FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 17 mei 2002

Taartgooiers Fortuyn vrijgelaten

Coolio_Iglesias had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De drie verdachten van het gooien van taarten naar Pim Fortuyn op de presentatie van diens boek 'De puinhopen van acht jaar paars' zijn vanmiddag vrijgelaten. Volgens de rechter-commissaris zijn er geen wettelijke gronden om de vermeende taartgooiers langer vast te houden.

Het Openbaar Ministerie (OM) wilde de drie zeker tien dagen langer vasthouden, met als redenen het onderzoeksbelang en herhalingsgevaar.

De drie werden dinsdag opgepakt. Volgens het OM was het moeilijk de namen te achterhalen van de daders. Daardoor zou de aanhouding pas twee maanden na de aanslag op 14 maart zijn gekomen.

De verdachten ontkennen iets met de moord op Fortuyn te maken te hebben. Ook zou de verdachte Volkert van der G. geen bekende van hen zijn.

[Update] Hackers horen eis 15 maanden

De twee computerhackers die bij diverse Nederlandse bedrijven voor miljoenen euro's schade hebben aangericht, zijn voor de Amsterdamse rechtbank celstraffen van vijftien maanden geeist waarvan vijf voorwaardelijk. De twee verdachten Karim B. (18 jaar), ook wel bekend onder "Mace", en Oscar van W. (20 jaar) drongen zo'n twee jaar geleden onder meer binnen in de computersystemen van de Vrije Universiteit, internetprovider Sonera, ingenieursbedrijf Van Beek en het Ierse Ion Technologies. Het duo werkte echter niet samen, maar wordt bij enkele zaken wel gezamelijk verdacht. Bovendien bekende Karim B. enkele zaken.

De gevolgen van de daden bleven niet onopgemerkt. Op de Vrije Universiteit konden 175 studenten, gedurende vijf dagen, niet meer inloggen op de computersystemen. Honderdduizennd abbonees van internetprovider Sonera konden dagelang niet internetten en Ion Technologies ging bijna failliet. Justitie hoopt met deze straffen dat ze hackers ervan weerhouden om zulke acties te ondernemen. Beide daders hebben in ieder geval spijt van hun acties.

Update:
Ik kreeg net te horen dat dit artikel oud is, wat ik heb geschreven. De hackers zijn dus al veroordeeld.

Karim B. is veroordeeld tot 6 maanden voorwaardelijk, een werkstraf van 240 uur en een te betalen vordering, aan 1 van de gedupeerden, van 1815,04 Euro.

Oscar W. is veroordeeld tot 6 maanden voorwaardelijk, een werkstraf van 120 uur en tevens een te betalen vordering, aan 1 van de gedupeerden, van 1815,04 euro. Sorry voor de fout die ik gemaakt heb.

Harry Mens komt met Fortuyn-prijs

DeeDee_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat hij vorige week woensdag ook al de naam van naam van zijn vriend Pim Fortuyn als merk heeft laten deponeren, komt Harry Mens vandaag met de Pim Fortuyn-prijs. De makelaar doet dit samen met nog enkele goede vrienden van de vermoorde Fortuyn, zo meldt RTV West.

Elk jaar zal er op 6 mei, de dag dat de politicus even na zessen de dood vond, een beeldje worden uitgereikt aan een politicus die in de geest van Fortuyn's ideeën politiek bedrijft. Een commissie van vijf personen uit elke politieke hoek zou moeten bepalen wie het beeldje moet ontvangen.

Turkse Big-Brother kat vermoord

jeroendebest had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De leiding van de Turkse Big Brother moet 45 euro boete betalen, nadat deelnemers aan het tv-programma de huiskat Gizmo hadden vermoord. De Perzische kat kwam om door een schedelbreuk. Dierenbeschermers dienden daarop een aanklacht in wegens dierenmishandeling.

Wie de dood van de kat op zijn geweten heeft is vooralsnog nog niet duidelijk.

Gewonden door schietpartij in Brussel

-SL- had ons via de nieuwssubmit het volgende te melden :

Brussel is donderdagmiddag opgeschrikt door een hevige schietpartij in een zeer drukke winkelstraat. Twee bendes troffen elkaar in de Nieuwstraat (vergelijkbaar met de Amsterdamse Kalverstraat) en opende het vuur op elkaar. Eén van de bendeleden en drie voorbijgangers raakten gewond.

