Meidengroep scoort met loflied op Poetin

Het Russische meidentrio 'Samen zingen' scoort op de Russische radio met het lied 'Ik wil een man als Poetin'. Het nummer gaat over een meisje dat het uitmaakt met haar vriend omdat hij teveel drinkt. In het nummer maken de meisjes duidelijk dat ze smachten naar net zo'n daadkrachtige en volhardende persoonlijkheid als Poetin.

DJ's van de twee belangrijkste radiostations in Rusland draaien het nummer grijs. Alleen is de plaat niet te koop. "Het lied moet de mensen helpen bij het overwinnen van depressies en het afstand doen van decadentie", zo vertelt Mediavoorlichter Nikolaj Gastello van het Hooggerechtshof in Rusland vandaag in de krant Izvestia, verder noemde hij zichzelf initiatiefnemer van dit project. De Russische regering heeft ontkend dat het betrokken is geweest bij het maken van het lied. Poetin zelf heeft laten weten dat hij niet gelukkig is met de cultstatus die hem ten deel valt.

Volgens de BBC zijn er naast het lied over Poetin plannen om Poetin horloges, Poetin tomaten en Poetin kebab op de markt te brengen.