Spammers bedreigen maker Spamvrij

De website spamvrij.nl, waarop de gegevens van verzenders van spam (ongewenste e-mail) bijgehouden worden, is door ernstige bedreigingen enige dagen niet of nauwelijks bereikbaar geweest. Spamvrij.nl pakt verzenders van ongewenste reclame per e-mail keihard aan. De bedrijven die zich aan deze hinderlijke manier van adverteren schuldig maken, worden op de site met naam en toenaam genoemd.

Dat is kennelijk bij een aantal notoire spammers in het verkeerde keelgat geschoten. HostingXS, de provider die de website voor de maker van Spamvrij.nl, Rejo Zenger, in de lucht hield, besloot gisteren alle banden met de omstreden site te verbreken, nadat eerder die dag telefonisch met lichamelijk geweld gedreigd werd. Al eerder was HostingXS gebeld door mensen die op zoek waren naar de heer Zenger, omdat ze met hun naam van de site afwilden.

Directeur Salemink van HostingXS: ''Ene Paul wilde meer informatie over Rejo Zenger, de maker van de site. Hij zei dat er al het nodige onderzoek naar hem gedaan was en dat hij dat ventje wel eens op zou zoeken om hem te vertellen dat dit niet kon. Dat hij niet moest denken dat hij alles kon flikken.''

Zenger kon volgens de beller bovendien flinke schadeclaims verwachten als hij niet zou stoppen met het bijhouden van de lijst. Ook HostingXS werd daarmee gedreigd. Directeur Salemink, die de site opzich een goed initiatief vond, had daar geen zin in en trok de stekker eruit. Zenger moest daarom ineens op zoek naar een andere provider.