FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 15 mei 2002

Spong overweegt ministerschap Justitie

gerritdekzijl en JanJaap hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verkiezingen 2002Advocaat Spong, de laatste dagen vooral in het nieuws met zijn aangiften tegen politici en journalisten, voelt wel wat voor de post van minister van Justitie, als de Lijst Pim Fortuyn deze hem zou aanbieden. Dat zei hij op een partijbijeenkomst van de LPF.
Fortuyn zou hem voor zijn dood al hebben benaderd voor de post, aldus de advocaat, die ook de belangen van de LPF behartigt.

"Het is een prachtige, uitdagende baan, maar ik heb nu een succesvol kantoor. Daarom sta ik er ambivalent tegenover," zo zei Sprong. Mocht hij minister worden, dan moet er wel veel veranderen. De advocaat heeft veel ideeŽn om de rechtsgang aan te pakken. De aanklacht tegen politici wegens de dood van Fortuyn zou de prioriteit moeten krijgen.

Geluiden

In Den Haag gingen de afgelopen dagen al geluiden in de rondte dat Spong minister zou willen worden. Sommigen beweren dat de aangiften dan ook een politiek spel zijn.

Uitslag Champions League finale

Tussen de verkiezingen door werd er ook nog gevoetbald om de Champions League.

Real Madrid pakte in Glasgow de cup door Bayer Leverkusen met 2-1 te verslaan.

Na 9 minuten scoorde Raul door een inworp te verlengen en in het doel te schieten. Via een kopbal van Lucio kwamen de Duitsers langzij. Het winnende doelpunt werd gemaakt door Zinedine Zidane.

De wedstrijd was een van de betere wedstrijden uit de geschiedenis van de EC1-finales. Waar ECI-finales in het verleden vaak uitdraaiden op vervelend schaakvoetbal, maakten beide ploegen er in Schotland een boeiend schouwspel van.

Het is de negende keer dat Real Madrid de Europa Cup I wint.

GroenLinks: "Verlies te wijten aan hetze"

Verkiezingen 2002Volgens lijsttrekker RosenmŲller van GroenLinks is de slechte uitslag voor zijn partij te wijten aan de hetze en de aantijgingen tegen de partij na de dood van Fortuyn, maandag een week geleden. Veel aanhangers van de LPF menen dat de partij medeverantwoordelijk is voor de dood van Fortuyn, door hem in de extreem-rechtse hoek te plaatsen.

De leider verwacht dat GroenLinks met het resultaat (in de laatste prognose 10 zetels) weer in de oppositie plaats mag nemen. RosenmŲller is erg teleurgesteld, zo liet hij vanavond weten.

Wiegel blij met uitslag

Verkiezingen 2002VVD-coryfee Hans Wiegel is te spreken over de uitslag van de verkiezingen, ondanks het feit dat de VVD een enorm verlies heeft geleden. De VVD zou ondanks de nederlaag wel in een coalitie moeten gaan zitten vindt hij.

Volgens Wiegel is duidelijk dat de kiezers een ander beleid willen. Een kabinet CDA-LPF-VVD ligt volgens hem voor de hand.

Overigens zien veel VVD-stemmers een samenwerking met de LPF niet zitten. Dat is te verklaren doordat vooral het liberale deel bij de VVD is blijven hangen, en de rest naar de LPF is uitgeweken.

Fatsoenlijk t.o Fortuyn

Dat vooral de SP en het CDA gewonnen hebben komt volgens Wiegel doordat juist deze twee partijen Pim Fortuyn met respect hebben behandeld en zich niet verlaagd hebben tot nare vergelijkingen. Wiegel is niet te spreken over sommige VVD'ers die zich wel op een vervelende manier over Fortuyn hebben uitgelaten.

LPF wil de grenzen niet helemaal dicht

Verkiezingen 2002
AliG had ons via de newssubmit het volgende te melden:Vandaag deed de nummer twee van Lijst Pim Fortuyn een aantal LPF-voorstellen voor het immigratiebeleid uit de doeken. Hierin werd gezegd dat je zonder identificatie Nederland niet meer inkomt. De reden hiervoor was dat een echte vluchteling niets heeft te verbergen.

