FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 16 mei 2002

Koningin ontvangt politieke adviezen

Verkiezingen 2002De Eerste-Kamervoorzitter en de vice-voorzitters van de Tweede Kamer en de Raad van State zijn vandaag naar Koningin Beatrix op Paleis Noordeinde gegaan om met haar de mogelijkheden van een nieuw kabinet te bespreken.

Voorzitter Braks van de Eerste Kamer (CDA), vice-voorzitter Weisglas van de Tweede Kamer (VVD), en Tjeenk Willink (PvdA) gingen na elkaar bij de Koningin langs.

De fractievoorzitters van de Tweede Kamer partijen maken morgen hun opwachting op het paleis. Op basis van de gesprekken wijst de koningin een informateur aan. Naar verwachting zal die uit CDA-hoek komen.

Mogelijkheden

Meest voor de hand ligt een CDA-VVD-LPF coalitie, maar de VVD zit op voorhand niet te wachten op regeringsdeelname. Volgens de kersverse VVD-fractievoorzitter Zalm moet het CDA eerst maar eens kleur bekennen, of ze links, danwel rechtsom willen. "De VVD sluit achter in de rij aan", aldus Zalm die niet op voorhand het CDA tegemoet wil treden.

Volgens politiekdeskundigen is de VVD ook een instabiele factor geworden na het forse verlies, omdat de partij wel eens middels een kabinetscrisis op vervroegde verkiezingen zou kunnen aansturen, om het verlies naar rechts toe weer goed te maken.

Een linkse coalitie met CDA-PvdA en GroenLinks is ook mogelijk, maar heeft maar een hele kleine meerderheid. Bovendien is het maar de vraag of de PvdA nog wil meeregeren na het verlies. Een linkse coalitie zou aangevuld kunnen worden met de SP. Nadeel is dat de stabiliteit bij een vier partijen coalitie afneemt. Bovendien zou het CDA dan wel erg naar links gaan hangen.

Andere opties zijn een zakenkabinet of een minderheidskabinet. Maar die liggen vooralsnog niet voor de hand.

Recordbedrag voor Lelijke Eend

Op een veiling in parijs heeft een onbekend iemand voor een Citroën 2CV een recordbedrag betaald. De auto, misschien beter bekend als Lelijke Eend, wisselde van eigenaar voor het onvoorstelbare bedrag van 41.597 euro.

Het ging hier uiteraard niet om een 'gewone' 2CV, maar om een 2CV Sahara. Dit is een type met twee motoren om allevier de wielen aan te kunnen drijven. Hij werd gebouwd door Citroën om in de Sahara makkelijk tussen de Franse olievelden te kunnen reizen.
De Franse autobouwer bouwde ongeveer 700 van deze types waarvan er naar schatting nog 250 rondrijden.

Kenners noemden het bedrag overigens bizar hoog, normaal gesproken doet een 'Sahara-eend' zo'n 5000 euro.

Extreem-rechts mag demonstreren

Siertuin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De extreem-rechtse Nederlandse Volksunie (NVU) mag zaterdag toch demonstreren in Harderwijk. Dat heeft de rechter in Zutphen bepaald. Volgens de rechter weegt de vrijheid van meningsuiting zwaarder dan het verweer van de burgermeester, die voor rellen vreest. Een demonstratie mag alleen afgelast worden bij bestuurlijke overmacht, en daarvan is geen sprake, aldus de rechter: Harderwijk heeft volgens hem genoeg politie achter de hand.

De demonstratie is een initiatief van het Comitee Kusters/Malcoci, dat banden heeft met de NVU (Kusters is aanvoerder van de NVU). Burgemeester De Groot van Harderwijk wilde de demonstratie aanvankelijk verbieden. Het Comitee Custers/Malcoci stapte daarop naar de rechter. De politie in Harderwijk is bang dat er zaterdag rellen uitbreken. Winkels en horecabedrijven zijn van plan hun deuren te sluiten.

De demonstratie zal gericht zijn tegen de criminalisering van nationalisten en het vermoorden van rechtse politici. De demonstratie wordt in Harderwijk gehouden omdat daar de verdachte van de moord op Pim Fortuyn vandaan komt.