De Belgische politie heeft twee verdachten aangehouden.

Louis van Gaal nu officieel trainer Barcelona

deftoner had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Louis van Gaal is vandaag offcieel als nieuwe trainer van FC Barcelona gepresenteerd. Van Gaal tekende een contract voor twee seizoenen. Hij neemt Andries Jonker, voormalig trainer van Volendam en nu coach bij de KNVB, mee als zijn assistent

Van Gaal was eerder trainer bij Barcelona in de periode 1997 tot 2000, waarin de club twee landstitels in de wacht sleepte. Daarna werden er geen prijzen meer gewonnen. Van Gaal wil nu van Barcelona weer een 'voetbalgrootmacht' maken. Of hij daarvoor nog spelers gaat kopen of verkopen wilde de nieuwe trainer nog niet zeggen.

LPF: Ga niet naar Harderwijk

LPF-fractieleider Herben roept aanhangers van Pim Fortuyn op om niet naar de demonstratie van de groep Kusters/Malcoci in Harderwijk te gaan morgen. Hij wees erop dat de LPF geen enkele binding heeft met Constant Kusters van de Nederlandse Volks Unie, die daar gaan betogen tegen tegen de criminalisering van nationalisten en het vermoorden van rechtse politici.

Herben noemt de demonstratie ,,overbodig en onverstandig''.

AFA bedankt voor de rol van ordeverstoorders

De Anti Fascistische Actie Nederland (AFA) gaat morgen niet naar Harderwijk om een betoging tegen de demonstratie van de extreemrechtse groep Kusters/Malcoci te houden.

Woordvoerder J. Bosch van AFA vindt dat de politie hen bij dergelijke tegendemonstraties ten onrechte aanpakt, terwijl de extreemrechtse demonstranten ongehinderd hun gang kunnen gaan.

De antifascisten vinden dat de overheid de NVU als organisatie zou moeten verbieden. Bij elke demonstratie kan de NVU ongehinderd verboden nazistische en fascistische leuzen roepen en de Hitlergroet brengen, terwijl tegendemonstranten worden aangehouden, aldus AFA.

"Injectienaalden op deurkrukken NS-treinen"

Coolio_Iglesias had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Middels een interne mail wordt het personeel van de Nederlandse Spoorwegen gewaarschuwd voor injectienaalden die door onbekenden aan deurkrukken van treinen worden vastgeplakt. Een hoofdconducteur, een schoonmaker en een medewerker van cateringservice Albron zouden al zijn geprikt.

De directie meent echter dat het gaat om een spookbericht en dat er geen rede tot paniek is. Er worden wel eens naalden aangetroffen die door junks zijn achtergelaten, maar dat ze door vandalen worden vastgeplakt aan deurkrukken zou onzin zijn, aldus een woordvoerder. In een interne mail heeft de directie de situatie uitgelegd.

Kogels kwamen uit wapen van verdachte

Ray_16v en DeeDee_ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De kogels waarmee Pim Fortuyn op 6 mei werd vermoord zijn "zeer waarschijnlijk" afgevuurd met het wapen dat de verdachte Volkert van der G. bij zijn arrestatie bij zich droeg. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut.

Meer onderzoeksresultaten zijn er nog niet bekend. Het NFI brengt pas over enkele weken haar rapport uit. Het instituut onderzoekt ook of de milieuambtenaar Chris van der Werken met het wapen is vermoord.

Van der Werken, ambtenaar bij de gemeente Nunspeet, werd in 1996 doodgeschoten. Van der G. kende hem door de procedures die de milieuactivist tegen de gemeente voerde. De 32-jarige verdachte blijft overigens nog steeds zwijgen. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij nog geen verklaring afgelegd.

VVD wil niet meeregeren

lt_baseline, MartiniMeister, mellowmaniac en Mass hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verkiezingen 2002De VVD voelt er weinig voor om te gaan meeregeren met het CDA en de LPF. Gerrit Zalm, de nieuwe fractievoorzitter van de partij, heeft dat vandaag in zijn advies aan de koningin medegedeeld. De VVD meent dat ze niet in een regering thuis hoort, net zo min als de overige Paarse partijen. Dat gevoel leeft volgens Zalm breed in de partij.