Naast immigratie zijn gezondsheidzorg en veiligheid de streefpunten van LPF, aldus Varela. Ook wil hijzelf op economisch-financieel gebied het woord voeren. Dat houdt in dat hij de overdrachtsbelasting en het kwartje van Kok wil schrappen maar wel meer geld wil binnenhalen via belastingen op beleggingen.

Varela maakte een zekere indruk en staat veel de pers te woord. Ook liet hij weten dat hij tevreden is over zijn beveiliging.

CDA had verkiezingszege niet durven dromen

Verkiezingen 2002
Zoals reeds al bekend was in dit bericht, zal de CDA op een enorme verkiezingszege afstevenen.


Volgens de laatste poll krijgt deze partij zo'n 40 zetels en wordt hiermee wederom de grootste partij in Nederland. Volgens de nummer twee op de lijst, Maria van der Hoeven, zei dat ze dit niet hadden kunnen dromen. Zij wilde echter niet ingaan op een vraag met wie het CDA mogelijk een coalitie wil vormen. Wel verklaarde zij dat het CDA de premier zal leveren. De kans wordt dus groot dat de relatief onbekende Jan Peter Balkenende de volgende minister-president van Nederland wordt.

[Update] PvdA-partijvoorzitter: uitslag dramatisch

Verkiezingen 2002De PvdA liet in een eerste reactie weten dat ze de verkiezingsuitslag "dramatisch" vinden. Volgens de partijvoorzitter Koole is dit een hele zware nederlaag voor de PvdA en tevens een zeer moeilijke dag. Het is tevens nog te vroeg om te zeggen wat er fout is gegaan in de verkiezingscampagne.

Het is nog niet bekend of dit Melkert kan worden aangerekend. Tevens ontkent iedereen in de partij zijn vertrek na een slechte verkiezingsuitslag. Na de eerste prognoses werd het in poptempel Paradiso, waar de PvdA bijeen is, erg stil.

Deze prognose zal betekenen dat de fractie bijna wordt gehalveerd. Wat wel duidelijk is, is dat de positie van Melkert bij een dramatische nederlaag wel heel zwaar onder druk komt te staan.

Update 22:45
Zojuist werd bekend gemaakt dat Ad Melkert heeft besloten om morgen de fractie van de partij van de arbeid te adviseren een nieuwe fractievoorzitter te kiezen. Met andere woorden, hij treedt dus af.

Eerste prognose: CDA grootste partij

Verkiezingen 2002Volgens de eerste prognoses (exit-polls) wordt het CDA van Jan Peter Balkenende veruit de grootste partij met 41 zetels. De PvdA verliest er 21 en zou uitkomen op 24 zetels. Dat is even groot als nieuwkomer Lijst Pim Fortuyn.

De VVD verliest 14 zetels en komt op 24 zetels. D66 verliest 6 en komt op 8 terecht.

GroenLinks blijft in tegenstelling tot eerdere prognoses gelijk, met 11 zetels. De Socialistische Partij daarentegen wint maar liefst 5 zetels en komt daarmee uit op 10.

Dit lijkt op een hele duidelijke ruk naar rechts. Balkenende lijkt momenteel de persoon die aanspraak kan maken op het premierschap. Marijnissen maakt indruk.

Omstreden cd-beveiliging gekraakt

SteFaN en Count Zero hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De CD-beveiliging die Sony heeft toegepast op de nieuwe CD van Celine Dion is gekraakt. Je hoeft er echter geen programmeertalent of elektrotechnicus voor te zijn. Een simpele viltstift is voldoende om de beveiliging te omzeilen.

Omdat de beveiliging van Sony een track is op de CD waar geen audio op staat, maar foute data, kun je met behulp van een viltstift deze track "doorstrepen" waardoor de CD-Rom speler het negeert, en dus gewoon de CD afspeelt.

