FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 25 februari 2002

Duitser maakt een levende vitrinekast

BaRdman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is een speciale vitrine ontwikkeld door een Duitse wetenschapper hierdoor kunnen artefacten uit de oudheid bekeken worden met driedimensionale correcties, dit meldt de New Scientist.

Zo kunnen artefacten worden bekeken zonder beschadigingen en in hun originelen vorm.
De vitrine lijkt op een omgekeerde piramide waarvan de top is afgezaagd. Een computer voegt driedimensionale correcties toe.

Men kan alleen kijken met een speciale bril. De computer die op de bril is aangesloten zorgt er voor wat de bezoeker te zien krijgt

Cannabistest ter controle van de rijvaardigheid

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naast de alcoholtest komt er waarschijnlijk ook een cannabis test ter controle of de automobilist nog wel mag verder rijden. De ministers van Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland pleiten hiervoor na een wetenschappelijk congres in Brussel.

Volgens de bewindslieden is dit haalbaar, een paar jaar geleden is er al een test gedaan, deze test was gebaseerd op een zweettest. Nu is er een test ontwikkeld waar men via het speeksel de conclusie kan trekken. De speekseltest is vele malen goedkoper en de wetenschappelijke gegevens zijn positief.

De ministers vragen om meer onderzoek, vooral naar het gebruik van softdrugs als opstap naar harddrugs zoals cocaïne.Volgens de Belgische onderzoeksleider prof. Pelc spelen vooral sociale oorzaken een sterke rol bij het gebruik van harddrugs na het roken van cannabis.

Tevens hebben de wetenschappers geconcludeerd dat wetgeving geen invloed heeft op het gebruik van softdrugs. De landen waar het meest wordt gebruikt is achtereenvolgens Australië, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Ierland. Deze landen hebben allemaal een streng drugs beleid.

Volgens de gegevens van het Trimbos-instituut hebben van de 375 miljoen inwoners van de Europese Unie 45 miljoen wel eens cannabis gerookt. Eén op de tien mensen in de Europese Unie roken regelmatig cannabis.

Na zeven jaar terug uit de jungle

warmbakkertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 27-jarige Awang Masudu Tengah alias Tutong Tarzan was zeven jaar spoorloos verdwenen. Hij leefde de zeven jaar in de jungle. Om zich te voeden at hij wilde planten en dronk hij uit de rivier. De man kon de moed niet opbrengen om terug te keren, maar uiteindelijk heeft hij het wel gedaan.
Van zijn kleren waren er nog een paar draden over, en zijn haar was in die zeven jaar tijd gegroeid tot zijn middel.

Nieuw wapen tegen duiven in Amsterdam

Speciale duiventillen in combinatie met een streng voederverbod: dat is volgens de gemeente Amsterdam dé oplossing voor de duivenoverlast in de stad.

Een proef met twee duiventillen moet uitwijzen of dit uit Aken overgewaaide concept voorgoed een einde kan maken aan de overlast. De duiventillen moeten worden neergezet op alle plekken waar veel gevoederd wordt. In Aken is gebleken dat de vogels het grootste deel van de dag en de hele nacht in de til blijven. De populatie zal op den duur afnemen doordat de eieren worden geschud of vervangen door kalkeieren.

Acht jaar voor seropositieve ontuchtpleger

Een seropositieve man uit Maarssen, die vorig jaar een 5-jarig meisje dwong tot orale sex, heeft in hoger beroep 8 jaar tegen zich horen eisen. In eerste instantie kreeg de man van de Utrechtse rechtbank een straf opgelegd van 4 jaar.

De verhoging van 4 jaar is geëist is omdat de man seropositief is en de aanklager de celstraf van 4 jaar te laag vindt.

Het meisje vertelde op 10 juli 2000 aan haar ouders dat ze tijdens het spelen in een steeg door een man mee naar huis was genomen en zijn penis in haar mond moest nemen.

De man was al eerder veroordeeld voor ontucht met minderjarigen en heeft na zijn straf een jarenlange therapie gevolgd.

Het hof stelt de man tot 11 maart op vrije voeten, daarna wordt er een uitspraak gedaan.

De Pluk-Ze wet is mislukt

De Pluk-Ze wetgeving, bedoeld om criminelen in hun portemonnee te pakken, is grotendeels mislukt. Dat blijkt uit een reportage die het KRO-programma Reporter deze week uitzond.

Negen jaar geleden bij het aannemen van de Pluk-Ze wet, sprak het toenmalige kabinet de gedachte uit dat er in 10 jaar tijd zeker 356 miljoen gulden binnen te halen moest zijn. Nu blijkt dat er ''slechts'' 77 miljoen is opgehaald. De kosten om dat geld binnen te halen blijken maar liefst ruim 220 miljoen te bedragen.

Tegenwoordig worden eigenlijk alleen de kleine criminelen aangepakt met de Pluk-Ze wet, daar waar het eigenlijk bedoeld was om de grote vissen te vangen. In meer dan de helft van de gevallen blijkt de vordering van justitie minder dan 10.000 gulden te bedragen, soms zelfs maar 500 gulden. De wet schiet daarmee zijn doel voorbij. Er is destijds hoog van de toren geblazen, maar de wet heeft lang niet bereikt wat de bedoeling is. De grote boeven blijven redelijk buiten schot.

