'Lichaam journalist Pearl gevonden'

Waarschijnlijk is in Pakistan het lichaam van de vermoorde Amerikaanse journalist Daniel Pearl gevonden. De Amerikaanse tv-zender CNN heeft gemeld dat de Pakistaanse politie ervan uit gaat dat het lichaam dat deze week ontdekt is in de buurt van de stad Karachi van de journalist is.

Op aanwijzing van drie verdachten die in verband met de moord zijn aangehouden, vond de Pakistaanse politie het lichaam, dat begraven lag op een veldje.
Daniel Pearl, journalist voor de Washington Post, werd in januari in Pakistan ontvoerd en later voor de camera vermoord. Een tot dan onbekende extremistische organisatie eiste de moord op. De daders zonden een video-opname, waarop te zien is hoe Pearl de keel wordt doorgesneden, naar de Amerikaanse ambassade in Pakistan.

Het is niet de eerste keer dat de politie met stelligheid beweert het lichaam van de journalist te hebben gevonden. Vlak na de verdwijning van Pearl liet de politie ook weten het lichaam van een blanke man te hebben gevonden. Dat bleek later niet van de Amerikaan te zijn.