oktober 2002 gestaan: "Irak kan in werkelijkheid een veel grotere olievoorraad hebben dan het land ontdekt heeft, vanwege al die jaren van oorlogen en sancties".

Witte Huis kwaad op de BBC

Het Witte Huis is boos op de Britse omroep BBC omdat deze beelden liet zien van de Amerikaanse president Bush die voor zijn toespraak op donderdagochtend nog bezig was met voorbereiden. In de toespraak vertelde Bush dat de oorlog in Irak was begonnen.

Op de beelden was te zien hoe de haren van de president in model werden gebracht en hoe Bush even grapte met een van de aanwezigen in de ruimte. De beelden waren onder andere bij de BBC en de NOS te zien door een foute schakeling van de Amerikaanse nieuwszender CBS, die verantwoordelijk was voor de uitzending. In de Verenigde Staten waren de beelden niet te zien.

Een technicus van CBS drukte op de verkeerde knop waardoor de beelden te vroeg werden doorgezet. Door een 'technische fout' waren de Britten naar eigen zeggen niet in staat de uitzending te staken en te wachten op het echte begin van de rede. De Britse omroep heeft inmiddels haar excuses aangeboden.

Schumacher geeft fout toe

Michael Schumacher heeft toegegeven dat hij verantwoordelijk is voor de dramatische eerste ronde in de Grand Prix van Maleisië. De Ferrari-coureur raakte de zijkant van de wagen van Jarno Trulli, toen hij binnendoor wilde in de tweede bocht.

De start van dit seizoen is voor Ferrari de slechtste in vijf jaar. Vanaf 1998 won het team in de eerste twee races zeker één maal. Nu heeft concurrent McLaren beide GP's op zijn naam geschreven.

Ferrari raakt echter niet in paniek en zal ook in Brazilië met de wagen van vorig jaar, de F2002, rijden. Maar teambaas Jean Todt gaf wel toe dat het team de nieuwe wagen, de F2003-GA, nu wel zo snel als mogelijk is in zal zetten. De nieuwe wagen moet voor de start van het Europese seizoen klaar zijn.

Verstappen tevreden over uitrijden race

Jos Verstappen is niet ontevreden met de uitslag van de Grand Prix van Maleisië.

De Nederlander finishte daarin op de dertiende plaats, na een zware race. "Ik ben vooral heel blij dat we gefinisht zijn, zeker ook omdat de race erg zwaar was," aldus de coureur.

Verstappen werd het slachtoffer van een crash tussen Michael Schumacher en Jarno Trulli. In de chaos die daardoor ontstond raakte de Nederlander zijn achtervleugel kwijt.

Over het vervolg van de race was Verstappen tevreden. "de eerste stint verliep goed, daar ben ik heel tevreden over. De banden waren goed, maar na het vervangen van de vleugel was het natuurlijk een gelopen race. Die achterstand kon ik niet meer goedmaken. De laatste set banden die ik in de race had was helaas minder goed dan de eerste, want aan het einde van de race was het glibberen en glijden."

Al met al is de coureur tevreden over de race, die hij als een goede voorbereiding voor de race in Brazilië ziet. Morgen is hij weer terug in Nederland om weer hard te trainen.

F1: Uitslag GP van Maleisië

submitter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kimi Raikkonen heeft in Maleisië zijn allereerste Grand Prix-overwinning geboekt in de Formule 1. De Fin eindigde voor Barrichello en Alonso die tweede en derde werden. Michael Schumacher werd zesde door een botsing met Trulli in de eerste bocht. Jos Verstappen zat achter deze botsing en werd daardoor dertiende en laatste.

De winnaar van vorige week, David Coulthard, moest in de derde ronde al opgeven met motorproblemen.

In een uiterste inspanning om David Coulthard voor te blijven zag Michael Schumacher Jarno Trulli over het hoofd. Hij raakte de Renault wagen die vervolgens achterstevoren draaide. In de chaos die hierna ontstond werden Juan-Pablo Montoya en Jos Verstappen de voornaamste slachtoffers. Beide coureurs verloren, buiten hun schuld, de achtervleugel en moesten de pitstraat in. In ronde zeven wordt er een onderzoek ingesteld naar de start van Michael Schumacher. De uitslag was dat de Duitser een ronde later een drive through penalty uitgereikt kreeg.

Kimmi Raikkonen reed een vrijwel foutloze race. Door het uitvallen van Coulthard schoof de Fin op naar de tweede plaats achter Fernando Alonso. Vooral Barrichello raakte hierna steeds beter op dreef. De Braziliaan passeerde al snel Button en Heidfeld, en zette koers naar Raikkonen.

Dit bleek echter niet haalbaar. Raikkonen was simpelweg te snel voor Barrichello, en de Fin breidde zijn voorsprong iedere ronde met een fractie uit. Nadat Alonso na 14 ronden voor de eerste keer naar de pitstraat moest, pakte Raikkonen de leiding in de race die hij vervolgens niet meer uit handen zou geven.

Jos Verstappen bracht zijn Minardi opnieuw over de finish. De Nederlander zag alle kansen op een goed resultaat in de eerste bocht in rook opgaan, maar reed hierna een stabiele race.

PositieCoureur
1Kimi Räikkönen
2Rubens Barrichello
3Fernando Alonso
4Ralf Schumacher
5Jarno Trulli
6Michael Schumacher
7Jenson Button
8Nick Heidfeld
...
13Jos Verstappen


Kijk voor de volledige uitslag op de FOK! F1-manager

Grote brand bij houtfabriek Schijndel

In twee hallen van een houtfabriek in Schijndel heeft een felle brand gewoed. Volgens een commandant van de brandweer in Schijndel brak de brand uit rond half één in de nacht van zaterdag op zondag.