[Voetbal] Brazilië klaagt over 'WK-bal'

De spelers van het Braziliaanse nationale elftal hebben. tijdens hun trainigskamp in Barcelona, geklaagd over de nieuwe, speciaal voor het WK voetbal ontwikkelde, bal.

,,De bal is te groot en te licht'', vond aanvaller Edilson na zijn eerste contact met de zogenaamde 'FeverNova'. ,,Deze WK-bal vliegt aanzienlijk sneller door de lucht dan de normale ballen. Vooral de doelverdedigers zullen daarvan last ondervinden'', aldus vedette Rivaldo.

Zaterdag zal Brazilië de WK-bal officieel in gebruik nemen in een oefenwedstrijd tegen een Catalaanse selectie.

'Lichaam journalist Pearl gevonden'

Waarschijnlijk is in Pakistan het lichaam van de vermoorde Amerikaanse journalist Daniel Pearl gevonden. De Amerikaanse tv-zender CNN heeft gemeld dat de Pakistaanse politie ervan uit gaat dat het lichaam dat deze week ontdekt is in de buurt van de stad Karachi van de journalist is.

Op aanwijzing van drie verdachten die in verband met de moord zijn aangehouden, vond de Pakistaanse politie het lichaam, dat begraven lag op een veldje.
Daniel Pearl, journalist voor de Washington Post, werd in januari in Pakistan ontvoerd en later voor de camera vermoord. Een tot dan onbekende extremistische organisatie eiste de moord op. De daders zonden een video-opname, waarop te zien is hoe Pearl de keel wordt doorgesneden, naar de Amerikaanse ambassade in Pakistan.

Het is niet de eerste keer dat de politie met stelligheid beweert het lichaam van de journalist te hebben gevonden. Vlak na de verdwijning van Pearl liet de politie ook weten het lichaam van een blanke man te hebben gevonden. Dat bleek later niet van de Amerikaan te zijn.

Het forum is weer normaal

Zoals iedereen wel gemerkt heeft onderhand, was Fok! nogal lastig te bereiken. Het gevolg van al die kleine storinkjes vandaag is dat wegens een aantal problemen met een aantal tables op de SQL-server het forum voor onbepaalde tijd down is.

Het is helaas nog onduidelijk hoelang dit nog zal gaan duren. Het spijt ons, en we doen ons uiterste best om alles zo snel mogelijk weer op de been te krijgen.

Update 21:16
En alles is weer opgelost.

Update 21:30
En alles is weer (bijna) opgelost.

De tables (MyISAM) waren/zijn corrupt geworden en de DB_Admin kon er niet bij vanaf de plek waar hij zat.
Kees Hoekzema is momenteel bezig met het herstellen, dus het forum kan af en toe nog even offline gaan.

Update 21:35
Forum is weer down voor onderhoud. We'll keep you updated.

Update 22.15
Er werd besloten de database te droppen en een back-up terug te zetten, in de hoop op het verdwijnen van corrupte tabellen.

Update 00.48
Kees is nog druk bezig de tables terug te zetten. So far zijn we tegen de helft van het aantal tables, maar over de helft van de hoeveelheid data.

Update 3:43 (kees via de database)*
Het forum werkt weer. De search-data wordt nog teruggezet, dit zal nog de rest van de nacht in beslag nemen, hierdoor kan het niet al te snel zijn. Morgen hoop ik dat alles weer volgens schema draait.

Update vrijdag 17 mei 9.00
Het forum draait weer, alleen hebben nieuwe topics nog een probleem. Er wordt snel naar gekeken. De topics hebben een probleem met 'sorteren' en 'linken'. Dat geeft een vrij humoristisch effect, maar is niet de bedoeling. (reacties horen niet bij de berichten waarop gereageerd wordt)

Update vrijdag 17 mei 9.50
Het forum draait weer normaal.

Goedkope vliegtickets door computerfout

grotebaas had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een computerfout bij de vliegmaatschappij United Airlines betalen sommige Amerikaanse reizigers de komende tijd meer om naar het vliegveld te komen dan voor de vlucht zelf.

