FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 14 maart 2003

Mido toch naar Celta de Vigo

Eerst werd hij uit de selectie van Ajax gezet. Hij mocht weer terugkomen maar na een paar dagen werd hij er toch weer uitgezet. Hij zou naar Celta de Vigo gaan, maar toch weer niet omdat de FIFA dit niet goedkeurde en uiteindelijk gaat hij toch. Ahmed Hossam, in Nederland vooral bekend als Mido, gaat naar Celta de Vigo.

De FIFA gaf daarvoor vrijdag op de valreep toestemming, ook al is de internationale transfermarkt gesloten. De Egyptische spits is bij Ajax op een zijspoor beland en kan het seizoen nu afmaken in de Primera Division. Celta betaalt voor hem een huursom van 160.000 euro.

De club maakte dankbaar gebruik van een calamiteitenregeling in Spanje. Die maakt het mogelijk buiten de transferperiode om een speler te halen ter vervanging van iemand die ten minste vijf maanden is uitgeschakeld door een blessure. Bij Celta is dat Sebastián Mendez, een verdediger.

Nieuwe regering voor Turkije

De overwinnaar van de Turkse parlementsverkiezingen, de Islamitisch-conservatieve Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling heeft 4 maanden na de verkiezingen een regering gevormd. Premier Erdogan kreeg de goedkeuring van president Ahmet Necdet Sezer voor de installatie van 22 ministers. Abdullah Gül, die een tussentijdse regering leidde, wordt minister van Buitenlandse Zaken en vice-premier.

Er wordt verwacht dat Erdogan het nieuwe Turkse parlement zal vragen opnieuw te stemmen over de stationering van 62.000 Amerikaanse troepen.

Paul McCartney 'rijkste rocker'

In de lijst van 's werelds rijkste artiesten, die vandaag is uitgebracht door het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone Magazine, staat oud-Beatle Paul McCartney op nummer één. Met zijn eerste wereld tournee in negen jaar, verdiende de artiest, volgens de "Rock's 50 Richest" in het muziekmagazine, $72 miljoen.

Op twee staan de Rolling Stones, die ook een uitverkochte wereldtour deed in 2002. Hierdoor zou de band in totaal 44 miljoen dollar op haar bankrekening bijgeschreven hebben.

Ook de nummer drie, Dave Matthews Band, moest het in 2002 vooral hebben van het touren. De band zou vorig jaar $31.3 miljoen bij elkaar gespeeld hebben.

Ozzy Osbourne is door het succes van de tv-serie 'The Osbournes' binnengekomen op nummer tien. Ook Elvis Presley heeft, ondanks dat hij niet meer in leven is, aardig wat geld verdiend. Mede door het uitbrengen van de compilatie CD van zijn nummer één hits, staat hij op de twaalfde plaats.

Brookhuis (41) op bank bij NEC

Wilfried Brookhuis maakt zondag een verrassende rentree bij NEC.

De keeperstrainer, inmiddels 41 jaar, moet door het nijpende tekort aan doelmannen noodgedwongen tijdens de thuiswedstrijd plaatsnemen op de reservebank.

Reservekeeper Albert van der Sleen kampt al weken met een rugblessuere, terwijl ook de nummers drie en vier, Henry Timmer en Mattheus Hoop , geblesseerd zijn. Brookhuis verdedigde tussen 1985 en 1996 het NEC-doel.

Gedenkteken voor Fortuyn op Media Park

De vorig jaar vermoorde Pim Fortuyn krijgt op het Media Park in Hilversum een gedenkteken. De bronzen plaquette, met daarop de tekst 'Pim Fortuyn, 6 mei 2002' wordt in één van de komende weken geplaatst op het parkeerterrein bij het gebouw van 3FM, de plaats waar de politicus 6 mei vorig jaar werd vermoord.

Het gedenkteken is een initiatief van het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf (NOB), tot eind maart de eigenaar van het Media Park. "Op deze plek heeft een van de zeldzame politieke moorden in de Nederlandse geschiedenis plaatsgevonden", aldus de president-directeur van het NOB. "Los van de vraag of je sympathie hebt voor de ideeën van Pim Fortuyn is hier sprake van een historische gebeurtenis. Dat willen we met het aanbrengen van een eenvoudige gedenktegel op deze plaats vastleggen."

Voor de allerlaatste keer met de pont...