Nieuwe wolkenkrabber op Ground Zero

Jumperke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tien maanden na de aanslagen van 11 september op het World Trade Center in New York, zal in juni de bouw beginnen van een nieuwe wolkenkrabber. Het gebouw zal zo'n 230 meter hoog worden, 40 meter hoger dan het kantoorgebouw wat op dezelfde plek stond (nummer zeven). De architect David Childs kreeg hiervoor de opdracht van de eigenaar van het stuk grond, waar het World Trade Center op gebouwd is.

Het gebouw zal lijken op een enorme lichtstraal met een hart van beton, aldus de architect. Het zal ongeveer 50 etages krijgen. Tevens zal het als een toegangspoort dienen voor het geplande monument en heel misschien als een toegangspoort voor enkele gebouwen die later op de plek van de Twin Towers zullen verrijzen.

Race-eend in Duitsland geflitst

DinX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een radarcontrole in het Noord-Duitse GlŁckstadt is een op z'n minst vreemde vogel geflitst. Een eend met een beetje haast werd er geflitst op de snelheid van 39 km/uur.

Op de plek waar de radercontrole gehouden werd was een snelheidslimiet van 30 km/uur. De woordvoerder van de lokale politie verklaarde dat de eend waarschijnlijk nog een hogere snelheid had. Door het felle flapperen van de vleugels was een juiste registratie van de snelheid niet mogelijk.

Het gebeurt wel vaker dat er vogels worden geflitst, en ja, zelfs een peleton wielrenners ontbreekt niet op het lijstje geflitsten.

Dood meisje (5) slachtoffer voodoo praktijken

B100 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het vijfjarige meisje dat vorige maand dood in een huis in Groningen is gevonden, blijkt het slachtoffer te zijn van voodoo-achtige rituelen. Volgens de politie zijn in het huis zijn onder meer bepaalde oliŽn aangetroffen die bij dit soort rituelen worden gebruikt.

De 23-jarige moeder en haar vriendin (22) werden meteen na vondst van het dode meisje al aangehouden. Uit onderzoek en verklaringen van de verdachten bleek dat beide vrouwen geweld op het slachtoffertje hebben uitgeoefend, aldus de politie.

De politie vermoedde al vrij snel dat er mogelijk sprake was geweest van voodoo.

Kort nieuws over de verkiezingen

Verkiezingen 2002Kind eet twee oproepkaarten op

In Zwolle heeft een kind twee oproepkaarten voor de verkiezingen opgepeuzeld. Desondanks konden de stemgerechtigden na controle hun stem wel uitbrengen. "De vrouw kwam met een rood hoofd binnenlopen. Uiteraard controleerden we het goed. Er kan niet mee gefraudeerd worden," aldus een medewerker van het stembureau.

Massale belangstelling buitenlandse pers

De verkiezingen kunnen buigen op een enorme belangstelling van de buitenlandse media. Meer dan driehonderd buitenlandse verslaggevers zijn er vandaag aanwezig rond het Binnenhof in Den Haag, de cameraploegen niet meegerekend.

Vooral door de moord op Fortuyn is de aandacht van de media gewekt. Buitenlandse journalisten verbazen zich over de gebeurenissen van de afgelopen week. Vanwege de voorspelde overwinning van rechts wordt menigmaal de vergelijking met de verkiezingen in Oostenrijk, Frankrijk of ItaliŽ gemaakt.

VVD en LPF niet bij lijsttrekkersdebat

Aan het lijsttrekkersdebat dat vanavond door de NOS wordt uitgezonden nemen de PvdA, CDA, D66, SP en GroenLinks deel. De VVD blijft weg, omdat de partij de uitslag nog te ongewis vindt. De LPF blijft weg vanwege het ontbreken van een lijsttrekker.

Reclame in de lucht voor Fortuyn

In het luchtruim boven Rotterdam, Den Haag, Hilversum en Zoetermeer vlogen vanmiddag twee uur lang reclamevliegtuigjes rond met daarachter de tekst 'Stem op Pim Fortuyn' en 'At your service'.

Het was een initiatief van symphatisanten van Pim Fortuyn. Een woordvoerder zegt dat de actie een reactie is op televisieoptredens van premier Kok. "Hij heeft gezegd dat je met verstand moet stemmen en niet met emotie. Daarbij zei hij nog eens dat hij zich zorgen maakte over de verwachte overwinning van Lijst Pim Fortuyn."