Afgelopen dinsdag konden klanten van United Airlines gedurende drie kwartier tickets voor binnenlandse vluchten kopen voor bescheiden bedragen van soms maar vijf dollar. De oorzaak was een computerfout in het boekingssysteem. De tickets zijn desondanks geldig.

Johan Vlemmix moet naar Rome lopen

hunky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naar alle waarschijnlijkheid zal lijsttrekker Johan Vlemmix van de Partij van de Toekomst te voet naar Rome moeten. De bekende Eindhovenaar had met Radio 538 gewed om naar de Italiaanse hoofdstad te lopen als hij geen zetels zou krijgen. De teller stond gisteravond, toen negentig procent van de stemmen geteld was, voor de PvdT nog op nul. In Eindhoven kreeg hij de steun van 356 plaatsgenoten. De 357e stem voor de vrolijke oranjefan kwam van hemzelf.

Vlemmix ging overigens als enige lijsttrekker op pad zónder lijfwachten. Hij had ze maandag, na overleg met de politie, naar huis gestuurd. Gistermiddag om half vijf werd die maatregel echter teruggedraaid nadat hij was bedreigd. Ook moet hij nog 50.000 verkiezingsvlaggetjes kwijt, die hij had laten drukken.

Mat Herben nieuwe leider LPF

Zoals verwacht is Mat Herben gekozen tot de nieuwe fractievoorzitter van de Lijst Pim Fortuyn. Dat heeft de partij op een persconferentie bekend gemaakt. De 49-jarige Herben, die na de dood van Pim Fortuyn als woorvoerder voor de LPF fungeerde, gold als de belangrijkste kandidaat voor de functie. Hij werd gekozen tijdens de eerste bijeenkomst van de fractie in de Tweede Kamer.

Vanmorgen kregen de 26 fractieleden een rondleiding door de Tweede Kamer. Winny de Jong, de nummer 4 van de lijst was bij de vergadering die daarop volgde niet aanwezig. Ze zou mentaal zijn ingestort door bedreigingen aan haar adres.

'At your service' op cd-single

GREENGOBL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pianist Jan Rietman en zanger Gerard Joling brengen het nummer 'At your service', dat zij gisteren op de partijbijeenkomst van de Lijst Pim Fortuyn ter gehore brachten, ook uit op single.

Aanvankelijk was het nummer bedoeld als eenmalig eerbetoon aan de vermoorde Fortuyn, maar Rietman kreeg zoveel positieve reacties dat er is besloten het nummer alsnog uit te brengen. Vooralsnog worden er twintig tot dertigduizend exemplaren geperst. Het nummer ligt begin volgende week in de winkel, de opbrengst gaat naar een goed doel.

Betrapte dief vlucht gevangenis in

In een poging om aan zijn achtervolgers te ontkomen is een 17-jarige Rotterdamse fietsendief gisteren gevangenis De IJssel in Krimpen aan de IJssel binnengevlucht. De jongen had een fiets willen stelen, maar zijn poging mislukte. Desondanks gingen de eigenaar van de fiets en diens buurman de dief achterna.

Na twee keer uit handen van zijn achtervolgers te zijn ontsnapt, rende hij de gevangenis in. Daar vluchtte de dief naar de toiletten, waar hij bleef zitten tot de politie hem kwam halen.

Seksdeadline voor Kroatische voetballers

Tot zaterdag mogen de uitverkoren voetballers voor het Kroatische voetbalelftal nog aan seks doen. Daarna is het tot na het WK voetbal in Japan en Zuid-Korea uit met de pret. Dat heeft de Kroatische bondscoach bepaald.

Hoewel de deadline voor seks dus op zaterdag ligt, hoopt de trainer wel dat zijn spelers zich ook dan enigsinds in kunnen houden. "Ik weet dat ze komende zaterdag lichamelijk en geestelijk willen ontspannen, maar hopelijk zullen ze het niet overdrijven. Ik hoop dat ze zich herinneren wat nu prioriteit heeft."

