Vrouw van Tony Blair zorgt voor opschudding

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Cherie Blair, de vrouw van de Britse premier Tony Blair, heeft dinsdag voor diplomatieke opschudding gezorgd. Ze maakte een ongelukkige opmerking over de Palestijnse zelfmoordaanslagen.

De gebeurtenis deed zich voor op een liefdadigheidsbijeenkomst, enkele uren na de zelfmoordaanslag van vanochtend in Jeruzalem. Indirect maakte de vrouw van Blair duidelijk begrip op te kunnen brengen voor jonge Palestijnen die zelfmoordaanslagen plegen: 'Zolang er jonge mensen zijn die geen andere hoop hebben dan zichzelf op te blazen, boek je geen vooruitgang'.

Tony Blair schoot zijn vrouw meteen te hulp toen journalisten hem vroegen om een reactie te geven op de ontstane commotie: 'Terrorisme biedt geen toekomst. Maar natuurlijk moeten we er ook voor zorgen dat er hoop is. Ik weet zeker dat Cherie dat bedoelde'.

Cherie Blair liet via een woordvoerster weten het zeer vervelend te vinden dat de interpretatie van haar opmerkingen opschudding had veroorzaakt. De IsraŽlische ambassade in Londen zei de woorden van mevrouw Blair zeer te betreuren.