De LPF zegt niet op de hoogte te zijn geweest van de actie.

OM onderzoekt kantoor Milieu-offensief

Ray_16v en --H-I-M-- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Wageningen heeft de politie in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) het kantoor doorzocht van de Vereniging Milieu-offensief (VMO), waar de verdachte van de moord op Pim Fortuyn werkte. Er zijn goederen en documenten in beslag genomen, maar wat precies is meegenomen wil het OM niet zeggen.

VMO is hier tevoren over ingelicht. Een zegsman benadrukt dat de politie alles keurig netjes heeft achtergelaten. Hij noemt de doorzoeking niet meer dan logisch.

De verdachte zelf, Volkert van der G. blijft nog zeker 30 dagen in hechtenis. Zijn voorarrest is opnieuw verlengd. Al eerder was bepaald dat de Harderwijker "in alle beperkingen zit". Dit houdt in dat de man afgezonderd wordt gehouden van andere gevangenen, alleen contact mag hebben met zijn advocaten, en geen kranten, tv of radio mag volgen. De verdachte heeft nog steeds geen verklaring afgelegd.

Tante Whitney Houston betrapt op drugsbezit

Radio 538 kwam met het volgende bericht:

De tante van Whitney Houston, de beroemde zangeres Dionne Warwick is betrapt op het in bezit hebben van softdrugs. Dat gebeurde op het vliegveld van Miami. In haar etui werd 5 gram marihuana gevonden. Die zat verstopt in haar lippenstift.

In Nederland zal je hier niet zo snel voor worden opgepakt, maar in Amerika is het altijd nog verboden om softdrugs bij je te dragen.

Warwick werd na een aantal uur vrijgelaten, maar moet binnenkort wel voor de rechter verschijnen.

Taxichauffeur van wagen beroofd bij Six Flags

Dubbeldrank had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 50-jarige taxichauffeur afkomstig uit Zwolle is in de nacht van dinsdag op woensdag bij de ingang van het pretpark Six Flags op een gewelddadige wijze van zijn auto beroofd. Tijdens de roof werd de man een aantal keer gestoken met een mes wat resulteerde in inwendige bloedingen en hoofdletsel.

De politie heeft achttien rechercheurs op de zaak gezet. Het terrein waar de roof plaats vond werd voor een tijdje afgesloten voor sporenonderzoek, maar dat leverde niets op.

Man overlijdt na val van flat

Dubbeldrank had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 44-jarige man uit Castricum is woensdag om het leven gekomen, nadat hij vanaf een balustrade van een flatgebouw naar beneden was gevallen.

De man trachtte, nadat zijn voordeur door de wind in het slot dicht sloeg, via een balustrade naar zijn balkon op de derde etage te klimmen. Zijn balkondeur stond open. Bij de buren op drie hoog verloor de man zijn evenwicht en viel naar beneden.

De Castricummer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

UPC houdt nettoverlies binnen de perken

United Pan-Europe Communications (UPC) heeft zijn nettoverlies in het eerste kwartaal van dit jaar weten terug te brengen. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het noodlijdende kabelconcern woensdag heeft bekendgemaakt.

In de eerste drie maanden van dit jaar werd er een nettoverlies van 492 miljoen euro behaald. In het laatste kwartaal van 2001 was dit nog 2,29 miljard euro.

Op 31 maart had UPC 1.151.000 klanten op de teller. Van die klanten kwamen 95.000 mensen nieuw binnen, een groei van 9 procent.

Eenderde kiezers heeft al gestemd

Verkiezingen 2002Bijna eenderde (32 procent) van de kiezers had woensdagmiddag om 13.45 uur zijn stem al uitgebracht. Dit meldt het bureau Interview-NSS op basis van zogenaamde exit-polls bij veertig stembureaus.