Kroatië vertrekt zondag naar Japan om zich voor te bereiden. In 1998 haalde het land nog de derde plaats, ten koste van Nederland. Tijdens het komende WK is het land ingedeeld bij de landen Mexico, Italië en Ecuador in groep G.

Eerste adviseurs naar koningin

Verkiezingen 2002Vandaag zal koningin Beatrix de eerste adviseurs ontvangen die haar moeten helpen bij de keuze voor een informateur. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten. Als eerste maakt CDA'er Braks, voorzitter van de Eerste Kamer, zijn opwachting. De voorzitter van de Tweede Kamer, Van Nieuwenhoven (PvdA), volgt daarna. Vice-president Tjeenk Willink (PvdA) van de Raad van State volgt als laatste.

Een adviseur start met het voorbereiden van de formatie van een kabinet. Een formateur maakt dat werk uiteindelijk af. De formateur wordt meestal minister-president van het nieuwe kabinet.

Wanneer de koningin de fractievoorzitters zal ontvangen is nog niet bekend.

Zalm nieuwe leider VVD

Verkiezingen 2002Gerrit Zalm wordt de nieuwe leider van de VVD. Dat hebben de fractieleden besloten. Zalm, die acht jaar minister van financiën is geweest, volgt Hans Dijkstal op. Die besloot af te treden na de nederlaag bij de verkiezingen.

Gisteren gingen er al geruchten dat Zalm door de partijtop tot nieuwe fractievoorzitter was gekozen. De VVD verloor 15 zetels en komt nu in de kamer met 23 of 24 zetels, afhankelijk van een eventuele restzetel die de partij mogelijk toegewezen krijgt.

Rellen na overwinning Real Madrid

Na de overwinning van Real Madrid in de Champions-Leagefinale tegen Bayer Leverkusen is het kampioensfeest gisteravond uitgelopen op hevige botsingen tussen fans en de oproerpolitie. Meer dan honderd mensen raakten gewond.

Meteen na de wedstrijd verzamelden 20.000 supporters zich op het Plaza de la Cibeles in het centrum van Madrid om de overwinning te vieren. Na middernacht braken daarbij rellen uit. De politie werd met flessen bekogeld, waarna deze charges uitvoerde. Zes mensen zijn aangehouden.

Verdachte van sturen dreigbrieven opgepakt

De politie heeft woensdag een 34-jarige man uit Almelo aangehouden op verdenking van het sturen van dreigbrieven aan RTV Oost.

Vrijdag ontving de omroep een eerste dreigbrief met daarin drie kogels en een lijst voor de Tweede-Kamerverkiezingen. Op die lijst waren enkele namen van lijsttrekkers omcirkeld en meerdere malen het woord 'dood' geschreven. In de tweede brief op zaterdag zat een foto van de koningin met de tekst 'is dood'.

De politie kwam de verdachte op het spoor, na een telefonische aankondiging van de vierde brief. Ook aan de eerste en de derde brief ging een dergelijk telefoontje vooraf. Woensdag zond de regionale omroep van Overijssel een fragment van het laatste telefoongesprek op de radio uit.

Japanse giraffe krijgt kunstpoot

Een jonge Jiraffe uit Japanse dierentuin heeft een kunstpoot gekregen, na een botsing met een zebra. Het dier heeft de zes uur durende operatie goed doorstaan, zo meldde een woordvoerder.

Na de botsing hadden doktoren eerst gips om de poot heen gezet. Dat veroorzaakte echter weefselafsterving, wat zou kunnen leiden tot de dood van het dier. Daarom besloten de doktoren het dier een kunstpoot te geven, waarna ze koortsachtig van allerlei soorten materiaal kunstpoten fabriceerden.

Het werd uiteindelijk een stuk bamboe met een doorsnede van tien centimeter met een zool van rubber om uitglijden te voorkomen. De toekomst is ook met de nieuwe poot nog onzeker. Mogelijk zijn er nog meer operaties nodig. Dat is echter riskant, omdat giraffes niet goed tegen narcose kunnen.

Met dank aan joris voor de tip!