Grote misdaadbedragen vloeien meestal rechtstreeks naar het buitenland, naar de criminele organisaties uit Turkije het Oostblok of Marokko bijvoorbeeld. Dat geld blijkt niet meer te achterhalen te zijn. De vrees dat met het geld hier in Nederland op grote schaal wordt gehandeld in de legale bovenwereld blijkt ook niet het geval te zijn. De meeste criminelen geven in Nederland hun geld uit aan luxe zaken, slechts een klein deel investeert het in bedrijven of aandelen.

Claim van half miljard

Dieptepunt blijken zaken te zijn tegen drugsdealer H. en Charles Zwolsman. Van H. dacht het OM indertijd bijna een half miljard gulden te kunnen claimen. Uiteindelijk werd er niet meer dan een paar ton binnengehaald. In de zaak tegen Zwolsman eiste het OM 77 miljoen gulden terug, zijn advocaat mr. Piet Doedens bracht dat na een simpele rekensom op een A-4'tje al terug naar 27 miljoen. Volgens Doedens is het vaak natte vingerwerk wat justitie eist. Men vergeet ook de kosten voor de transporten er af te halen (boten, vrachtauto's, verlies van drugs, omkoopgeld).

Het meeste geld haalt justitie tegenwoordig zelfs buiten de rechter om, in schikkingsverband terug. Van de 11 miljoen gulden die vorig jaar werd opgehaald werd 9 miljoen ''geschikt''. Advocaten hekelen eigenlijk deze handelswijze omdat het indruist tegen het rechtsgevoel. Het speelt zich af in achterkamertjes, buiten het zicht van de rechter.

De medewerkers van Reporter beweren zelfs in het bezit te zijn van schikkingen waarin de officier van justitie, middels een positief gratieverzoek, eerdere vrijlating regelt als er maar betaald wordt. Dit tot grote woede van de rechterlijke macht.

Hinderlijke fietser trapt agent in kruis

Een 33-jarige man uit Leeuwarden heeft het zaterdag aan de stok gehad met de politie. De man reed hinderlijk over het perron en werd aangehouden door de spoorwegen politie. De man uitte beledigende woorden, en dreigde agenten met een fles.
Nadat er assistentie was gevraagd trapte de man een agent in zijn kruis. Na flinke klap van een agent met een wapenstok kon de man mee naar het politiebureau.

Vrouwen lichten IBG op

Kinderlijk eenvoudig hebben vier vrouwen de afgelopen jaren de Informatie Beheergroep (IBG) in Groningen opgelicht voor duizenden euro's. In korte tijd bouwde het viertal een compleet netwerk op van personen die met vervalste aanvraagformulieren studiefinanciering ontvingen, zonder dat ze studeerden. Justitie eiste voor de rechtbank gevangenisstraffen van achttien en vijftien maanden voor twee van de vier vrouwen.

Tijdens de rechtszitting tegen hoofdverdachte M. N. en haar 27-jarige medeverdachte V. H. werd snel duidelijk hoe eenvoudig het is onterecht studiefinanciering te ontvangen. Een aanvraagformulier, een groep spookstudenten en een gestolen stempel zijn voldoende om de zaak op te lichten. Het groepje oplichters wist 170 spookstudenten bij de IBG aan te melden en ontving tussen de 50 en 150 euro per formulier.

Verschillende spookstudenten hebben zich de afgelopen maanden al moeten verantwoorden voor het onterecht ontvangen van studiefinanciering. Volgens justitie zal het niet blijven bij het oprollen van deze groep fraudeurs en schijnstudenten, er zijn meer groepen actief in Rotterdam.

CBR hekelt Kruidvat cd-rom

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft Kruidvat opgeroepen om de cd-roms waar de klanten zich me kunnen voorbereiden uit de schappen te halen. Volgens het CBR is de cd-rom van 'zeer bedenkelijke' kwaliteit en wordt de klant misleid omdat op de cd-rom staat dat het volgens de CBR methode is opgezet en dat niet zo is.

Voor de vrije verkoop keurt het CBR nooit boeken of cd-roms alleen geeft het CBR advies voor gespecialiseerde uitgevers. Het CBR raad aan om theorielessen bij de rijschool te gaan volgen omdat daar alleen de boeken van het CBR aanwezig zijn. Als men gaat leren vanuit de boeken van de supermarkt en de boekhandels leren de kandidaten alleen maar plaatjes aldus het CBR.

Een reactie van Kruidvat bleef maandag uit omdat zij de brief nog niet in ontvangst hadden.

Met dank aan mr_FOK voor de nieuwssubmit.

Nieuw wapen tegen laagvliegende ballonnen

Luchtballonvaarders zullen strenger gecontroleerd worden of ze niet te laag vliegen. Dankzij een nieuw hulpmiddel kan de dienst Luchtvaartpolitie van het korps landelijke politiediensten (KLPD) vanaf de grond de vlieghoogte vaststellen.

