Links komt in actie tegen kabinetsplannen

Een samenwerkingsverband van meer dan 60 progressieve maatschappelijke organisaties gaat a.s dinsdag, 27 augustus, een campagne tegen de nieuwe kabinetsplannen beginnen. De organisaties hebben daartoe een platform opgericht onder de naam 'Keer het Tij'.

'Keer het Tij' is samengesteld uit organisaties zoals Milieudefensie, SP, GroenLinks, Nederland Bekent Kleur, de Evert Vermeerstichting, ontwikelingsorganisatie Inzet, de Jonge Socialisten, migrantenorganistie Emcemo en De Wereld Is Niet Te Koop.

Aankomende dinsdag zal bij de ingang van de Tweede Kamer een aantal prominente vertegenwoordigers, zoals directeur Theo Wams van Milieudefensie, partjvoorzitter Mirjam de Rijk van GroenLinks, coŲrdinator Jurgen de Wit van Nederland Bekent Kleur en partijsecretaris Tiny Kox van de SP, posters plakken met daarop de aankondiging voor de eerste publieksmanifestatie bij de Hofvijver in Den Haag op prinsjesdag, dinsdag 17 september.

WAO en asielbeleid

'Keer het Tij' maakt zich vooral zorgen over de WAO, die zou worden uitgekleed, gesubsidieerde arbeidsplaatsen die op de tocht komen te staan. Verder bevalt de aangescherping van het asielbeleid en vreemdelingenwetgeving ze niet, evenals de korting die migranten krijgen op de kinderbijslag alsmede de identificatieplicht .

Keer het Tij