Video Review: Peter Pan Terug Naar Nooitgedachtland

Angel (Angelic1)
HET in 1911 door Engelsman J. M Barrie geschreven Peter Pan groeide al snel uit tot een zeer populair jeugdboek, maar het verhaal over een rebelse knaap die weigert volwassen te worden werd pas echt onsterfelijk toen Walt Disney het in 1953 bewerkte tot een klassieke tekenfilm. In de vervolgfilm Terug naar Nooitgedachtland keren alle geliefde personages terug: de in een groen jagerspakje gehulde Peter Pan, het even schattige als nukkige elfje Tinkelbel, en natuurlijk Peters aartsvijand, de even wrede als groteske Kapitein Haak.



Ook Wendy Darling, het meisje dat in de eerste film met Peter Pan afreisde naar het sprookjesoord Nooitgedachtland, is er weer. Alleen is zij inmiddels een volwassen vrouw met een gezin. Het verhaal begint als de Tweede Wereldoorlog net is uitgebroken. Manlief verdwijnt als soldaat naar het front, en haar twaalfjarige dochter Jane ontwikkelt zich in het gebombardeerde Londen tot een verantwoordelijke jongedame die in het oorlogsgeweld echter vergeet wat het betekent om kind te zijn.

Als ze van haar moeder te horen krijgt dat ze samen met haar broer ge-evacueerd moet worden, wordt ze heel kwaad als haar moeder haar vraagt om Danny te vertellen over Peter Pan. Ze krijgen behoorlijke ruzie en Jane valt in slaap bij het raam. Je raadt het al, ze wordt ontvoerd door Kapitein Haak die in de veronderstelling is dat zij Wendy is. Kapitein Haak wil Peter Pan hebben en denkt hem met Wendy te kunnen lokken. Hij komt inderdaad maar zoals gewoonlijk ontsnapt hij uit de klauwen van Haak. Ook neemt hij Jane mee en is verbaasd dat zij niet Wendy is maar Jane.



Tinkelbel is jaloers en tot overmaat van ramp vertelt Jane ook nog dat ze niet in elfen gelooft. Tinkelbel wordt hier ziek van en haar lichtje gaat langzaam uit. Peter verzint gauw met de slimme jongens een plannetje om Jane wel in elfen te laten geloven. Zal het hen lukken om Tinkelbel te redden of gaat haar lampje voorgoed uit?