Heinsbroek: ''Optieregelingen afschaffen''

K3 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De LPF-minister van Economisch Zaken, Herman Heinsbroek, wil de optieregelingen in het bedrijfsleven aanpakken. "Ik heb me gestoord aan de graaicultuur. We moeten de spelregels wijzigen," zei hij vrijdag in een interview met het televisieprogramma Netwerk. Beloningen voor topmensen in het bedrijfsleven moeten gekoppeld worden aan de prestaties van het bedrijf, aldus Heinsbroek.

Uitzetten
Niet alleen de oppositie ziet niks in het plan van minister Nawijn van Vreemdelingenzaken en Integratie. Diens plan om criminele Marokkanen met een Nederlands paspoort uit te zetten, ziet ook partijgenoot Heinsbroek niet zitten. Ze moeten volgens hem gewoon in Nederland hun straf uitzitten.

Verloedering
De minister vind dat Nederland is verloederd. "Er is geen respect voor huisartsen, onderwijzers en politieagenten. Dat politielogo dat eruit ziet als een waakvlam, die uniformen als van een verwarmingsmonteur. Het gezag is de politie ontnomen, ze worden uitgescholden."

"Over twee jaar mag ik worden afgerekend op mijn prestaties", zei Heinsbroek. Zijn die onvoldoende, dan zal hij opstappen. De nieuwe LPF-fractievoorzitter Wijnschenk is volgens Heinsbroek "dynamisch en adrem".

Heertje?
Heinsbroek liet opnieuw merken zich weinig aan te trekken van gevestigde reputaties. Hij zei de econoom Arnold Heertje niet te kennen "alleen iemand die wel eens in een panel zit" (zoon Raoul Heertje). Prof. dr. A. Heertje is emeritus hoogleraar Staatshuishoudkunde en is de auteur van enkele tientallen boeken en artikelen over economie. "Als Heertje een van de belangrijkste economen van Nederland zou zijn, dan zou ik 'm kennen," aldus Heinsbroek.