Tot nu toe was het voor de politie altijd heel moeilijk om het bewijs voor te laag vliegen te leveren. Dat moest op basis van foto's gebeuren. Dit kostte echter zeer veel tijd en was ook nogal omslachtig en duur. Vorig jaar is in slechts vier gevallen een overtreding bewezen.

De politie kan met de nieuwe hoogtemeter de vlieghoogte nu met een simpele druk op de knop vaststellen. De luchtvaartpolitie gaat het instrument vooral inzetten in gebieden waar veel klachten worden gemeld en tijdens luchtvaartevenementen.

Een luchtballon moet boven open terrein minimaal 150 meter aanhouden. Boven de bebouwdekom is dat 300 meter.

Ontvoerder Jaap van Zweden berecht

Een van de twee ontvoerders van Jaap van Zweden is vandaag veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. De man en een vriend ontvoerden en beroofden de musicus vorig jaar April nadat zij hem veel geld hadden zien winnen bij een casinobezoek. Zeven jaar is overigens één jaar minder dan hij van de rechtbank te Utrecht kreeg.

Het gerechtshof in Amsterdam kon zich vinden in het vonnis van het Openbaar Ministerie. Die vindt de straf van acht jaar te hoog omdat er geen doden of gewonden zijn gevallen.

Vakbond voor illegalen opgericht

De Stichting Haags Islamitisch Platform (SHIP) heeft vandaag bekend gemaakt dat de naar schatting 125.000 illegaal in Nederland verblijvende werknemers per direct de beschikking krijgen over een eigen vakbond. ,,Veel illegalen kennen hun rechten niet. Wij willen ze op hun rechten wijzen en bemiddelen bij problemen'', aldus secretaris A. Potmis van de SHIP.

De naam van de bond wordt: Vakbond van Illegale Arbeiders, afgekort VIA. Illegalen kunnen voor een zacht prijsje lid worden van de bond.

Binnenkort stelt de VIA een spreekuur in en er komt ook een speciaal telefoonnummer waar illegalen misstanden in bijvoorbeeld de glastuinbouw kunnen aangeven. De VIA zorgt er dan voor dat de klacht bij de bevoegde instantie terechtkomt, zonder dat de illegaal het risico loopt dat hij of zij wordt uigezet.

Een hekel punt zullen de persoonsgegevens van de leden vormen. Maar VIA garandeert dat die absoluut niet worden uitgewisseld met bijvoorbeeld overheden. Vooralsnog heeft de nieuwe bond geen banden met de erkende vakbonden. Men hoopt evenwel in de toekomst samen te kunnen werken met het FNV of/en CNV.

CDA wil drugsgebruik gaan aanpakken

Afgelopen zaterdag heeft het CDA tijdens haar congres ingestemd met het programma 'Betrokken samenleving, betrouwbare overheid'. Hierin zijn vergaande maatregelen te lezen die een einde moeten maken aan het gedoogbeleid ten aanzien van drugs.

Niet alleen de handel en gebruik van drugs op straat moeten worden aangepakt, maar ook in huiselijke situaties, zo valt er te lezen. Het CDA is altijd tegenstander geweest van gedogen van drugs. Gebruikers mogen nu 5 gram hasj voor eigen gebruik hebben, de hoeveelheid die ze in coffee shops kunnen aanschaffen zonder strafbaar te zijn.
Als het aan het CDA ligt moeten alle coffeeshops dicht.

In eerste instantie was er over het gedogen van drugs niets in het verkiezingsprogramma opgenomen. Maar op aandringen van de afdeling Zuid-Holland is het programma aangevuld met de zin 'er dient een einde te komen aan het gedoogbeleid van drugsgebruik en drugshandel op publieke plaatsen'. Dat vond het partijbestuur, gesteund door de partijraad, een goed idee, met dien verstande dat de toevoeging dat dit alleen gold voor publieke plaatsen, werd geschrapt.

Justitiewoordvoerder Theo Rietkerk van het CDA beklemtoont dat niemand nu ineens voor vervolging hoeft te vrezen als hij thuis een stickie rookt. ,,Nu kun je mensen niet kwalijk nemen dat ze dat doen. Maar de bestaande situatie is niet ons ideaal. Het uiteindelijke doel is dat we drugsgebruik niet tolereren, niet thuis en ook niet in de openbare ruimte''.

Good Morning Afghanistan van start

De ontbijtshow Good Morning Afghanistan, het eerste ochtendprogramma op de nieuwe Afghaanse radio, is maandag van start gegaan. De redactie is enthousiast, met de apparatuur die ze van Deense en Schotse zender en de Europese Commissie kregen kunnen ze zo'n 80 procent van de Afghanen bereiken, ongeveer 22 miljoen.