Vanmiddag heeft koningin Beatrix de nieuwe Westerscheldetunnel geopend. Daarmee komt er een einde aan een veerdiens tussen Zeeuws-Vlaanderen en Zuid Beveland en één tussen Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren. De opening van de tunnel is dus meteen ook een afscheid van de veerpont, die vanaf morgen niet meer vaart. Voor veel Zeeuwen een groot gemis. PVP omschreef het gevoel bij de pont.


quote:
Hier een berichtje van een treurige zeeuw. Helaas komt na morgen de verbinding d.m.v. de veerponten tussen Zeeuws-Vlaanderen en Zuid Beveland in het zuiden van Zeeland te vervallen. Zelf heb ik daar ongeveer 4 jaar gewerkt in de cafetaria, en ging ik ook elke week 2 keer mee over om naar station Kruiningen mijn trein in de richting van Eindhoven te nemen waar ik op school zit. Vanmiddag om 15:00 zal onze Koningin de tunnel openen die in het midden van de eilanden ligt. Voor veel mensen komt helaas een eind aan iets wat ze jarenlang gekoesterd hebben. Toeristen, vrachtwagenchauffeurs, scholieren, etc.. Iedereen had het reuze naar zijn zin op de pont. Voor scholieren bijvoorbeeld die in zeeuws vlaanderen wonen, was het een ideale verbinding die hun vrij snel tot in Goed bracht. Nu veel van hen door de tunnel moeten met de bus komt er een einde aan deze snelle verbinding omdat zij veel vaker zullen moeten overstappen, en het valt nog maar te bezien of dit allemaal goed gaat aansluiten.

Zelf ga ik vanmiddag voor de allerlaatste keer met de scooter richting het veer. Na vandaag kan ik namelijk niet meer naar de overkant op mijn scooter. Door de tunnel, dat mag niet! En bij Vlissingen-Breskens gaat nog wel een voet/fiets-veer, maar dan zou ik eerst 80 km om moeten rijden. Voor (brom)fietsers is er nu dus geen alternatief.

En op zo'n laatste dag moet er natuurlijk ook gebruik gemaakt worden van de cafetaria op de boot. Daar zijn vandaag waarschijnlijk de legendarische broodjes kroket en kommen erwtensoep niet aan te slepen. Hier ga ik dus nog even afscheid nemen van de pont.

Waarschijnlijk kan de rest van nederland zich niet voorstellen waarom wij (Zeeuws-Vlamingen) deze ponten zo graag zouden houden. Maar het hoort gewoon bij het gevoel van Zeeland. Dat is even wat ik kwijt wilde

Een Rouwende Zeeuw

Openbaar vervoer Rotterdam vanmorgen plat

ThEdGE, TraZeR, doraantje1/doraantje, Nazzgul, Chris, de_netwerkbeheerder, henkkk en firstrubu hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Boze bestuurders en controleurs van de Rotterdamse trams hebben vanochtend het trein- en busvervoer anderhalf uur lang stilgelegd. Dat deden ze vanwege het naar eigen zeggen aanhoudende geweld tegen hen.

Rond 10.00 uur zette een bestuurder zijn tram stil op de Coolsingel, vlak voor het stadhuis. Daardoor kwam ook het overige tramverkeer stil te liggen. Buschauffeurs sloten zich bij de actie aan en zetten hun bus aan de kant.

De werkonderbreking vond plaats nadat er gisteravond opnieuw een collega is neergestoken door een passagier. Hij raakte daarbij lichtgewond. Zijn collega's zijn kwaad. Volgens hen zijn er sinds begin dit jaar al 225 incidenten geweest.

Na een gesprek met burgemeester Opstelten gingen de bestuurders om 11:30 weer aan het werk.

Man schiet zichzelf door pols

ThEdGE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van de regio IJsselland heeft bekendgemaakt dat een 34-jarige inwoner uit Belt Schutsloot zichzelf met een spijkerpistool door de pols heeft geschoten. Het slachtoffer was bezig op een steiger met het betimmeren van een dakgoot.

Toen de man alleen op de steiger stond schoot hij zichzelf door zijn pols. Na het ongeval is het slachtoffer met een ambulance naar het Sophia Ziekenhuis in Zwolle gebracht. De arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.

Grote brand bij Vopak in Rotterdam

Vele FOK!kers meldden ons het volgende bericht:

Bij het tankopslagbedrijf Vopak in het Botlekgebied bij Rotterdam woedt momenteel een grote brand. De brandweer was de situatie rond 15.00 uur meester. Er zijn geen gewonden gevallen.

