Irak zoekt steun bij Arabische landen

Tha.Dragonwo3 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Saddam Hussein, de president van Irak, probeert de banden met overige Arabische landen te versterken. Voor dit doel stuurt hij verschillende delegaties naar deze landen, om hen te wijzen op de eventuele gevolgen van een militaire actie tegen zijn regime. Dit meldde vice-president Ramadan zaterdag gezegd in een interview met het weekblad al-Ittihad.

'In naam van de moslims'
Volgens Ramadan zijn de Amerikaanse bedreigingen tegen Irak niet alleen voor dit land, maar voor de hele Arabische wereld bestemd. Volgens de vice-president heeft Bagdad hoge verwachtingen van het bezoek van de delegatie aan Saudi-ArabiŽ. Hij baseert dit op het feit dat enkele Saudische bewindslieden zich hebben uitgesproken tegen een aanval op Irak.

De Iraakse ambassadeur in Pakistan, Rawi, riep zaterdag de islamitische landen op Irak te steunen bij een eventuele aanval van de Verenigde Staten. ,,Irak vecht in naam van de moslims'', aldus Rawi zaterdag op een persconferentie in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. ,,Het gaat om een strijd van moslims tegen de door de Amerikanen geleide zionisten.''