Vanuit een verlaten studio gaan ze muziek, nieuws en interviews uitzenden. Dat is wel wat anders dan wat de Talibanradio liet horen: alleen gebeden, islamitisch onderwijs en propaganda. Hoewel de redactie onder moeilijke omstandigheden werken, er is geen water, nauwelijks elektriciteit en de nog werkende apparaten liggen bedekt met enorme lagen stof, kunnen ze toch drie uur per dag uitzenden. Een woordvoerder van de Deense organisatie die hielp bij het opzetten van de zender wilde de radiomakers eigenlijk helemaal niet stoppen, maar het liefst de hele dag blijven zitten.

Radiopiraat drukt politie uit de lucht

ME had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De illegale radiozender De Kleine Piraat uit Westervoort heeft dit weekeinde het mobilofoonverkeer van de politie in zijn gebied onmogelijk gemaakt. De piraat zat op precies dezelfde frequentie en drukte de politieverbinding uit de lucht.

De politie heeft maandagmorgen een inval gedaan in de woning waar de illegale radiozender was gevestigd. De 35-jarige bewoner van het pand heeft een proces-verbaal gekregen. Zijn spullen zijn in beslag genomen.

Marokkanen speuren mee naar fraude

kommaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland en Marokko hebben concrete afspraken gemaakt over de controle op bijstandsfraude. In Rabat komt deze week een gemengd comité bij elkaar dat voorbereidingen moet treffen. Het comité zal Nederlandse en Marokkaanse ambtenaren aanwijzen die gezamenlijk in lokale registers gaan zoeken naar bewijzen voor fraude. Dit blijkt uit een memorandum dat een Nederlandse delegatie heeft opgesteld, nadat ze in Den Haag overleg had gehad met Marokkaanse ambtenaren.

Nederland en Marokko maken al een jaar ruzie over de aanpak van bijstandsfraude. Nederland wil controleren of Marokkanen in hun vaderland onroerend goed bezitten ter waarde van 9000 euro of meer. Marokko houdt vol dat die controle inbreuk maakt op zijn soevereiniteit.

De nieuwe afspraak betekent echter niet een automatische oplossing van het conflict. Mocht een verdrag uitblijven, dan wordt per 1 juli de betaling van kinderbijslag naar Marokko stopgezet, althans voor de daarna geboren kinderen. Vanaf volgend jaar geldt dat ook voor andere uitkeringen. Marokko zal voortaan op alle fronten moeten meewerken.

The Lord of the Rings wint Britse filmprijzen

Kogando had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij uitreiking van de Britse "Oscars", de Bafta-awards, is de film "The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring" maar liefst vijf keer in de prijzen gevallen, onder meer voor de beste film en de beste regie. Ook sleepte de film de publieksprijs in de wacht.

Verder werd Russel Crowe als beste acteur benoemt voor zijn rol in "A Beautiful Mind". Al beste actrice werd Judi Dench, voor haar rol in de film "Iris", gekozen. De musical "Moulin Rouge" kreeg drie prijzen en de Franse film "Le Fabuleux" kreeg er twee.

Opmerkelijk was dat de film "Harry Potter en de steen der wijzen" geen enkele prijs kreeg, ondanks de acht nominaties.

Game Review: Mech Commander 2

Alle alarmlichten in de cockpit pulseren een zenuwslopend rood licht terwijl mijn squadron en ik tussen de bomen door vluchten, m'n dertig meter hoge machine rookt aan alle kanten en maakt meer lawaai dan een espresso machine van een goedkoop merk.
Dan schelt het door de cockpit, die ene zin die ik niet wilde horen... "Mech powerup detected"



Lees snel verder als je wilt weten hoe het voelt om met een squadron enorme, zwaar bewapende, moordmachines door het landschap te denderen.

Gevraagd: Kandidaten voor de dood

"Klaar om te sterven? Geef je dan op voor de jihad. Meld je aan op onze website ansaronline.com" Met deze bemoedigende oproep ronselt de Ansar-e Hezbollah, een Iraanse organisatie van religieuze fanaten, via het internet kandidaten voor de islamitische martelaarsdood.

Het is hun antwoord op het dreigement van George Bush om de 'As van het Kwaad' aan te pakken, waarvan Iran met Irak en Noord-Korea over dezelfde kam wordt geschoren. Als een soort wervingscampagne van een reisbureau schildert de homepage van Ansar-e Hezbollah de paradijselijke bestemming die voor toekomstige kamikazes is weggelegd: "Het martelaarschap wacht degenen, die zich aanmelden. Schrijf je nu in voor de databank van Hezbollah voor zelfmoordoperaties."

Voor de ultra-conservatieven in Iran, was het sabelgekletter uit Washington een geschenk uit de hemel,. Aspirant-zelf-moordenaars krijgen op de website stimulerende uitspraken voorgeschoteld van commandant Mohammed Bagher Zolgadr van de Revolutionaire Garde en hoofdartikelen uit het reactionaire dagblad Kayan. Zo bedreigt Zolgadr de oliestaten in de Golf met hel en verdoemenis, "als Iran in gevaar komt, want dan is geen plek in deze regio meer veilig." Iraanse diplomaten in Genève menen dat de Ansar-e Hezbollah ook een rol speelt in wapenleveranties aan Afghaanse krijgsheren en de geestverwante Palastijnse Hamas, zoals met het vrachtschip 'Karine' dat onlangs door de Israëlische marine werd onderschept.