Volgens de brandweer staat er een pompplateau in brand. Dat komt door een mengsel van benzine en Nafta, een brandstof voor vliegtuigen. De brand is uitgebroken tijdens het laden of het lossen van een schip. Er zijn enorme rookwolken te zien, welke richting Goeree drijven. De politie heeft de directe omgeving van het bedrijf afgesloten voor verkeer. De brandweer zet een blusboot in.

Twee maanden geleden werd Vopak nog getroffen door een gaslek. De omgeving van Rotterdam had toen dagen last van stank. De schoonmaak van het terrein nam enkele weken in beslag.

Zware blessure voor Van Beukering

FC Zwolle moet het de rest van het seizoen zonder aanvaller Jhonny van Beukering stellen.

De huurling van Vitesse is zes tot acht maanden uitgeschakeld door een zware knieblessure. Hij onderging vrijdag in een ziekenhuis een kijkoperatie. Daarbij bleek dat een voorste kruisband was afgescheurd en de buitenmeniscus beschadigd was.

Van Beukering raakte afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Ajax geblesseerd.

[update]Cocu zwaar geblesseerd

Philip Cocu heeft een zware knieblessure opgelopen. Cocu scheurde in het CL-duel met Internazionale afgelopen woensdag driekwart van zijn kruisband in.

De ernst van de blessure is nu duidelijk, Cocu zal de rest van het seizoen waarschijnlijk niet meer in actie kunnen komen. Volgens Doctor Ricard Pruna is Cocu minimaal twee tot twee-en-een-halve maand uitgeschakeld. Een tegenvaller voor de speler, de club en wellicht ook voor PSV dat recent naar de speler hengelde. Cocu zal uiteraard ook ontbreken als het Nederlands Elftal tegen Tsjechie speelt.

14-3-03 Voetbal.nl
Cocu blijkt wonderbaarlijk snel te herstellen. Er wordt op gerekend dat hij na zes weken weer fit zal zijn. Dit zou betekenen dat hij voor Oranje op 8 juni weer beschikbaar is, als Nederland tegen Wit-Rusland speelt.

Schuilplaatsen Bin Laden gevonden in laptop

melmel, Ray-Stone en PPL hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gevangen genomen Khalid Sjeik Mohammed, een al-Qaeda-kopstuk, had een lijst van schuilplaatsen van Osama Bin Laden in zijn laptop opgeslagen. Dit meldde de Amerikaanse Krant USA Today donderdag op gezag van Amerikaanse en Pakistaanse veiligheidsfunctionarissen.

De lijst die in de laptop was opgeslagen bevat zeker zes schuilplaatsen van Bin Laden, allemaal gelegen in het grensgebied tussen Afghanistan en Pakistan. De lijst is niet de eerste aanwijzing die gevonden werd. Al eerder wees gevonden correspondentie erop dat Osama nog leeft en zich in de genoemde regio schuil houdt. Amerikaanse legerheden kammen op dit moment het gebied uit.

Drie doden bij speurtocht naar mobieltje

Toen een Keniaanse studente afgelopen vrijdag haar mobieltje in het hurktoilet had laten vallen loofde ze een beloning uit van 12 euro voor degene die het haar terugbracht.

Enkele mannen voelden zich geroepen om de koene ridder uit te hangen en braken de vloer van de wc open. Hierdoor kregen ze zicht op een 12 meter diepe kuil onder het toilet.

De eerste man die afdaalde in het riool werd vrijwel meteen bedwelmd door de ondragelijke stank en viel in de kuil. Twee andere mannen die hem wilden redden werden ook bedwelmd en vielen boven op hem.

De inmiddels toegesnelde politie kon andere mensen ervan weerhouden de mannen achterna te gaan. In een latere verklaring zei de woordvoerder van de politie van Mombasa dat de gassen van het riool zo giftig waren dat de mannen waarschijnlijk onmiddellijk waren gestikt.

Met dank aan ComPeter, GerardPlaggenmarschGroningen, Haarbalpasta, generaal_foutje, Tjeerd Ouwehand, Ray-Stone, TraZeR, gr8w8 en whie voor de newssubmit

Mogelijk nieuwe teams in de toekomst

PostManBart wist ons vandaag het volgende te melden:

In een door ITV georganiseerde chatsessie heeft Max Mosley laten blijken dat er komende jaren mogelijk meer teams aan het Formule 1-circus zullen deelnemen. Dat zal dit jaar niet meer van toepassing zijn, maar door de nieuwe regels wordt toetreding voor nieuwe teams aantrekkelijker.

