Bush sr. aangeklaagd voor genocide

Rick (rickmans)
Victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zeven slachtoffers van de golfoorlog in 1991 hebben een officiele aanklacht ingediend tegen de Amerikaanse oud-president George Bush senior, de vader van de huidige Amerikaanse president George W. Bush, en minister van buitenlandse zaken Colin Powel.

Deze aanklacht, mogelijk gemaakt door de Belgische wetgeving die berechting van ook niet-Belgische verdachten nastreeft, wordt veroordeelt door Powell. Hij vraagt zich af of hij nu nog NATO-vergaderingen in Brussel bij kan wonen.

Jean-Marie Dermagne, de advocaat van de zeven, zei dat de timing van de aanklacht was gerelateerd aan de huidige Irak-crisis, en was bedoeld om aandacht te vragen voor eventuele nieuwe slachtoffers in een oorlog tegen Irak.

Ook de huidige vice president van Amerika, Dick Cheney wordt aangeklaagd, evenals generaal-buiten-dienst Norman Schwartzkopf, die destijds de oorlog tegen Irak leidde.

De aanklacht gaat over de bombardementen van de schuilkelder al-Amiriya in Bagdad, 13 Februari 1991, waarbij 403 mensen waaronder 52 kinderen en 261 vrouwen om het leven kwamen. De Amerikanen dachten dat de schuilkelder een commando-centrum was.