(Racistische reacties worden niet geoorloofd)

Kazaa en Morpheus makkelijk doelwit

Peter Pauw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gebruikers van de uitwisselprogramma's KaZaA en Morpheus vormen een eenvoudig doelwit voor kwaadwillenden die een denial of service (DoS) aanval willen uitvoeren.
Met een dergelijke DoS-aanval is het mogelijk om de computer van een andere KaZaA-gebruiker te laten vastlopen. Elke keer als een KaZaA-gebruiker een bericht ontvangt, wordt er een nieuw venster geopend. Daarbij houdt KaZaA geen rekening met de beschikbare systeembronnen van de computer. Bij een DoS-aanval worden er zoveel berichten naar de KaZaA-gebruiker gestuurd dat zijn systeem het niet meer aankan.

Behalve voor het uitvoeren van een DoS-aanval leent de berichtendienst van KaZaA zich ook voor het aannemen van de identiteit van een ander, ontdekte MrJade. Zo kan een KaZaA-gebruiker zich bijvoorbeeld voordoen als een beheerder van het netwerk. "Gebruikers kunnen op die manier misleid worden en allerlei gevoelige informatie afstaan", aldus MrJade.

Beide gaten zitten in het berichtensysteem van FastTrack, het netwerk waar KaZaA gebruik van maakt. Ook andere uitwisselprogramma's die van het FastTrack-netwerk gebruikmaken, zoals Grokster en Morpheus, zijn daarom kwetsbaar.
Edwin Metselaar van FastTrack is op de hoogte van de problemen. "Die DoS-aanval is geen echt veiligheidsprobleem. Er is geen sprake van dat een hacker je computer overneemt of zo. Het enige wat er kan gebeuren is dat je pc uitgeput raakt."

De beste manier om aanvallen te voorkomen is het uitzetten van de berichtendienst in KaZaA. Metselaar: "Als je merkt dat je allerlei onzinberichten ontvangt, kun je bij 'preferences' aangeven dat je geen berichten meer wilt ontvangen. Dat is de makkelijkste oplossing."

Jeugd leeft ongezond

De Nederlandse jongeren leven nog steeds ongezond. Zo rookt 44 procent van de 15- tot 19-jarigen, drinkt bijna 40 procent geregeld vijf of meer glazen alcohol en is het gebruik van softdrugs bij scholieren in de laatste tien jaar met 30 procent toegenomen.

Dit zijn de resultaten uit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De organisatie deed het onderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De resultaten staan in het rapport Tijd voor gezond gedrag.

Bij specifieke groepen in de bevolking. Personen met een lage economische en sociale positie roken en drinken het meest.De helft van de mannen in deze groep rookt, tegenover 37 procent in de totale mannelijke bevolking. Het percentage dat alcohol drinkt is ongeveer 14 tegenover 9 procent in de groep met een hoge sociaal-economische status.

Risicogedrag is veel voorkomend bij allochtonen.Maar de groep is te divers om een goed beeld te krijgen aldus het RIVM.In tegenstelling tot de jongeren zijn de ouderen de laatste tien jaar juist gezonder gaan leven.

Het RIVM denkt dat voorlichting niet afdoende is om de jongeren gezonder te laten leven.
"De omgeving bepaalt voor een groot deel hoe iemand zich gedraagt. We moeten bijvoorbeeld jongeren de kans geven om te sporten door sporthallen te bouwen. In supermarkten moet beter worden aangegeven wat gezond is en wat niet", vertelt een woordvoerder van de RIVM.

Bankiers ontslagen na exclusief etentje

Vijf Britse bankiers van de bank Barclays zijn ontslagen na een buitensporig duur etentje in een Londens restaurant. De rekening werd door de bankiers uit eigen zak betaald. Barclays vond dit echter ongepast gedrag en ontsloeg de vijf bankiers per direct.

De bankiers hadden een lucratieve business-deal afgesloten en wilden dit vieren. Ze hadden naast het gebruikelijke eten ook een aantal flessen drank laten aanslepen. Toen de rekening werd gepresenteerd, had het restaurant alleen de drank erop gezet, ruim 72.000 euro.

Update
Zeikerd meldde uit wat de heren allemaal gedronken hadden:

"The most expensive item on their bill was a bottle of 1947 Chateau Petrus, which cost Pounds 12,300. They also drank a bottle of 1945 Petrus, costing Pounds 11,600, and a bottle of the wine's 1946 vintage for Pounds 9,400.

They also bought a bottle of 1982 Montrachet for Pounds 1,400 and washed it all down with a bottle of 100-year-old Chateau D'Yquem pudding wine that cost Pounds 9,200."

Kerncentrale Doel onveilig?

Greenpeace kon een intern rapport van Electrabel inkijken en besloot hieruit dat de kerncentrales Doel I en Doel II minder veilig zijn dan tot nu toe werd aangenomen.

