[NBA] Winst voor Jordan bij rentree

De 39-jarige basketballer Michael Jordan heeft zijn rentree gemaakt in de NBA na een blessure waardoor hij twaalf weken niet kon spelen. De vedette van de Washington Wizards speelde woensdagavond zestien minuten mee in het duel met Denver Nuggets. Washington won met 107-75.

Jordan scoorde in het kwartier dat hij meedeed zeven punten. Zijn aanwezigheid had een positieve werking op de hele ploeg. Washington verpletterde Denver in eigen stadion.

De Wizards staan in de Eastern Conference twee winstpartijen achter op Charlotte Hornets en Indiana Pacers. Die twee teams staan op een positie die recht geeft op deelname aan de playoffs.

Op 27 februari onderging de sterspeler een knieoperatie wegens een beschadiging van de meniscus. Aanvankelijk was de verwachting dat hij pas zondag, tijdens de ontmoeting met Toronto Raptors, zijn comeback zou maken. Het herstel verliep beter dan verwacht. Toen zich tijdens de voorbereiding op het duel met Denver geen problemen voordeden, kon Jordan in de slotfase van de eerste periode zijn rentree maken.