Dertien VS-soldaten gewond en 1 dood

IrakVanmorgen zijn in een militair kamp in het noorden van Koeweit voor zover bekend dertien Amerikanen gewond geraakt. Zes daarvan zijn zwaar gewond. In elk geval is een van hen inmiddels al overleden.

Volgens de Financial Times is de aanslag door een Amerikaan zelf gepleegd. CNN die Charles Clover van the Financial Times gebeld heeft, kreeg te horen dat de Amerikaan vastgehouden werd, maar Clover mocht op vraag van de Amerikaanse militaire overheid geen details prijsgeven. Het is dus niet duidelijk of de soldaat rechtstreeks verantwoordelijk is voor de aanval of dat hij de aanvallers mogelijk geholpen heeft.

Het is niet zeker of de aanval door een Amerikaan gepleegd is, want volgens de Arabische televisiezender Al-Jazeera wordt de Amerikaan vastgehouden omdat hij ervan verdacht wordt achter de aanval te zitten. Ondertussen wordt er verder gezocht naar mogelijke verdachten.

De Amerikaanse nieuwszender Fox News beweert dat het om een islamitische Amerikaan gaat. Fox heeft van horen zeggen dat de man zich kort voor de aanslag vreemd gedroeg.

Clover heeft van horen zeggen dat twee van de gewonde soldaten zijn neergeschoten. De meeste verwondingen veroorzaakt door granaatscherven. Vier soldaten zouden er erg aan toe zijn.

Met dank aan Olivis voor de tip.