"Het grootste obstakel voor de toetreding is gelegen in het feit dat de kosten voor een goede motor de pan uit rijzen. Volgend jaar, als de teams het hele Grand Prix weekend met één motor moeten doen, zullen deze kosten aanzienlijk dalen", aldus de voorzitter van de FIA.

Ook werd gesproken over het schrappen van het door de FIA geheven inschrijfgeld van 50 miljoen euro, dit is echter nog zeer onzeker.

Dode man krijgt telefoonrekening

Ook al ben je dood, aan de telefoonrekening ontkom je niet. Een Amerikaans telecom bedrijf stuurde aan David Towles een telefoon rekening. Towles overleed in 1997 op 60 jarige leeftijd. De rekening werd dan ook naar het kerkhof in Auburn Massachusetts gestuurd waar de man begraven ligt.

De telefoonmaatschappij stuurde de man een rekening van twaalf cent, voor een gesprek dat de man na zijn overlijden zou hebben gevoerd. "Normaal krijgen onze klanten niet echt veel post" aldus een opzichter van het kerkhof, "Misschien moeten we maar brievenbussen aan de grafstenen gaan maken."

De rekening is inmiddels al naar bijna vier dollar gestegen. Ellen Gaboury, een medewerker van de gemeente, verklaarde dat ze zich over de rekening zou ontfermen. 'Ik moet wel, anders komt de kredietwaardigheid van mijnheer Towles in het gedrang'.

Wereldwijd virusalarm na ontdekking onbekend virus

Het Nederlandse Reformatorische Dagblad meldde donderdag dat de WHO wereldwijd alarm heeft geslagen over een onbekend virus dat in Hanoi en Hongkong al verschillende slachtoffers heeft gemaakt. Voornamelijk verpleegkundigen en artsen kregen te maken met een mysterieuze longontsteking. Ongeveer 50 medewerkers blijken al besmet met het virus. Een Amerikaanse patiënt is er inmiddels aan overleden.

De oorzaak van de ziekte is nog onbekend maar de symptomen zijn ernstige ademhalingsproblemen die uitgroeien tot een longontsteking. Volgens de WHO is er nog geen oorzakelijk verband tussen de gevallen in Hanoi en Hongkong. Eerdere suggesties dat de ziekte verband hield met een uitbraak van vogelgriep zijn nog onbevestigd.

Betalen met AH zegels in restaurant

In maart en april kan er bij twee restaurants in Scheveningen worden betaald met volle Albert Heijn-zegelboekjes. De restaurants besloten de gedupeerde Ahold-spaarders tegemoet te komen met deze unieke kortingsactie.

De volle boekjes zijn 60 euro waard in de restaurants 'De Burgemeester van Scheveningen' en 'M'n schoonmoeder eten en drinken'. Wanneer de klant ook nog eens een bonuskaart kan tonen is het feest helemaal compleet, dan krijgt hij extra korting.

De restaurants kwamen op het idee van de actie "omdat veel spaarders en beleggers door de recente ontwikkelingen rondom het Ahold concern er op achteruit zijn gegaan" aldus de twee restaurants.

Bryan Adams zingt meisje uit coma

Krullie21 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Christiane, een 24 jaar oud Duits meisje dat al zeven jaar in coma was, is ontwaakt doordat ze een concert van Bryan Adams bij woonde. Het meisje was een grote fan van de zanger. Het meisje kreeg zeven jaar geleden, net voor haar 17e verjaardag, een bloedprop in haar longen en raakte daardoor in coma.

Toen de moeder hoorde dat Bryan Adams bij haar in de buurt een concert ging geven wist ze dat ze haar dochter er mee naartoe moest nemen. Gedurende het concert opende het meisje haar ogen en begon ze de naam van haar moeder te roepen.

Doktoren hebben een andere verklaring voor het voorval. Christiane haar hersenen zouden zich in de afgelopen zeven jaar langzaam hebben hersteld, wat de reden voor haar ontwaking zou zijn.

Onderzoeken Van der G. voltooid

brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De psychische en psychiatrische onderzoeken naar Volkert van der G. zijn voltooid in het Pieter Baan Centrum (PBC). Gisteren is het eindgesprek afgerond in de observatiekliniek. Dit liet de advocaat van Van der G. vanochtend weten.