Mocht blijken dat zonder de VVD geen kabinet te formeren valt, dan zullen de liberalen zich op hun positie bezinnen. Maar eerst moet het CDA zelf maar eens zeggen wat het wil, meent Zalm. "Dat heeft het nog niet gedaan."

LPF

LPF fractievoorzitter Matt Herben zei na zijn bezoek aan Koningin Beatrix dat het CDA een ''ereschuld'' aan de bevolking heeft om de Lijst Pim Fortuyn op te nemen in een nieuwe regering.

Herben zei dat het CDA heeft meegelift met het succes van de Lijst Pim Fortuyn. Volgens hem is het belangrijk dat een informateur een vertrouwensbasis legt tussen het CDA, de VVD en zijn eigen LPF. Daarna kan er pas over onderhandelingspunten worden onderhandeld.

Herben liet weten geen bezwaar te hebben tegen een informateur van CDA-huize. Als voorbeeld noemde hij mr. J. Donner van de Raad van State.

Alcoholisten in "Wijnhandel"

Coolio_Iglesias had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leeuwarden heeft iets historisch ontdekt, tijdens een restauratie, waar ze eigenlijk niet blij mee is: een drankreclame uit vervlogen tijden siert gevel van het pand waar eerdaags verslaafden opvang gehuisvest wordt. De reclame bevat de tekst: P. Bokma Wijnhandel te lezen.De verslaafden die in dit pand worden opgevangen zijn drugs- en drank verslaafden.

Hierdoor is de gemeente niet echt gelukkig met de oude reclame en wil deze reclame graag afdekken. "We zullen met medewerkers van Monumentenzorg bekijken wat de mogelijkheden zijn", aldus een woordvoerder van de gemeente gisteren.

Twee miljard euro aan kunst vernietigd

mistraldk en gerritdekzijl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zo'n zestig schilderijen, van onder meer Pieter Breughel, Watteau, Boucher en leerlingen van Rembrandt, zijn in stukken geknipt en samen met zo'n honderd uiterst kostbare kunstvoorwerpen in het Rhône-Rijnkanaal bij Straatsburg gegooid. Dit door de moeder van een Franse kleptomaan. De reden daarvoor zou zijn om alle bewijslast te vernietigen om haar zoon te ontlasten ófwel, zoals zij zelf verklaard heeft, omdat zij bang was haar baan te verliezen.

De kleptomaan zelf weet haast zeker dat zijn moeder dit niet gedaan heeft. "Dat zou ze nooit doen. Zelfs zij weet wat de waarde ervan is", liet hij zich onlangs tijdens een van de verhoren ontvallen.

Telefoonverbod na 2500 smsjes

FoKS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Britse jongen heeft een telefoonverbod gekregen van zijn vader. Dit omdat de jongen maar liefst 2.500 smsjes in een maand had verstuurd. De telefoonrekening noteerde maar liefst 261 pond (415 euro). De vader was eerst in de veronderstelling dat de rekening niet klopte, echter nadat hij een 38 pagina's tellende specificatie had gezien, besloot hij om de telefoon van zijn zoon in beslag te nemen.

De jongen heeft zijn les geleerd: "Ik verstuurde zoveel sms-berichten dat mijn hand aan het eind van de dag pijn deed."

Rookverbod in Japanse stadions tijdens WK

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Japanse Wereldbeker Organisatie Comite zal de verkoop van sigaretten in de stadions gaan verbieden. De supporters zijn alleen toegestaan om te roken in de daarvoor aangewezen zones tijdens de eindrondes van het WK voetbal 2002. Deze beslissing werd genomen naar aanleiding van een voorstel van de FIFA, die op hun beurt werden aangemoedigd door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Vijf van de tien Japanse stadions, waar de wedstrijden gespeeld worden, hebben sigarettenautomaten. Deze zullen worden verwijderd of afgedekt. Het WK begint op 31 mei.

Nieuwe manen rond Jupiter ontdekt

joris en Realist_ik hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse astronomen hebben elf nieuwe manen rond de planeet Jupiter ontdekt. De manen hebben diameters tussen de 2 en 4 kilometer en werden waargenomen in december 2001, vanaf Mauna Kea op Hawaii. Dit meldde de wetenschappers van de universiteit van Hawaii gisteren.

