Xbox maakt krassen op DVD's

Talk2me had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds de lancering van de Xbox in Japan, twee weken geleden, heeft Microsoft 243 klachten ontvangen van gebruikers die claimen dat de spelcomputer schade toebrengt aan afgespeelde dvd-schijfjes.

Het softwareconcern gaf toe dat ook in de Verenigde Staten Xbox-bezitters hierover hebben geklaagd. Microsoft maakte het aantal klachten vanuit de VS niet bekend.

Microsoft verklaarde overigens eerder deze week dat de krassen naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt worden doordat de dvd-schijven verkeerd in de speler worden geplaatst, en niet omdat er iets met de X-box mis zou zijn. Ondanks de krassen kunnen de discs volgens Microsoft nog wel gewoon worden afgespeeld.

Inmiddels heeft de onderneming zich soepeler opgesteld. Microsoft heeft aangegeven dat het alle hardware en de beschadigde software onvoorwaardelijk zal vervangen. Van een recall is echter nog geen sprake, aldus Microsoft.

Volgens bronnen heeft Microsoft 125.000 Xboxen verkocht in de eerste drie dagen dat het product in Japan op de markt was.