De opkomst is hiermee hoger dan vier jaar geleden, toen rond 14.00 uur 28 procent had gestemd. De stembureaus zijn woensdagochtend om 07.30 uur opengegaan, een half uur eerder dan vier jaar geleden. De kiezers hebben tot 21.00 uur de tijd om te gaan stemmen. Vier jaar geleden gingen de stembureaus om 20.00 uur dicht.

Tv-spotje Dutchtone valt verkeerd

Ikke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dutchtone's reclame-spotje, waarin woedende dwergen een personenauto met een verbouwereerd echtpaar erin vernielen en zelfs aan het einde van het spotje overgieten met benzine is slecht gevallen. Bij de Reclame Code Commissie (RCC) zijn inmiddels tientallen klachten ingediend.

Het blijkt maar weer dat de meesten onder ons de buik vol hebben van (zinloos) geweld en de tv-spot op een verkeerd tijdstip vinden komen nu onze samenleving is ontwricht door de dodelijke terreurdaad jegens Pim Fortuyn. Het spotje is niet bedoeld om mensen te kwetsen, laat een Dutchtone-woordvoerder weten. Men is er zich van bewust dat de campagne, die sinds 6 mei loopt, reacties uitlokt.

Of de boze kabouters van de televisie verdwijnen wordt duidelijk na dinsdag 21 mei. Dan behandelt de RCC de klachten.

Celstraf voor meenemen shirt bij stadhuis

Magier had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de bloemenzee voor het Rotterdamse stadhuis ter nagedachtenis aan Pim Fortuyn, lagen Feyenoordshirtjes en sjaaltjes. Dit was opgemerkt door een zekere Mohammed N. en hij pakte een shirt en een sjaal.

Dit viel niet in goede aarde bij de Rotterdamse politie die hem arresteerde. Vandaag is Mohammed N. veroordeeld tot 14 dagen celstraf.

Peiling Yorin FM (14h) levert LPF 61 zetels op

CyberRat had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verkiezingen 2002Via de website van YorinFM, het radiostation van HMG, kun je ook stemmen voor de tweedekamerverkiezingen. Weliswaar fictief, maar het levert toch een bijzondere uitslag op.

Dit is de peiling van 14.00 uur
LPF 61 zetels
VVD 31 zetels
CDA 24 zetels
D66 9 zetels
PvdA 8 zetels
GL 5 zetels
SP 5 zetels
CU 3 zetels
LN 3 zetels
SGP 1 zetels

Stem en kijk hier

Trailer nieuwe Bondfilm uitgekomen

eborn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De teaser trailer van de nieuwe James Bond film "Die Another Day" is uitgekomen. Het is de 20e James Bond film die verschijnt.

Pierce Brosnan zal voor de vierde keer de rol van James Bond op zich nemen, die in deze film vergezeld wordt door Halle Berry. De film gaat vanaf 20-11-2002 in de Verenigde Staten en de United Kingdom in premiere.

Je kunt deze trailer bekijken via de website van Yahoo

VS wellicht spoedig bankroet

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het Amerikaanse Congres de wettelijke bovengrens voor de staatsschuld niet verhoogd, zijn de VS op 28 juni bankroet. Momenteel ligt die grens op 5,95 biljoen dollar (6,6 biljoen euro).

Eind december 2001 stelde minister van FinanciŽn O'Neill al voor de grens op te trekken tot 6,7 biljoen dollar. Het Congres is daar nog niet op ingegaan. Om het faillissement af te wenden, heeft O'Neill al een aantal boekhoudkundige spitsvondigheden uitgehaald. Dinsdag werd 80 miljard dollar uit een pensioenfonds voor ambtenaren overgeschreven op een renteloze rekening, waardoor nieuw geld kan worden geleend.

Steven Spielberg afgestudeerd in filmkunst

saxxer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het heeft een tijdje geduurd want de opleiding moest plaats maken voor praktijkwerk. Maar op 31 mei krijgt de Amerikaanse filmmaker Steven Spielberg eindelijk zijn diploma Filmkunst, aan de universiteit van Long Beach (VS).