Het beton van de constructie zou zo versleten zijn dat de inslag van een klein vliegtuigje, stijl Cessna, fatale gevolgen zou kunnen hebben. Dit is totaal strijdig met de gegevens die verstrekt werden toen de centrale gebouwd werd in de jaren 70. Toen werd er (?) rekening gehouden met de inslag van een (groot) vliegtuig, stijl Boeing .

Greenpeace wil dat de overheid snel een onderzoek doet naar de veiligheid van deze centrales en zal deze week het rapport naar de bevoegde kamercommissie sturen.

Electrabel aan haar kant ontkent dat de veiligheids studies geheime documenten zijn. Ze worden steeds overgemaakt aan de overheid. Verder ontkennen ze ook dat de centrale onveilig zou zijn.

Voor diegene die het niet weten, doel staat in Doel, een Belgische gemeente, vlakbij de Antwerpse haven & de Nederlandse grens

Knolscheurend genot

Wederom door Brad
Vandaag ondervonden waarom vrouwen paardrijden zo masaal doen. Al galloperend zullen de meesten op die manier voor het eerst in hun leven aan hun trekken zijn gekomen. Het zou tevens een verklaring zijn waarom sommige dames 'beuken' wel kunnen waarderen. Als je eenmaal gewend bent aan hard, dan wordt de behoefte aan zacht en gevoelig minder en wil je niet anders meer. Voortaan is het dus een vereiste om aan je date te vragen of ze van paardrijden houdt. Een subtiele wijze om uit te vissen wat voor bedeisen ze zoekt in haar partner.

Dit alles kon geconcludeerd worden nadat ondergetekende zich heeft laten vastlullen om mee te gaan doen aan een buitenrit op knollen. Inwendig vloekend waarom ik ballen heb op de plek waar het vrouwelijk geslacht een genotsknobbeltje heeft heb ik toch wel genoten van de rit. Weliswaar niet smachtend 10 keer in het uur klaargekomen, maar mijn prostaat werd toch dermate gemasseerd dat een plaspauze halverwege zeer aangenaam was. Een moment waarop ik tevens andermaal geconfronteerd werd met wat kou kan doen met een mannenlichaam. Overigens was het zeer opvallend dat het vrouwvolk heet en bezweet terug kwam van de tocht. En maar volhouden dat het toch echt een mannen cliché is waarom vrouwen plezier hebben aan paardrijden.

Met nadruk moet er wel even bevestigd worden dat mijn conclusies met een korreltje zout genomen moeten worden. Ik ben immers niet in het bezit van een vrouwenlichaam en laat mij generaliserend en fantaserend nog wel eens gaan. Waarmee ik niet wil ontkennen dat ik genoten heb. Een volgende mogelijkheid om het te herhalen zal ik zeer zeker niet uit de weg gaan. Mits het dan toch wel wat warmer is. Mijn ervaring is niet van het niveau dat ik het mij kan permiteren om hard tekeer te gaan op zo´n knol om bezweet te mogen terugkomen. De spierpijn die ik voel opkomen in mijn liezen is daarvan het bewijs. Maar, mocht ik ooit voor een dag een vrouw mogen zijn. Dan zal paardrijden zeker hoog op het verlanglijstje staan van meest gewilde ervaringen

Ps. The day after...
De spierpijn in mijn liezen valt wonderbaarlijk mee. Vol goede moed kan ik straks de collegezaal binnenlopen zonder de kans te lopen meelijwekkende blikken op te roepen. Wel staat mijn rug enigszins vast. Dus... mocht er iemand mij een liefdevolle massage willen aanbieden, sla ik die zeer zeker niet af

Het smerige heiligdom

Het stereotype Fok!bureau stel ik me voor als een plank hout met daarop een computer en een berg troep. bij de gemiddelde persoon zal er ook een radio in de buurt staan en zal de vloer bezaaid liggen met papier, kruimels en verpakkingen van lekkere dingen.

Het heiligste der heilige dingen dus ook eventuele aanwezige ouders mogen het niet opruimen, stel je voor dat ze iets weggooien dat niet de bedoeling is. Kortom: het is een berg troep waar de Fokker zijn dagen slijt.

Maar gelukkig komt het voorjaar er aan en wordt het tijd voor een grote schoonmaak. Alles wordt opgepakt, een deel gaat weg, een deel wordt even weggelegd op een andere plek en de rest komt weer op het bureau. De bende is iets minder maar na een paar uur ligt het al weer helemaal vol met allerlei papier.

Het werkt dus niet, al werd het elke dag voorjaar, dat zou nog niet genoeg zijn om het netjes te houden. De slibt meteen weer helemaal dicht en er lijkt geen andere oplossing voor te zijn dan het maar te accepteren. Het moet maar, het is geen pretje om te werken aan een vol bureau, maar een leeg bureau blijkt niet te bestaan. Dat zal nog eens een goede uitvinding zijn. een bureau dat leeg blijft.