Zwolse dj krijgt 8 jaar cel

Tidaku had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Zwolse diskjockey R.K. heeft door een Amerikaanse rechtbank een celstraf van acht jaar opgelegd gekregen wegens XTC-handel. Medeverdachte S. van de P. gaat voor vijf jaar achter de tralies. Dat werd woensdagavond bekend. Volgens de Amerikaanse authoriteiten is K. de belangrijkste leverancier van een drugsbende die vorig jaar is opgerold.

De diskjockey's hadden zich vorig jaar hevig verzet om uitlevering aan de Verenigde Staten te voorkomen. De Hoge Raad en minister Korthals bepaalden uiteindelijk dat de twee toch in de VS moesten worden berecht.

Rellen in Sicilië wegens watertekort

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Watertekort op Sicilië heeft in Palermo geleid tot botsingen tussen betogers en de politie. Vijftien mensen raakten gewond, onder wie tien agenten. De toestand is dan ook kritiek. In sommige delen van de stad hebben koffietenten hun deuren moeten sluiten omdat door het watergebrek geen espresso's meer kunnen worden gezet.

Ook toeristen worden getroffen door de schaarste. Soms kunnen zij zich in hun hotel alleen wassen met mineraalwater. In het centrum van Palermo komt nu om de dag water uit de kraan, in de buitenwijken eens in de drie à vier dagen. Drie van de vijf miljoen Sicilianen staat droog.

De schaarste is een gevolg van de aanhoudende droogte. Ook wordt er steeds meer gedacht dat EU-subsidies om de watertoevoer te verbeteren naar de maffia zijn weggedruppeld.

Viscompetitie afgelast na bedreigingen

T_R_I_P had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Beet schoolviscompetitie, gepland op 5 juni, en de finale op 15 juni 2002, zullen geen doorgang vinden.
Naar aanleiding van directe bedreigingen door De Dierenbescherming en aanverwante organisaties, die zowel de competitie van 5 juni als de finale op 15 juni gaan verstoren, heeft de organisatie besloten om de Beet schoolviscompetitie te stoppen.

Beet betreurt dat De Dierenbescherming organisaties en individuen opzet tegen een viscompetitie voor kinderen. Zelfs "Kids for Animals" worden opgeroepen actie te voeren tegen andere kinderen en worden daar zelfs voor beloond.

De organisatie heeft eind april landelijke politiebescherming aangevraagd, maar deze kan geen garantie geven dat er niets zal gebeuren.
Om escalatie tussen actievoerders en vissende kinderen met hun ouders, opa's of oma's te voorkomen is dit besluit genomen.

"PvdA en VVD plegen kiezersbedrog"

Suffocation had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verkiezingen 2002Zoals wij gisteren al meldden, meent Theo van Gogh, publicist en columnist, wist de demissionair minister van Binnenlandse Zaken Klaas de Vries (PvdA) "al drie dagen dat één van de taartgooisters een samenlevingscontract was aangegaan met de moordenaar van Fortuyn, Volkert van der G."

Volgens Van Gogh is dit nieuws "alsnog over de verkiezingen heen getild om PvdA en VVD te sparen. Zoiets noemen we bij ons thuis kiezersbedrog."

Op zijn site valt te lezen:
"Oscar Hammerstein houdt er niet van als bron te worden opgevoerd. En toch belde hij mij gistermiddag, 15 mei, kwart over twaalf op om mij dit nieuwtje te melden.
Hammerstein: 'Vannacht werd ik al gebeld door 2Vandaag of ik één of ander kon bevestigen. Justitie ontkent noch bevestigt. Ik weet wat ik denken moet.'"

Van Gogh staat bekend om zijn ongezouten meningen. Zo valt op zijn website onder meer het volgende te lezen:
"Meneer Melkert is nu in competitie met een lijk, dat is toch weer 'ns wat anders dan zo'n Haagse SM-tent."

VVD wil restzetel Groen Links winnen

BazP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verkiezingen 2002Hoewel alles vrij zeker lijkt qua zetelverdeling is het dat nog niet. De VVD wil namelijk alsnog de restzetel die aan Groenlinks is voorbestemd veroveren. Pas aanstaande vrijdag is hier zekerheid over, want dan zijn namelijk alle stemmen van Nederlanders in het buitenland geteld.