De wereldberoemde cineast, maker van onder meer E.T, Jurassic Park, Schindler's List en de Indiana Jones-films, is 55 jaar en heeft zijn studie vorig jaar hervat. Hij staakte die na drie studiejaren in 1968 om zelf films te gaan maken. Spielberg heeft tot dusverre drie Oscars gewonnen.

Vermiste man blijkt gedood door dolle stier

spdk, Aardige_jongen, ComPeter en badclown hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 50-jarige boer uit Burgwerd (Friesland) die als vermist was opgegeven, blijkt gedood te zijn door een dolle stier. 's Avonds ging de boer nog even het weiland in. Rond middernacht sloeg zijn familie alarm bij de politie want hij was nog niet teruggekeerd. De man werd door agenten dood in het weiland aangetroffen. De stier is meteen afgemaakt.

VVD haakt af bij lijsttrekkers debat

nirvana had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verkiezingen 2002Het lijsttrekkersdebat dat vannacht na afloop van de Tweede Kamer verkiezingen zal plaatsvinden, moet het doen zonder de VVD. VVD-leider Dijkstal vindt dat "de gevolgen van de uitslag nog te ongewis zijn om daar al iets van te zeggen".

Ook de LPF zal naar alle waarschijnlijkheid verstek laten gaan, wegens het ontbreken van een lijsttrekker.

Ondanks de afzegging gaat het debat gewoon door, meldt de NOS. Op basis van de uitslagen die in de loop van de avond binnenkomen, bepaalt de NOS wie er uitgenodigd worden voor het gesprek.

RosenmŲller

Dat de VVD en de LPF op voorhand al afhaken stemt GroenLinks-lijsttrekker Paul RosenmŲller niet vrolijk: "Dit is een verkeerde reactie en een vlucht naar beslotenheid. Nu is juist behoefte aan openbaarheid en gesprekken over waar het naar toe moet met Nederland."

RosenmŲller spreekt van een "devaluatie" van het debat.

Juwelier verkocht nepfoto's Kournikova aan Penthouse

VonK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In St. Louis (VS) heeft de juwelier die de foto's aan het blad Penthouse gaf, toegegeven dat het niet Anna Kournikova was. Het was de diameter van haar tepels die hem deed geloven dat het toch echt Anna was.

Frank Ramaesiri, de verkoper met goede ogen, had dit alles onder ede moeten vertellen. Dit om het voor de Rechter duidelijk te maken in hoeverre Penthouse tegemoet moet komen aan Judith Soltesz-Benetton, de schoondochter van de Italiaanse mode-koning Luciano Benetton.

Op de foto's ligt de 28-jarige Judith Soltesz-Benetton, de schoondochter van modekoning Luciano Benetton, topless op het strand. De foto's werden al zeven jaar geleden in Miami gemaakt, maar Penthouse meende dat het ging om recente foto's van de 20-jarige Kournikova. Zij ontkende dat meteen en diende ook een aanklacht in tegen het blad.

Afgelopen week heeft de Penthouse een rectificatie geplaatst en haar excuses aangeboden. Toch blijven beide dames hun rechtzaken doorzetten.

Britse scholen willen kinderen weer slaan

gertir, Mightyspawn, gerritdekzijl, saxxer, deeoo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veertig christelijke privťscholen in Engeland hebben de rechter gevraagd het verbod op het slaan van kinderen op te heffen. De schoolbesturen willen lastige kinderen een corrigerende tik geven. Sinds 1986 mag dit niet meer in Groot-BrittanniŽ.

Het 'corrigerend' slaan van kinderen is min of meer toegestaan binnen de christelijke traditie, aldus de advocaat van de scholen. Een mep brengt geen blijvend letsel toe en bovendien is een dergelijke disciplinaire maatregel niet in strijd met internationale afspraken over mensenrechten.

De rechtbank doet binnen zes weken uitspraak.

Katja Schuurman nu officieel lekkerste wijf

la.femme.nikita had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het mannenblad FHM heeft gisteren de stemmen geteld en maakte bekend dat Katja Schuurman tot de meest sexy vrouw van Nederland is gekozen door de lezers.


Internationaal gaat tennisster Anna Kournikova met de eer strijken. De uitslag werd bekendgemaakt in de Amsterdamse discotheek Escape.

