Verschillende anti-Israël demonstraties

Dennis (Klingon)

Ruim honderd mensen hebben op het Plein in Den Haag gedemonstreerd tegen het geweld van Israël tegen de Palestijnen. De betogers droegen spandoeken met teksten als 'Stop de etnische zuivering van Palestijnen' en 'De Palestijnen hebben recht op hun beloofde land'.

De demonstratie verliep rustig. Na afloop deelden de demonstranten pamfletten uit in de stad, met een oproep geen Israëlische producten te kopen. Volgende week zaterdag is in Amsterdam een grote landelijke demonstratie tegen het geweld in het Midden-Oosten.

Ook in een aantal Franse steden waren betogingen om steun te betuigen aan het Palestijnse volk. Tienduizenden mensen deden mee. Alleen al in Parijs telde de politie 20.000 demonstranten.


Op Times Square, in hartje New York, demonstreerden gisteravond een paar honderd mensen tegen Israël. Ze eisen dat president Bush het Israëlische leger terugfluit, en willen meer aandacht in de Amerikaanse media voor het Palestijnse leed.

In Sydney in Australië waren zo'n 5000 mensen op de been. Even ontstonden rellen, toen de demonstranten de consulaten van Israël en de Verenigde Staten wilden bestormen. De demonstranten eisen dat de regering-Howard zich harder opstelt tegen Israël.