Het gat tussen beiden partijen voor deze zetel van ongeveer 1100 stemmen lijkt echter nog makkelijk te overbruggen voor de VVD. Bepalend is het stemgedrag van de zogeheten briefstemmers in Washington, Sao Paulo en de Nederlandse Antillen.

Als de VVD erin slaagt de restzetel te winnen, dan worden de liberalen met 24 zetels definitief de derde partij achter het CDA (43 zetels) en LPF (26 zetels). Groenlinks zal dan 10 zetels behalen en dus 1 zetel verlies hebben.

Matrix Reloaded Trailer on-line

Industry of cool had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het heeft even geduurd, maar eindelijk zijn de eerste beelden van The Matrix Reloaded te bekijken op internet. De (teaser)Trailer o.a. te zien op Sneakpreview.nl en toont de eerste beelden van het tweede deel van de supersuccesvolle film.

Deel 2 is tegelijk met deel 3 opgenomen en moet aan het eind van dit jaar in premiere gaan. Waarschijnlijk gaat het derde deel enkele weken later al in premiere.

Bush was op de hoogte van aanslagen

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

George Bush was voor 11 september gewaarschuwd dat terroristen mogelijk Amerikaanse lijnvluchten zouden gaan kapen. Dit is gisteren door het Witte Huis toegegeven. Het is de eerste keer dat het Witte Huis toegeeft dat het al voor de bloedige aanslagen van 11 september op de hoogte was van een terroristische dreiging tegen Amerikaanse vliegtuigen.

Volgens woordvoerster Clair Buchan kregen de president en zijn raadgevers rapporten, maar stond daar niets in over aanslagen tegen het World Trade Center of het Pentagon. "De informatie ging over traditionele kapingsacties, niet over kamikazeaanslagen", aldus Buchan. "Er waren geen waarschuwingen over de datum, de plaats of de methode van de aanslagen."

Uiteindelijke zetelverdeling bekend

Verkiezingen 2002Even voor half 3 vannacht was de volledige uitslag van de Tweede Kamer verkiezingen van gisteren bekend. Het CDA is de grote overwinnaar, de partij haalde maarliefst 43 zetels binnen.

De LPF heeft zoals verwacht een groot aantal zetels geboekt, de PvdA is bijna gehalveerd ten opzichte van de verkiezingen in 1998. Na wat schommelingen gedurende de verkiezingsavond is GroenLinks gelijk gebleven, de SP heeft 4 zetels gewonnen. Leefbaar Nederland kwam uiteindelijk op een teleurstellende 2 zetels uit.

De opkomst van de verkiezingen was dit jaar 78.8 procent, 5,5 procent meer dan vier jaar geleden.

"Ook Dijkstal treedt af"

Verkiezingen 2002Na PvdA-lijsttrekker Melkert en voorzitter van Leefbaar Nederland Jan Nagel, treedt nu ook VVD-voorman Dijkstal terug als partijleider. Dat melden bronnen binnen de partij. Dijkstal heeft dat woensdagavond aangekondigd na het verlies van de VVD. Hij zal zich vandaag niet herkiesbaar stellen.

Eerder wilde Dijkstal de keuze nog overlaten aan zijn fractie. "De fractie moet er donderdag een politieke reactie op geven. Ik stel mijn positie volledig ter discussie." De VVD-leider verwachtte al als leider naar huis gestuurd te zullen worden.

Het verlies wijt de VVD-leider onder meer aan de gevolgen van de moord op Pim Fortuyn. Minister Zalm wordt genoemd als mogelijk opvolger, zo melden bronnen binnen de partij.

Keroppi @ Schiphol

Keroppi @ schiphol

Mijn vader moet voor zijn werk een aantal keer per jaar naar het buitenland. En mijn moeder, broertje en ik zijn dan niet te beroerd om 'm even te vergezellen. Behalve als 't betekent dat ik eerder dan half 9 op een vrije dag mijn bed uit moet. Dan weegt het behalen van voldoende slaap toch ietsje hoger
Meestal kan ik nog net, slaapdronken als ik dan ben, "goede reis" mompelen voordat ik weer terugvlucht naar mijn dromenwereldje.