De observatie van Van der G. duurde drie weken langer dan normaal. Van der G. had tijdelijk zijn medewerking opgezegd, hij protesteerde hiermee tegen de eis van het ministerie van Justitie, die wilde dat hij geïsoleerd werd onderzocht. Ook protesteerde hij tegen het cameratoezicht in zijn cel in het PBC.

Nadat hij in een groep was geplaatst werkte hij weer mee aan het onderzoek van het PBC. De rechtbank in Amsterdam had toestemming geven om het onderzoek drie weken langer te laten duren mits Van der G. ermee akkoord ging. Het rapport van het PBC zal uiterlijk 21 maart bij de rechter-commissaris worden afgeleverd. Het proces tegen Van der G. begint op 27 maart, en gaat op 30 maart en één april verder.

Chivu speelt zich in de kijker

Door het geweldige voetbal wat Ajax de afgelopen tijd laat zien zijn er 4 clubs geïnteresseerd in Chivu.

Na AC Milaan, Real Madrid en Inter Milaan heeft nu ook Arsenal belangstelling voor de verdediger van Ajax. Op dit moment is de vraagprijs 22 miljoen voor Chivu maar de clubs vinden dit bedrag te hoog. De mogelijkheid kan zich natuurlijk voor gaan doen dat de vraagprijs alleen maar gaat stijgen als Ajax het goed blijft doen in de Champions League.

Uitslagen UEFA-Cup (13-03-2003)

Gisteren zijn de vier wedstrijden in de kwartfinale van de UEFA Cup gespeeld. Er was 1 gelijkspel, 2 overwinningen voor de thuisploeg en 1 voor de bezoekers. Maar over een week valt er nog genoeg te beleven, aangezien de ploegen dicht bij elkaar liggen

Lazio Roma won gisteren in Rome moeizaam van hun bezoekers, Besiktas. Het werd 1-0 door een doelpunt van Inzaghi in de 56e minuut. Lazio zal nu nog een lastige klus wachten, aangezien Turkse ploegen in eigen huis altijd zéér sterk spelen en het publiek in Turkije erg fanatiek achter hun ploeg staat, met welke middelen dan ook.

De wedstrijd tussen Celtic en Liverpool was na 20 minuten, qua spelbeeld, al voorbij. Na de doelpunten van Larsson (2) en Heskey (17) viel er weinig meer te beleven in de derby van Groot-Brittanie, die dus eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Malaga won, boven verwachting, van Boavista door een doelpunt van Dely Valdes in de 17e minuut. De Portugezen drongen de rest van de wedstrijd nog wel aan bij het doel van de Spanjaarden, maar een doelpunt is er niet van gekomen.

De andere Portugese club in de kwartfinales, Porto, zag hun, voor de rest goede, thuiswedstrijd uit hun handen glippen doordat Olisadebe in de 72e minuut de score opende voor de bezoekers (Panathinaikos). Hierdoor moeten ze in de uitwedstrijd in Griekenland minstens 2x scoren om alsnog de halve finale te halen.

De uitslagen op een rijtje:
Lazio Roma,Ita - Besiktas,Tur (1-0)
Celtic,Sch - Liverpool,Eng (1-1)
Málaga,Spa - Boavista,Por (1-0)
FC Porto,Por - Panathinaikos,Gri (0-1)

Van der Luer blijft bij Alemannia Achen

Eric van der Luer blijft nog even bij Alemannia voetballen. Hij tekent bij voor nog een jaar.

De nog altijd technisch begaafde middenvelder (37) kan nog steeds mee in de Duitse tweede Bundesliga. Van der Luer speelde al 23 duels voor de Duitse club.

Hij vertrok afgelopen zomer bij Roda JC, waar hij na zijn Duits avontuur zal terugkeren. Dan weliswaar in een commerciële of scouting-functie.

Patrick Kluivert For Sale!

Patrick Kluivert is voor 5 miljoen euro te koop, aldus de sportkrant Marca.

Fc Barcelona heeft het financieel zwaar te verduren en ziet een goede kans om met de verkoop van aanvaller Patrick Kluivert het saldo weer voordelig te maken.

Barcelona komt dit seizoen zo'n 60 miljoen Euro tekort. Naast een eventuele transfersom voor Kluivert, scheelt de besparing van diens salaris de club 10,5 miljoen euro op jaarbasis.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.