Naar verluidt stemden de afgelopen maanden duizenden mannen, waarbij opvallend vaak, behalve Katja, 'mijn vriendin' werd ingevuld.

[VS] Misbruikte man schiet priester neer

Chadi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Rooms Katholieke priester is neergeschoten door een man die meent te zijn misbruikt door de priester, die sinds 1998 met pensioen is.

Maurice Blackwell, die door de kerk met pensioen was gestuurd omdat hij toegegeven had een relatie met een minderjarige te hebben onderhouden, werd afgelopen maandag neergeschoten voor zijn huis in Baltimore, VS.

De man is zwaargewond maar zijn toestand is voorlopig stabiel.

WNF: IJsbeer zal uitsterven door klimaatverandering

Yoz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door de wereldwijde klimaatverandering krijgt ook de ijsbeer het steeds moelijker. Doordat de winter later invalt op de Zuidpool en de 'zomer' steeds vroeger begint, heeft de ijsbeer amper de tijd de vetreserves op te bouwen waarmee hij de zomer doorkomt.

Dit zorgt voor problemen bij de voortplanting, wat uiteraard leidt tot inkrimping van de populatie. Wetenschappers vrezen nu voor het voortbestaan van de ijsbeer.

Tot deze conclusie kwam Het Wereld Natuur Fonds (WNF) in het onderzoek Polar Bears at Risk, dat dinsdag werd vrijgegeven.

Van Gogh: 'Verband moordenaar taartgooier'

Draak en zeus12 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De taartengooiers zouden wel degelijk een link hebben met de vermoedelijke moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der G.

Theo Van Gogh, vriend van Fortuyn, heeft op zijn site de volgende tekst gezet:

Zo zijn onze manieren

Eťn van de taartengooisters blijkt een samenlevingscontract te hebben met de moordenaar van Fortuyn V. van der G.
Justitie wil deze informatie niet prijsgeven omdat ze stemmenwinst vreest voor de LPF.

Bron: Oscar Hammerstein


==

NB: De info op de site van Van Gogh is nog niet bevestigd door derden.

UPDATE 15:00

De mededeling is zojuist van de webiste van Van Gogh verwijderd. Nu staat er:

Oscar Hammerstein heeft mij gebeld met de mededeling dat de PvdA en de VVD het nieuws, dat ťťn van de taarten gooisters een samenlevingscontract met de moordenaar van Fortuyn had afgesloten, over de verkiezingen getild willen zien.

Waarom zal Hammerstein dit nu ontkennen?

Theo van Gogh

Volg de verkiezingsnacht op FOK!

Verkiezingen 2002Het zijn ongetwijfeld de spannendste verkiezingen in jaren. Vanavond zal uitgemaakt worden wie Nederland de komende jaren zal besturen. Wordt Pim postuum premier, of zal Jan Peter straks tussen de regeringsleiders op de foto mogen? Of toch iemand anders?

Vanavond, na een uur of acht, weten we het. Uiteraard zal FOK! de uitslagen rechtstreeks doorgeven. De grafiekjes en tabelletjes staan schrap om ingevuld te worden en de newssubmit staat open voor opmerkelijk nieuws. Analyses, commentaar en formatievoorspellingen worden verzorgd door de deskundologen bij uitstek: jullie, de immer beterwetende users. In het tijdelijke verkiezingsforum Staat, Cultuur en Historie (wel eerst registreren). Direct reageren op het nieuws kan natuurlijk ook.

Om vanavond een vergelijking te maken, zetten we hier nog even de zetelverdeling FOK!'s Tweede Kamer, zoals uit de laatste poll moet blijken.

Lijst Pim Fortuyn 41
VVD 33
CDA 18
GroenLinks 13
SP 13
D66 11
PvdA 11
Leefbaar Nederland 6
ChristenUnie 3
Partij van de Toekomst 1

Wamberto blijft tot 2004 bij Ajax

Ajax heeft het contract met aanvaller Wamberto verlegd tot 2004. Bovendien is in de nieuwe overeenkomst een optie voor nog een jaar genomen.