De brandweer maakte rond half vijf bekend dat het verwachtte dat de brand binnen een half uur volledig onder controle zou zijn. Honderd brandweerlieden van tien verschillende korpsen bestreden het vuur.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Een nabij gelegen kantoorpand bleef gespaard.

Cameraman omgekomen door bom

IrakDe Australische cameraman Paul Moran (39 jaar) is zaterdag omgekomen bij een zelfmoordaanslag met een bom op een checkpoint in het Koerdisch deel van Noord-Irak.

Bij de ontploffing zijn nog minstens vier anderen omgekomen en acht zijn gewond geraakt. De plaatselijke autoriteiten vermoeden dat de beweging Ansar al-Islam verantwoordelijk is voor de aanslag. De beweging schijnt nauwe banden te onderhouden met Al Qaeda.

Tevens zijn er meldingen van incidenten met journalisten die de grens met Irak zijn overgestoken en daar in de problemen zijn geraakt. Mogelijk zijn daar ook drie doden of zwaargewonden bij gevallen, maar dit is nog niet bevestigd.

De freelance cameraman is de eerste gerapporteerde dode onder de pers tijdens dit conflict.

Met dank aan Thomas Kramer/-_Tommy_- die het bericht vertaald submitte.

Oudste man viert 114e verjaardag

De oudste man ter wereld, Yukichi Chuganji uit Japan, is zondag 114 jaar geworden. Volgens ambtenaren in zijn woonplaats ligt de man vanwege zijn slechte ogen veel in bed. Wel neemt de voormalige zijdewormkweker nog elke dag drie stevige maaltijden tot zich.

De oudste vrouw ter wereld is vermoedelijk de 115-jarige Kamato Hongo. Zij woont, net als de oudste man, op Kyushi; het belangrijkste zuidelijke Japanse eiland.

Dertien VS-soldaten gewond en 1 dood

IrakVanmorgen zijn in een militair kamp in het noorden van Koeweit voor zover bekend dertien Amerikanen gewond geraakt. Zes daarvan zijn zwaar gewond. In elk geval is een van hen inmiddels al overleden.

Volgens de Financial Times is de aanslag door een Amerikaan zelf gepleegd. CNN die Charles Clover van the Financial Times gebeld heeft, kreeg te horen dat de Amerikaan vastgehouden werd, maar Clover mocht op vraag van de Amerikaanse militaire overheid geen details prijsgeven. Het is dus niet duidelijk of de soldaat rechtstreeks verantwoordelijk is voor de aanval of dat hij de aanvallers mogelijk geholpen heeft.

Het is niet zeker of de aanval door een Amerikaan gepleegd is, want volgens de Arabische televisiezender Al-Jazeera wordt de Amerikaan vastgehouden omdat hij ervan verdacht wordt achter de aanval te zitten. Ondertussen wordt er verder gezocht naar mogelijke verdachten.

De Amerikaanse nieuwszender Fox News beweert dat het om een islamitische Amerikaan gaat. Fox heeft van horen zeggen dat de man zich kort voor de aanslag vreemd gedroeg.

Clover heeft van horen zeggen dat twee van de gewonde soldaten zijn neergeschoten. De meeste verwondingen veroorzaakt door granaatscherven. Vier soldaten zouden er erg aan toe zijn.

Met dank aan Olivis voor de tip.

Groot deel van Bagdad zonder stroom

IrakVannacht is een groot deel van Bagdad zonder stroom komen zitten. Kort daarvoor waren zware explosies te horen, waaronder in verscheidene buitenwijken. Volgens ooggetuigen ging het om een uitermate zwaar bombardement.

Met name de zuidelijke wijken zitten zonder stroom. Het is de eerste keer sinds het begin van de bombardementen dat de stroom in de stad is uitgevallen. Het is niet zeker of de stroomuitval een gevolg van de bombardementen is.

Met dank aan Xtravical en piertje voor de tip

Uitslag GP Maleisië

The_beatfreak wist ons vandaag het volgende te melden:

Kimi Raikkonen heeft de Grand Prix van Maleisië op zijn naam geschreven. Voor de Fin was dit zijn eerste GP-overwinning uit zijn carrière.

De race werd werd in hoge mate beïnvloed door een crash vlak na de start. Michael Schumacher reed in de tweede bocht tegen de achterkant van Jarno Trulli aan. Trulli spinde en de chaos zette het hele veld op zijn kop.

De grootste slachtoffers van de crash waren naast Schumacher en Trulli, Montoya, Verstappen en Pizzonia. In het vervolg ontpopte zich een spectaculaire race, waarbij Kimi Raikkonen geen fouten maakte en zeer constant naar de overwinning reed. Verstappen reed de race als laatste uit. Hij pakte daarmee de dertiende plaats.

Pos.CoureurTijdReden uitval
1Kimi Räikkönen1:32:22,195
2Rubens Barrichello+ 39,286
3Fernando Alonso+ 1:04,007
4Ralf Schumacher+ 1:28,026
5Jarno Trulli+ 1 ronde
6Michael Schumacher+ 1 ronde
7Jenson Button+ 1 ronde
8Nick Heidfeld+ 1 ronde
9Heinz-Harald Frentzen+ 1 ronde
10Ralph Firman+ 1 ronde
11Cristiano da Matta+ 1 ronde
12Juan Pablo Montoya+ 3 ronden
13Jos Verstappen+ 4 ronden
-Antonio Pizzoniaspin
-Justin Wilsonuitgedroogd
-Mark Webber
-Olivier Panis
-Giancarlo Fisichellamotor
-David Coulthardmotor afgeslagen
-Jacques Villeneuveversnelling

De punten worden in de loop van de middag bijgeschreven...
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.