Treinvertraging studenten onvergoed

Slambam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Studenten kunnen vanaf volgend jaar geen geld meer terugvragen als hun trein vertraging heeft. Deze week werd bekend dat minister Hermans en de openbaar-vervoer bedrijven een akkoord hebben bereikt over een nieuwe OV-kaart voor studenten.

Een van de afspraken is dat studenten meer mogelijkheden krijgen om met hun OV-kaart te reizen. Naar nu blijkt, is de geld-terug-regel bij de onderhandelingen tussen Hermans en de openbaarvervoer-bedrijven vervallen. Tot nu toe was het zo dat studenten net als andere reizigers bij vertraging geld terug konden vragen. Maar vanaf 1 januari kan dat niet meer.

De studentenorganisaties LSVb en ISO en de reizersorganisatie Rover zijn daar kwaad over. De LSVb vindt dat het vervallen van de regeling eerder bekend had moeten worden gemaakt. Volgens de ISO is het principeel onjuist dat studenten het ministerie niet meer op kwaliteit kunnen aanspreken. Rover vindt dat het ministerie studenten behandelt als tweederangsburgers.

Overigens maakten diverse studenten ook misbruik van de regeling. Op een inmiddels niet meer bestaande website werden alle vertragingen getoond. Omdat studenten geen treinkaartjes kunnen overleggen, kunnen zij voor iedere vertraging een vergoeding eisen.


Studenten zullen vanaf volgend jaar geen vergoeding meer ontvangen