Wamberto speelde zijn eerste wedstrijd voor het eerste elftal van Ajax op 16 augustus 1998 tegen PSV voor de Johan Cruijff-schaal. In vier seizoenen maakte de kleine Braziliaanse aanvaller vijfentwintig doelpunten in 112 competitiewedstrijden. Wamberto speelde negen bekerwedstrijden en maakte daarin zeven doelpunten.

Vuilophaler "rooft" droger en wasmachine

Een medewerker van de gemeentereiniging in Den Haag heeft "per ongeluk" de wasmachine en de droger van een inwoner van de stad mee genomen. De man weigerde de spullen terug te geven.

De Hagenaar had zijn spullen op de stoep gezet, in afwachting van de verhuis wagen. Terwijl hij nog meer spullen ging halen, ging de man van de reiniging er van door met de spullen.

De gedupeerde zette de achtervolging in op de truck van de reinigingsdienst. Uiteindelijk eindigde de achtervolging bij de vuilstortplaats. Daar kreeg de Hagenaar zijn spullen terug terwijl hij tevens zou zijn bedreigd.

De gedupeerde dient een schadeclaim in.

De Hond: CDA wordt grootste partij

Verkiezingen 2002Maurice De Hond voorspelt een grote winst voor het CDA vandaag. De Hond zei dit vanochtend op Radio 1 na een eigen laatste onderzoek. Het CDA zal volgens hem zeker op 35 zetels, en misschien nog meer, uitkomen.

De Hond die de afgelopen week gewoon is blijven doorpeilen zegt dat de LPF de laatste dagen flink onder druk staat. Wanneer Fortuyn niet vermoord was geweest was volgens hem de LPF absoluut de grootste partij geworden, maar veel kiezers keren nu op het laatste moment terug naar de VVD, of wijken uit naar het CDA. De PvdA profiteert niet van de terugval van de LPF.

Volgens De Hond zal de VVD de tweede partij van het land worden, met de PvdA op de derde plaats, onder de 25 zetels. Voor de LPF ziet De Hond nu tussen de 18 en 22 zetels weggelegd.

De Hond vreest dat veel Fortuyn kiezers zich belazerd zullen voelen bij een tegenvallende uitslag van de LPF, waardoor de politieke instabiliteit langer aanhoudt. Toch zal volgens De Hond het effect op een regering met een LPF van 30- of 20 zetels hetzelfde zijn. Alleen zal bij een kleinere LPF de kans op vervroegde verkiezingen een stuk geringer zijn, omdat reguliere partijen dan niet veel te winnen hebben op het electoraat van de LPF.

Kok waarschuwt de kiezers

Tha_Dominator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verkiezingen 2002Net als gisteren in het NOS-journaal en bij Barend en Van Dorp heeft minister-president Kok zich vanmorgen opnieuw bezorgd uitgelaten over de verkiezingen. De premier maakt zich zorgen over zijn politieke erfenis. In het tv-programma Ontbijt-tv zei de demissionair premier vanochtend dat hij de laatste dagen nadrukkelijk de publiciteit heeft gezocht om te proberen het tij voor de PvdA te keren.

Volgens Kok zal een centrumrechtse coalitie (CDA-VVD-LPF) veel van wat er in de afgelopen acht jaar is bereikt in de waagschaal zal stellen. Een dergelijke uitkomst van de verkiezingen zal de stabiliteit in de toekomst aan het wankelen brengen.

Vooral de LPF kreeg er van Kok flink van langs. "Het is een partij zonder cohesie met nauwelijks wortels. Stemmen op die partij is een riskant avontuur. Er is weinig stabiliteit te verwachten van deze partij".

RosenmŲller

Ook fractievoorzitter RosenmŲller van GroenLinks haalde gisteren uit naar de LPF. Hij riep burgers op om niet "mensen zonder rijbewijs aan het stuur te zetten." Volgens RosenmŲller is dat vragen om brokken. De LPF is volgens de GL-leider een politieke kleuterklas.
Laatste reviews en specials
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
review
iPhone 11
©FOK.nl e.a.