F1: Uitslag GP van Maleisië

submitter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kimi Raikkonen heeft in Maleisië zijn allereerste Grand Prix-overwinning geboekt in de Formule 1. De Fin eindigde voor Barrichello en Alonso die tweede en derde werden. Michael Schumacher werd zesde door een botsing met Trulli in de eerste bocht. Jos Verstappen zat achter deze botsing en werd daardoor dertiende en laatste.

De winnaar van vorige week, David Coulthard, moest in de derde ronde al opgeven met motorproblemen.

In een uiterste inspanning om David Coulthard voor te blijven zag Michael Schumacher Jarno Trulli over het hoofd. Hij raakte de Renault wagen die vervolgens achterstevoren draaide. In de chaos die hierna ontstond werden Juan-Pablo Montoya en Jos Verstappen de voornaamste slachtoffers. Beide coureurs verloren, buiten hun schuld, de achtervleugel en moesten de pitstraat in. In ronde zeven wordt er een onderzoek ingesteld naar de start van Michael Schumacher. De uitslag was dat de Duitser een ronde later een drive through penalty uitgereikt kreeg.

Kimmi Raikkonen reed een vrijwel foutloze race. Door het uitvallen van Coulthard schoof de Fin op naar de tweede plaats achter Fernando Alonso. Vooral Barrichello raakte hierna steeds beter op dreef. De Braziliaan passeerde al snel Button en Heidfeld, en zette koers naar Raikkonen.

Dit bleek echter niet haalbaar. Raikkonen was simpelweg te snel voor Barrichello, en de Fin breidde zijn voorsprong iedere ronde met een fractie uit. Nadat Alonso na 14 ronden voor de eerste keer naar de pitstraat moest, pakte Raikkonen de leiding in de race die hij vervolgens niet meer uit handen zou geven.

Jos Verstappen bracht zijn Minardi opnieuw over de finish. De Nederlander zag alle kansen op een goed resultaat in de eerste bocht in rook opgaan, maar reed hierna een stabiele race.

PositieCoureur
1Kimi Räikkönen
2Rubens Barrichello
3Fernando Alonso
4Ralf Schumacher
5Jarno Trulli
6Michael Schumacher
7Jenson Button
8Nick Heidfeld
...
13Jos Verstappen


Kijk voor de volledige uitslag op de FOK! F1-manager