Maar op deze betreffende dag vertrokken we pas rond het middaguur dus naast mijn vader met zijn bijbehorende bagage laadde mijn moeder ook haar 2 kinderen in.
De in het vooruitzicht gestelde snoepjes zorgden ervoor dat mijn broertje zich braaf in zijn Donald Duck pocket verdiepte in plaats van al zijn agressie op mij te botvieren. Ik haalde voor de verandering maar weer eens mijn samengevat bundel tevoorschijn.

Als mijn moeder op dat moment in haar achteruitkijk spiegeltje een blik op de achterbank heeft geworpen dat heeft ze voorbeeldige kinderen gezien. De ene verdiept in een avontuur over Donald Duck, de ander in de eiwitsynthese.

Na in 1x de juiste parkeerplaats gevonden te hebben begint het parkeerdrama. Nouja drama, ik zie het ondertussen al als een ritueel. Mijn vader is bijzonder zuinig op zijn auto dus een parkeerplaats wordt met veel zorg uitgezocht.
"Die daar?" stelt mijn moeder voor. "Absoluut niet, ik wil mijn auto niet naast zo'n wrak, dan zit er straks een deuk in. Zoek maar een plaatjes naast een Mercedes of een andere 'dikke Duitser'" "Dikke Duitser" is bij ons geen aanduiding voor een kuilen gravende man op het strand van Scheveningen maar een auto van Duitse makelij met een bovengemiddelde prijs.
Mijn vader is er namelijk heilig van overtuigd dat mensen met een dure auto er automatisch ook zuiniger op zijn en daarom hun portier niet in onze auto rammen.

Na uiteindelijk een goed plaatsje in sectie "Helikopter" gevonden te hebben (waarom geen aanduidingen a la A B C, we zitten hier toch niet in Sesamstraat?) gingen we richting het gebouw. En altijd is het weer raak he, een niet zo slim persoon met nog minder inzicht laadt zijn/haar kar overvol met koffers. En tenslotte zetten ze er nog 3 kinderen op ook. Dat gaat allemaal leuk en aardig… totdat ze 'heuvel af' moeten en de hele belading van de kar eraf kiepert. Naast het feit dat je dan je kleding van de grond moet plukken heb je ook nog 3 jankende kinderen. En mij als smalende toekijker...

Als we vervolgens probleemloos door de draaideur zijn gekomen (wat ook nog een prestatie is) rammen we bijna met onze kar een stel verdwaasd kijkende mensen. Vol onbegrip kijken ze naar al die cijfertjes en lettertjes op de monitoren.

"Aa-rie-vals? Wat is DAT nou weer? En deee-par-terd?" Terwijl de mensen nog naar de monitor blijven staren alsof het is gemaakt van een buitenaardse stof, sturen wij onze kar er met een behendige boog omheen, meewarig met ons hoofd schuddend.

Na op een iets strategischer geplaatste monitor de juiste balie te hebben opgezocht en m'n vader (nou ja, z'n bagage) te hebben ingechecked gaan we wat eten in het restaurant.

Mijn broertje en moeder gaan met gevaar voor eigen leven een plaatsje bij het raam proberen te bemachtigen, mijn vader en ik drinken en een stuk taart halen.
Als we eindelijk gaan zitten valt mijn oog op de kassabon. Na eerst een hartslag gemist te hebben door het bedrag besluit ik mijn appelpunt goed te onderzoeken.
Maar nee, ik kan geen bladgoud ontdekken, en voor die prijs had ik dat toch wel min of meer verwacht
Mijn spa rood is evenmin voorzien van diamantjes.

Als we daarna mijn vader uitgezwaaid hebben en terug willen lopen wordt ik op mijn schouder getikt. "Do you know where the trains departure" vraagt een Amerikaan me.
Ik wijs naar het grote gele bord met "to the trains" dat voor z'n neus staat en keer dan met de rest weer terug naar de auto. Over een weekje staan we hier alweer...

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.