Aanstaande vader doodgeschoten

Een 22-Jarige Palestijn wou zijn vrouw naar het ziekenhuis brengen want die moest bevallen. Ze moesten door de Israëlische wegblokkade. De Israëliërs lieten de 2 mensen niet door en er ontstond ruzie en er werd geschoten op de man en de vrouw. De man overleed de vrouw raakte gewond. Hoe het nu is met de vrouw en de baby is nog niet bekend.

Tevens hebben militairen op de auto geschoten waar de voorzitter van het Palestijnse parlement Ahmet Korei in zat. Shimon Peres heeft zijn excuses aangeboden namens Israël.

Gat in tunnel onder VS-ambassade

Diepvriez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Italiaanse politie heeft in een tunnel een gat gevonden onder de Amerikaanse ambassade.
Het is een gat wat waarschijnlijk kan worden gebruikt om er een bom in te leggen. Tijdens de laatste controle in januari was het gat er nog niet.

Vorige week hield de Italiaanse politie nog 9 Marokkanen aan die de giftige stof cyanide bij zich droegen samen met een plattegrond van het waterleidingsnet van de Amerikaanse ambassade. Zij waren van plan om iedereen te vergiftigen.

In de laatste vijf maanden heeft de Italiaanse politie meer dan 20 Al- Qaeda verdachten aangehouden. Het schijnt dat Italië het land is waar Al-Qaeda een basis heeft. De veiligheidsmaatregelen zijn daarom in Italië flink verscherpt

Het leven van een Engels mobieltje

RP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In 2001 werden er in Engeland 700.000 gsm's gestolen. Dit melde het Engelse Ministerie van buitenlandse zaken.

De Britten zelf hebben nog andere manieren om hun telefoon kwijt te raken :

200.000 Britten reinigden hun gsm's in de wasmachines.
400.000 lieten hun telefoon in een glas vallen en 600.000 Britten lieten hun telefoon in de w.c vallen.

Gretha Smit scheurt knieband

bianca en michael hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Olympische Winterspelen zijn voor Gretha Smit vervelend geëindigd. De winnares van de zilveren medaille op de 5000 meter schaatsen, is zaterdag bij het feest in het Holland Heineken House door haar rechterknie gegaan. Daarbij is de voorste kruisband totaal afgescheurd.

Smit kan door de blessure voorlopig niet aan wedstrijden deelnemen. De Rouveense had voor komend weekeinde een verzoek ingediend om te mogen starten op het NK allround in Alkmaar, al had ze zich daar niet voor geplaatst. Dat heeft nu geen zin meer.

Smit onderging zondagochtend in Salt Lake City een MRI-scan. Die bevestigde de bange vermoedens. Terug in Nederland zal een orthopedisch chirurg de knie nogmaals onderzoeken om een definitief oordeel over de blessure te vellen.

Drie dopinggebruikers gevonden op de OS

Gisteren zijn drie atleten van de Olympische Winterspelen in Salt Lake City betrapt op het gebruik van doping. Het gaat om de Spanjaard Johan Mühlegg, twee Russinnen Larissa Latsoetina en Olga Danilova. Ze werden per direct van de Spelen uitgesloten.

Voor twee van de drie sporters betekent het dat ze hun medaille moeten inleveren. Mühlegg had goud gewonnen op de 50 kilometer klassieke stijl langlaufen, dit goud gaat nu naar de Rus Ivanov. Latsoetina moet het goud overdragen aan de Italiaanse Gabriela Paruzzi, dat ze gewonnen had op de 30 kilometer klassiek langlaufen. Danilova had geen medaille gewonnen op de afstand waar ze betrapt werd (ook de 30 kilometer klassiek).

De drie zijn betrapt op het gebruik van het middel darbepoetin. De werking van darbepoetin heeft hetzelfde effect als EPO, maar dan in versterkte mate.

Alle drie de sporters veroverden al eerder medailles op de Spelen, maar mogen deze houden. Volgens voorzitter van het IOC, Jacques Rogge, heeft het IOC geen juridische macht om medailles af te nemen die voor positieve dopingcontroles zijn veroverd.

Toch vreemd dat ze hun medailles mogen houden, terwijl het nu zeker is dat ze dopingzondaars zijn.

Boterreclame voor reclamecommissie

Badmotha had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het reclame spotje van de seksuoloog Goedele Liekens wordt binnenkort bekeken door de Reclame Code Commissie. In het reclame spotje wordt het gebruik van de margarine "aangesmeerd" met teksten zoals: "Kan ik blind worden van slikken" en "Kan ik het doorslikken". Meerdere mensen hebben geklaagd over het reclamespotje

De zaak komt waarschijnlijk 18 maart bij de Reclame Code Commissie.

Mysql-foutmeldingen op je scherm?

Er is gebleken dat er in de DB een klein foutje zat, waardoor de registraties tussen 9.44 en 10.58 niet goed zijn verlopen. Heb je je account in die tijd geactiveerd, dan is dat fout gegaan. Hierdoor kon je je team niet samenstellen. Als het goed is dit probleem nu verholpen.

