Het forum is weer normaal

Zoals iedereen wel gemerkt heeft onderhand, was Fok! nogal lastig te bereiken. Het gevolg van al die kleine storinkjes vandaag is dat wegens een aantal problemen met een aantal tables op de SQL-server het forum voor onbepaalde tijd down is.

Het is helaas nog onduidelijk hoelang dit nog zal gaan duren. Het spijt ons, en we doen ons uiterste best om alles zo snel mogelijk weer op de been te krijgen.

Update 21:16
En alles is weer opgelost.

Update 21:30
En alles is weer (bijna) opgelost.

De tables (MyISAM) waren/zijn corrupt geworden en de DB_Admin kon er niet bij vanaf de plek waar hij zat.
Kees Hoekzema is momenteel bezig met het herstellen, dus het forum kan af en toe nog even offline gaan.

Update 21:35
Forum is weer down voor onderhoud. We'll keep you updated.

Update 22.15
Er werd besloten de database te droppen en een back-up terug te zetten, in de hoop op het verdwijnen van corrupte tabellen.

Update 00.48
Kees is nog druk bezig de tables terug te zetten. So far zijn we tegen de helft van het aantal tables, maar over de helft van de hoeveelheid data.

Update 3:43 (kees via de database)*
Het forum werkt weer. De search-data wordt nog teruggezet, dit zal nog de rest van de nacht in beslag nemen, hierdoor kan het niet al te snel zijn. Morgen hoop ik dat alles weer volgens schema draait.

Update vrijdag 17 mei 9.00
Het forum draait weer, alleen hebben nieuwe topics nog een probleem. Er wordt snel naar gekeken. De topics hebben een probleem met 'sorteren' en 'linken'. Dat geeft een vrij humoristisch effect, maar is niet de bedoeling. (reacties horen niet bij de berichten waarop gereageerd wordt)

Update vrijdag 17 mei 9.50
Het forum draait weer normaal.