Kunstenaar slijt ziel op eBay

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor het bedrag van 18 euro heeft een kunstenaar uit Newcastle zijn ziel via eBay verkocht. De koper, een man uit Oklahoma, kan de ziel goed gebruiken, hij was de zijne namelijk verloren bij een weddenschap om een potje air hockey, zo meldt de Britse krant The Scotsman.

De 26-jarige kunstenaar Gareth Malham heeft de transactie afgekeken van Bart Simpson, die in een aflevering van de populaire serie The Simpsons al een dergelijke koop sloot. De koop zal, zodra Malham het geld van de Amerikaan ontvangt, vastgelegd worden in een overeenkomst die de kunstenaar met zijn eigen bloed zal ondertekenen.

Na zijn afstuderen in de multimediakunsten aan de Universiteit van Sunderland begon Malham uit geldgebrek spullen te koop aan te bieden op het internet. Hij was benieuwd of er potentiele kopers zouden zijn voor iets wat minder tastbaar is: zijn ziel. "Ik speel met het feit dat mensen steeds meer gaan verhandelen, tot organen aan toe", aldus de kunstenaar, die overigens van mening is dat hij zijn ziel niet echt kwijt is omdat deze een onlosmakelijk onderdeel van hem is. Malham is van plan om meer van zichzelf te koop aan te bieden en probeert nu zijn marktwaarde 'omhoog te praten'.