Tot nu toe zijn de sterrenkundigen op de hoogte van het bestaan van 39 manen rond Jupiter, inclusief de elf nieuw ontdekte. De bekendste manen zijn Io, Europa, Ganymède en Callisto.

Restzetel gaat alsnog naar de VVD

lt_baseline en Jenga hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De restzetel gaat zo goed als zeker naar de VVD toe. Eerder leek het dat deze zetel aan GroenLinks gegeven zou worden. Hiermee komt de VVD op 24 zetels en dat is er 1 meer dan de PvdA. Groenlinks komt nu uit op 10 zetels.

Dit blijkt uit de laatste cijfers van de ANP-verkiezingsdienst. Bij deze telling zijn nu ook stemmen verwerkt van de kiezers, die vauit het buitenland per brief hebben gestemd. Dinsdag zal de kiesraad de officiele uitslag bekend maken.

Harry Mens deponeert merknaam Pim Fortuyn

Lord dreamer, joris, Ray_16v en AliG hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Harry Mens, zakenman en goede vriend van Pim Fortuyn, heeft vorige week woensdag de naam van Pim Fortuyn laten deponeren als merk. Dit zou hij gedaan hebben om te laten voorkomen dat anderen met de naam aan de haal gaan. Tevens vermeldt Mens erbij dat hij de naam van zijn vermoorde vriend niet als merk te willen exploiteren. Als familieleden van Fortuyn de rechten willen hebben op het merk, dan zal hij die netjes overdragen.

Ook zijn er andere mensen die, aan Pim Fortuyn gerelateerde merken, hebben laten deponeren. Het gaat hierbij onder meer om "Pimmetje" door Vader Abraham, Vriendje Pim (voor bier en frisdranken) en Leefbaar Europa Fortuyn.

Belgisch parlement legaliseert euthanasie

Coolio_Iglesias had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na zo'n drie jaar lang discussieren over een omstreden euthanasiewet is het eindelijk goedgekeurd in Belgie. Ze gaan echter nog verder dan in Nederland. Euthanasie wordt volledig gelegaliseerd.

Er moeten wel aan strenge voorwaarden worden voldaan. Zo moet de patient in ieder geval meerderjarig zijn en ook moet hij of zij handelingsbekwaam zijn. Tevens moet hij of zij in een uitzichtloze situatie bevinden van een aanhoudende en ondraagelijke fysieke of psychische lijdensweg. Ook moet de arts een collega raadplegen en, in het geval dat de patient niet doodziek is, twee andere artsen om raad vragen.

Al in 1990, het jaar waarin de abortuswet werd goedgekeurd, ging in Belgie stemmen op om ook andere etische kwesties wettelijk te regelen. Met het aantreden van de paars-groene regering kwam deze discussie in een stroomversnelling terecht.

Vanessa zingt voor standbeeld Fortuyn

Lord Dreamer, Plien en joris hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Deze ochtend liet Connie Breukhoven, alias Vanessa weten, dat ze een muziek-dvd gaat uitbrengen. Op deze dvd staat een nummer dat ze heeft gezongen voor haar goede vriend Pim Fortuyn. Met het geld dat ze met de verkoop hoopt binnen te halen, wil ze een standbeeld voor de vermoorde Rotterdammer betalen.

Vanessa is overigens niet de enige met dit plan. Donderdag werd al bekend dat componist Jan Rietman en zanger Gerard Joling volgende week een cd uit gaan brengen, ter nagedachtenis aan Pim Fortuyn.

Rosenmöller opent rij consultaties

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door de verkiezingsuitslag ligt een centrumrechts kabinet van CDA, LPF en VVD het meest voor de hand. Maar zoals gewoonlijk dient er een informateur te komen die onderzoekt of deze combinatie mogelijk is of dat er andere mogelijkheden zijn die op korte termijn tot een stabiel kabinet kunnen leiden.

