[Update] Klopjacht op crimineel in grensstreek

De Belgische en Nederlandse politie zijn donderdag in de grensstreek tussen Budel en Valkenswaard een zoekactie begonnen naar een voortvluchtige crimineel.

Tijdens een achtervolging in de grenstreek heeft de politie de wagen van de man beschoten, nadat een poging tot aanhouding mislukte. Daarbij zijn zowel de voor- als de achterruit verbrijzeld, aldus een woordvoerder van de politie Brabant-Zuidoost. De politie verdenkt de man van een reeks inbraken. Hij staat bekend als vuurwapengevaarlijk.

Belgische en Nederlandse politiepatrouilles kammen momenteel de streek uit in de hoop de man alsnog te kunnen arresteren, aldus de zegsman.

Update

De verdachte is waarschijnlijk de Nederlandse misdadiger Eric Q. Deze crimineel ontsnapte in december uit een Rotterdamse gevangenis en wordt verdacht van een aantal overvallen op postkantoren in de Ardennen. Q. zat een straf uit van twaalf jaar wegens zeer gewelddadige overvallen op grens-wisselkantoren in Hoek van Holland en Rotterdam. Op 13 december 2001 heeft Justitie via een speciaal opsporingsbericht op televisie de naam en foto van de ontsnapte gevangene getoond.
Justitie waarschuwde er via de tv voor dat Q. alleen door een speciaal arrestatieteam gearresteerd kan worden omdat hij gedreigd heeft weer wapens te gebruiken, mocht hij ooit weer opgepakt worden.


Met dank aan iedereen die dit hier in de thread meldde, en ook via de mail