Gevraagd: Kandidaten voor de dood

"Klaar om te sterven? Geef je dan op voor de jihad. Meld je aan op onze website ansaronline.com" Met deze bemoedigende oproep ronselt de Ansar-e Hezbollah, een Iraanse organisatie van religieuze fanaten, via het internet kandidaten voor de islamitische martelaarsdood.

Het is hun antwoord op het dreigement van George Bush om de 'As van het Kwaad' aan te pakken, waarvan Iran met Irak en Noord-Korea over dezelfde kam wordt geschoren. Als een soort wervingscampagne van een reisbureau schildert de homepage van Ansar-e Hezbollah de paradijselijke bestemming die voor toekomstige kamikazes is weggelegd: "Het martelaarschap wacht degenen, die zich aanmelden. Schrijf je nu in voor de databank van Hezbollah voor zelfmoordoperaties."

Voor de ultra-conservatieven in Iran, was het sabelgekletter uit Washington een geschenk uit de hemel,. Aspirant-zelf-moordenaars krijgen op de website stimulerende uitspraken voorgeschoteld van commandant Mohammed Bagher Zolgadr van de Revolutionaire Garde en hoofdartikelen uit het reactionaire dagblad Kayan. Zo bedreigt Zolgadr de oliestaten in de Golf met hel en verdoemenis, "als Iran in gevaar komt, want dan is geen plek in deze regio meer veilig." Iraanse diplomaten in Genève menen dat de Ansar-e Hezbollah ook een rol speelt in wapenleveranties aan Afghaanse krijgsheren en de geestverwante Palastijnse Hamas, zoals met het vrachtschip 'Karine' dat onlangs door de Israëlische marine werd onderschept.

(Racistische reacties worden niet geoorloofd)