Normaal zou de grootste partij als eerste hun lijsttrekker naar de koningin sturen maar omdat Rosenmöller naar een begrafenis moet, is hij in staat gesteld om als eerste te gaan. Het advies van Rosenmöller is inderdaad een "rechts" kabinet van CDA LPF en VVD. Rosenmöller vindt dat de informateur vooral moet uitzoeken of LPF klaar is voor deelname aan een kabinet dat ,,de on-Nederlandse onrust'' snel kan wegnemen. De partij zal volgens hem moeten bewijzen intern stabiel te zijn en als coalitiepartner naar behoren te kunnen functioneren.

Na Rosenmöller volgt CDA-leider Balkenende, die een uur te gast is bij het staatshoofd. Na het CDA komen de fractieleiders van achtereenvolgens de LPF, VVD, PvdA, SP, D66, ChristenUNie, SGP en Leefbaar Nederland naar het paleis.

Paarse wortels worden rage

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Deze zomer zal de paarse wortel een voedselrage gaan worden, volgens de Britse krant "The Times". De paarse wortel is van binnen gewoon oranje en is gezonder dan de oranje variant. Dit komt doordat de stof een extra anti-oxidant bevat, namelijk Anthocyanine. Deze stof levert een natuurlijke bescherming tegen kanker en hart- en vaatziekten. Ook bevat de groente nog steeds veel beta-caroteen, omdat hij van de binnenkant oranje blijft. Deze stof wordt omgezet in vitamine A door het menselijk lichaam. De wortel zal echter niet veel van smaak veranderen, hij zal iets zoeter zijn als zijn oranje "collega".

Ook is dit niet iets heel erg nieuws. Vroeger bestonden groente voornamelijk uit witte en paarse varianten. Pas sinds de 18e eeuw zijn wortels oranje. Tevens kweekte een onderzoeker van de universiteit in Texas in 1989 al een paarse variant.

Charles en Camilla gaan trouwen

Thierryd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse kroonprins Charles heeft aangekondigd om de komende herfst met zijn vriendin Camilla Parker Bowles te trouwen. Dit vertelde zijn biograaf, Christopher Wilson, die het boek 'A greater love: Charles and Camilla' schreef.

De reden dat het nog niet officieel bekendgemaakt is, is dat hij de aandacht van zijn moeder Elizabeth niet wil afleiden die momenteel haar vijftigjarig jubileum als staatshoofd viert. Tevens heeft zijn moeder laten weten dat ze niet van plan is af te treden, dus Charles zal de troon niet bestijgen op korte termijn en er zal dus ook geen discussie hoeven te komen of Camilla wel koningin mag worden.

Rijles?

In de meivakantie zat ik twee weken in Canada. Het land waar ik volgend jaar het hele jaar zal verblijven Toen ik weer thuis was en mijn ouders vertelde dat ze daar zoveel auto's hadden en dat er veel mensen met de auto naar school gingen, hadden ze bedacht dat ik misschien dan wel mijn rijbewijs moet gaan halen voor ik vertrek.
21 augustus vertrekt mijn vliegtuig, dus dan moet alles rond zijn. Ik heb er zin in, ben druk op zoek naar een rijschool, maar als ik dan even bezig ben komt er toch een vreemd soort gevoel naar boven
Een auto is voor mij een ding waarin je vervoerd wordt en wat alleen oude mensen mogen besturen. En nu gaat de tijd dus komen dat ik het zal mogen, als ik slaag tenminste. Dat lijkt me zo vreemd: met een rotgang over de wegen rijden met zo'n stuk metaal onder je. En dat moet je dan in bedwang kunnen houden en dan ook nog zorgen dat iedereen om je heen snapt wat je aan het doen bent.
Dat lukt me nooit begin ik dan te denken, je moet veel te veel te gelijk doen. Ik lijk wel een aapje waaraan iemand probeerd een kunstje te leren. Iets onnatuurlijks, wat ik nog nooit gedaan heb. En dat moet dan gebeuren binnen 3 maanden. Het zal waarschijnlijk uitdraaien op een vijfdaagse cursus. Vijf dagen doorbrengen in een 'Heilige Koe' waar ik nog niet zo van overtuigd ben dat hij heilig is.
En als ik het verknal, dan heb ik waarschijnlijk nog niet eens tijd om herexamen te doen, want mn ticket is al geboekt.
Waarom is het zo lastig!