Mocht je dus wel geactiveerd hebben, maar nu een melding krijgen dat je je account nog niet hebt geactiveerd, dan moet je dat even opnieuw doen

Voor meer vragen kun je terecht op alisalami@fokzine.net

Japanse gangster vermoord op intensive care

Een Japanse crimineel die op de intensive care lag van een ziekenhuis in Tokio is daar door een nog onbekende man doodgeschoten.

Het Japanse persbureau Kyodo zegt dat de man, die gekleed was in het zwart en met een zonnebril, dwars door de ruit schoot die de zaal afscheidt van een gang. Volgens de politie hangt de moord samen met een bloedige bendeoorlog in de Japanse hoofdstad.

Handrem vergeten: politiewagen te water

Politiewagen te waterIJverige politieagenten van het korps Haaglanden waren uit hun dienstauto gesprongen om een losgeslagen bootje weer aan de Soestdijksekade in Den Haag vast te leggen.

Plotseling hoorden de agenten een grote plons achter zich. En ja hoor: daar ging-ie kopje onder, de surveillancewagen. De agenten waren vergeten de auto op de handrem te zetten. De brandweer moest er aan te pas komen om het politievoertuig weer op het droge te krijgen.

Boerenleider van lijst LN

Boerenleider Wien van den Brink staat niet meer op de kandidatenlijst voor Leefbaar Nederland (LN). Dit zondagmiddag door partijleider Nagel bekend gemaakt.

Volgens Nagel kon Van den Brink, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), zich niet verenigingen met de plaats die de partij voor hem in gedachte had. "Hij wilde geen randverschijnsel worden", aldus Nagel. Hij wilde niet zeggen op welke plek Van den Brink was gezet.

In Hilversum presenteerde men 20 kandidaten die op de eerste plekken door het bestuur zijn gezet.Het congres zal zich in maart definitief uitspreken over de personen.

Prominente namen bij de eerste twintig kandidaten van LN zijn die van oud-minister Tjerk Westerterp, officier van justitie Fred Teeven, Marten Bierman, lid van de Eerste kamer, en ondernemer Rabella de Faria, internationaal Zwarte Zakenvrouw van 2001.

Nog steeds is onduidelijk wie de nieuwe lijsttrekker van LN moet worden.

Nieuw: de FOK! F1-manager

Hij is nog niet helemaal af, maar met de wedstrijd van zondag in Australië in het vooruitzicht, is het natuurlijk de hoogste tijd om je in te schrijven voor de eerste F1-manager op FOK!


We hebben alles een beetje stilgehouden, omdat we niet wisten of alles op tijd af zou zijn en om niet te hoge verwachtingen te scheppen. De manager is dan ook nog niet af, hij wordt de komende weken nog flink aangevuld, en is voor ons bedoeld als een testfase, een voorbereiding op toekomstige en naar we hopen betere sportmanagers. Er zijn dan ook geen prijzen te winnen, iedereen strijdt om de eer.

Stel je eigen F1-team samen en maak met slimme wissels en een beetje kennis van de sport je team nummer 1!

Klik hier voor meer informatie...

Welkom op de F1-manager

We hebben er de afgelopen weken hard aan gewerkt en nu is het eindelijk zover dat we hem kunnen presenteren. De FOK! F1-manager. Hij is nog niet helemaal af, maar met de wedstrijd van zondag 3 maart in het vooruitzicht is het natuurlijk de hoogste tijd om je in te schrijven.

Hoe schrijf je je in? Ervanuitgaande dat je al geregistreerd bent log je eerst in en activeer je vervolgens in je profiel je spelaccount. Als je dat gedaan hebt kun je je eerste team samenstellen. Meer informatie daarover vind je in de FAQ.

Ik schreef al dat de manager nog niet af is. Er wordt aan enkele onderdelen nog gewerkt. Omdat het de eerste keer is dat we een manager presenteren, gebruiken we dit seizoen als testfase. Er zijn dan ook geen prijzen te winnen dit jaar, voor volgend jaar hopen we wel een leuke prijzenpot samen te stellen. De ervaringen die we met deze manager opdoen, gaan we ook voor toekomstige sportmanagers gebruiken. Want er liggen zeker nog een aantal soorten managers in de planning!

Dan nog de onvermijdelijke credits:
Layout: Lithion
Html/javascript/Dhtml: Danny
Scripting: Ali Salami, Twi
Database-design: Ali Salami
Gegevens plus puntensysteem: Twi

Rest mij nog de overige crewleden te bedanken voor het testen en Kees, Jorma en Arjen voor wat andere werkzaamheden voor de manager.

Ik wens jullie namens de crew veel succes en dat de beste moge winnen

SeizoenClubWedstrijdenGoalsGoals per 20 wedstrijden
2001/02 Vitesse 1323,07692307692308
2002/03 Vitesse 1323,07692307692308
2003/04 Vitesse 2753,7037037037037
2004/05 Vitesse 1667,5
2004/05 Feyenoord 1258,33333333333333
2005/06 Feyenoord 1434,28571428571429
2006/07 Feyenoord 1977,36842105263158
2007/08 Feyenoord 2365,21739130434783
#Totalen:137365,25547445255474

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.