Osama bin Laden is nog in leven

Jim/twired had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het vorige weekeinde gearresteerde meesterbrein achter de aanslagen van 11 september, Khalid Sjeik Mohammed, heeft een maand geleden in Pakistan een ontmoeting gehad met de leider van de terroristische organisatie al-Qaeda, Osama bin Laden. Uit materiaal dat bij Mohammeds arrestatie is gevonden, blijkt dat de twee elkaar in februari hebben gesproken.

Volgens een hoge Pakistaanse functionaris is er geen twijfel over dat bin Laden leeft en gezond is: "We hebben documenten waaruit blijkt dat hij leeft en in onze regio is."

De VS noemt een ontmoeting tussen de twee kopstukken van al-Qaeda geloofwaardig. Volgens de Verenigde Staten bewijst het dat bin Laden nog altijd de touwtjes in handen heeft en bovendien van plan is een grote aanslag te plegen.

De FBI is inmiddels een onderzoek gestart naar zeker 12 mensen in de Verenigde Staten, wiens namen op een lijst stonden die Mohammed op het moment van zijn arrestatie bij zich droeg. Het zou gaan om mensen die aanslagen in de VS voorbereiden. Mohammed is inmiddels in handen van de VS.

De FBI vreest dat de arrestatie van Mohammed mogelijk wraak-acties in de VS zal uitlokken.

Khalid Sjeik Mohammed bij zijn aanhouding