Nieuw internet snelheidsrecord

dharkon had ons via de newssubmit het volgende vertaalde en herschreven nieuwsbericht te melden:

Wetenschappers hebben een nieuw internet snelheidsrecord gevestigd. Vanaf locatie Sunnyvale in de VS werd 6.7 gigabytes aan data over 10.978 kilometer naar Amsterdam verstuurd. Dit alles vond plaats in nog geen minuut tijd.

Een hoeveelheid data gelijk aan 2 volgeschreven DVD's werd met een gemiddelde snelheid van 923 megabits per seconde verzonden. De heer Les Cottrel van het Standford Linear Accelerator Center zegt dat door het verkennen van de huidige internetgrenzen, hoge-snelheids-data-transfers gebruikt kunnen worden voor alledaagse praktische toepassingen. Je kunt hierbij denken aan artsen die vanaf verschillende plekken op de wereld hetzelfde cardiogram doorspitten en daarbij in realtime diagnoses delen en een behandeling plannen.

De data werd in dit geval verstuurd via het Internet2 netwerk. Dit netwerk is door 200 verschillende universiteiten opgezet in een wereldwijde onderneming ter behoeve van de ontwikkeling van de volgende internet generatie. De bedoeling is dat dit netwerk in de toekomst instant transfers mogelijk maakt van grote hoeveelheden data voor onderwijsinstellingen en onderzoekscentra.