Prinses Máxima viert haar 31ste verjaardag

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag is Prinses Máxima jarig, en viert dat niet in Nederland. Ze is samen met haar dierbaren in New York, die ze achter liet, nadat ze Prins Willem-Alexander leerde kennen. Ze woonde en werkte toen der tijd bij "The Big Apple". Máxima wordt vandaag 31 jaar.

Vandaag is het voor het eerst dat Nederland voor Máxima vlagt, maar helaas zal ze het zelf niet zien.

'Duo uit Eindhoven in Kashmir werd vermoord'

Chadi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De twee uit Eindhoven afkomstige Nederlanders van Marokkaanse afkomst, die medio januari werden doodgeschoten in Kashmir, zijn vermoord. Dat blijkt blijkt uit onderzoek van Zembla (Vara) dat vanavond uitgezonden wordt op Nederland 3.

Het duo, Ahmed el Bakiouli en Khaled el Hassnoui zouden een grenspatrouille in Kashmir met keukenmessen hebben aangevallen. Maar volgens Zembla is daar niets van waar. De journalisten van Zembla kwamen in contact met verschillende ooggetuigen die zeggen te hebben gezien hoe grenssoldaten keukenmessen bij de dode lichamen legden en hun armen en hoofd in verband wikkelden. Ook hebben de soldaten andere bewijzen vervalst.

Uit het programma blijkt dat de jongens waarschijnlijk het slachtoffer zijn geworden van premiejagende soldaten. Volgens een lokale journalist krijgen de soldaten een premie als ze een 'vijandelijk element' weten uit te schakelen.

Terroristen

Over de motieven van Khalid en Achmed om naar Kashmir af te reizen blijft weinig bekend. De streng Islamitische jongens zijn zonder afscheid te nemen van de ene op de andere dag uit Eindhoven vertrokken. Terrorisme-expert Rohan Gunarathna van de Schotse St. Andrews University zegt in Zembla dat hij er van overtuigd is dat de jongens zich in Kashmir wilden aansluiten bij een extreem Islamitische organisatie zoals bijvoorbeeld Al Qaida.

Een oud verzetstrijder ontkent deze zienswijze overigens.

De familie van de jongens verwijt de Nederlandse regering dat er geen onderzoek naar de moord is ingesteld.

Internet

Een van de slachtoffers, Ahmed el Bakiouli (21), was actief op het forum van de internetsite Maroc.nl (nickname Lucky_luke). Uit een bijdrage van een vriendin op dat forum bleek indertijd dat Achmed zeer fanatiek en serieus met de Islam bezig was. De jongeman was nog maar pas getrouwd.

Ook het andere slachtoffer was actief op internet en postte vaak over de islam. Zie ook: Gedode Nederlander was fanatiek internetter.


Het ontzielde lichaam van de vermoorde Ahmed
.

Zembla: vanavond Nederland 3 21:15 - 21:50

CDA stelt eisen aan LPF

Verkiezingen 2002De Lijst Pim Fortuyn zal respect moeten tonen voor de islam, eer het CDA met de partij om tafel gaat zitten. Dat zei CDA-leider Balkenende vandaag in reactie op de verkiezingsuitslag en de komende coalitie besprekingen. Ook moet de LPF terugkomen van standpunten zoals over de WAO en de immigratie als men met het CDA zaken wil doen, zei hij.

Ook CDA'er Hanja Maij Weggen, ex-minister en tegenwoordig europarlementariër, zei vandaag in Nova dat de LPF vooraf bepaalde normen en waarden moet onderschrijven. Politiekcommentator Felix Rottenberg merkte gelijk op dat het CDA kennelijk nu al een ''tentamen'' verlangt van de nieuwe partij.

Formatie

Balkenende wil dat de toekomstige informateurs eerst een kort, strategisch document opstellen met hoofdpunten van het beleid. De Tweede Kamer moet daarover dan debatteren, waarna pas de eigenlijk formatie aan de orde komt, het invullen van de ministersposten. De mogelijke nieuwe minister-president wil verder af van het achterkamertjesoverleg en de 'excuus-cultuur'. Dat zou óók in de formatie tot uitdrukking moeten komen

Balkenende verwacht overigens dat mogelijke formatiebesprekingen met de Lijst Pim Fortuyn moeizaam zullen verlopen.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: True Detective 3
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
©FOK.nl e.a.