Gastcolumn: Turk eens met Pim Fortuyn

==
Mededeling

De inhoud van dit bericht betreft de persoonlijke mening van de schrijver en uitdrukkelijk niet die van Fok!. Door een foutje is dit als nieuwsbericht gepost in plaats van als column. Door de grote hoeveelheid reacties laten we het nu maar staan. (bij verplaatsing gaan de reacties verloren).

Onze excuses

Fok! nieuwsposters.
==

sillypeps had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ik ben van Turkse afkomst. En zoals veel Nederlanders vind ik Nederland ook 'vol'. Als Turk vind ik dus de zin "Nederland is vol" niet racistisch. Ik ben trouwens ook eens met veel uitspraken van Pim Fortuyn.
De meeste criminaliteiten wordt door asielzoekers gepleegd. De statistieken liegen er niet om. Asielzoekers komen meestal om 'criminele' of economische redenen naar Nederland. Dit is niet racistisch bedoeld, omdat ik vaak heb gewerkt bij asielzoekers centra. De meeste asielzoekers komen bijv. helemaal niet omdat ze door dat land worden bedrijgd. Neem nou bijvoorbeeld de Koerden. Na vele gesprekken met hun weet ik dat 90% van hun liegen over martelingen, om zo economisch beter te worden in Nederland. En vele 'vluchten' naar Nederland om bepaalde politieke redenen zeggen ze. Waarom vluchten mijn familie in Turkije niet naar Nederland? Men vlucht omdat ze crimineel waren in dat land (maakt niet uit wat voor nobel streven ze ook hebben, als ze tegen de (democratische) wet komen, zijn ze crimineel.

Nederland neemt dus grotendeels criminelen of economische leugenaars in het land. Door het zeggen van leugenaars generaliseer ik niet. Ik heb vaak met hun gepraat en 90% lijkt me wel duidelijk.

Mijn ouders kwamen naar Nederland in de jaren 70 als gastarbeider. Ik en mijn broertje zijn in Nederland geboren. Wij zijn dus met z'n vieren. (Nooit een familielid uit Turkije hierheen gebracht). Wij hebben ons hele leven lang rotgewerkt. Veel Turken hebben bij fabrieken gewerkt waar de meeste Nederlandse mensen niet eens voor een miljoen zouden werken. Veel Turken werken ook 80 tot 100 uur per week in hun eigen zaak, net als ik. Ik heb meer belasting betaald dan vele Nederlanders hier.

Ik wil ook opmerken dat 83% van de 3 miljoen Turken in Europa van Koerdische afkomst zijn (89% van de Turken in Duistland en 81% van de Turken in Nederland). Dit staat statistisch vast en weet iedereen. Indien zij negatieve dingen doen wordt naar hun paspoort gekeken, ze zijn dan Turk. Dus zegt men automatisch: Oorzaak Turken. Terwijl het Koerden zijn die het doen.

Ik ben er ook tegen om bijv. moskeeen te bouwen in Nederland (ook al ben ik gematigd moslim). Als je wilt bidden, doe dat dan thuis. Ok, ik begrijp dat je in een democratisch land je eigen geloof mag uitoefenen, maar niet door de hele samenleving te veranderen door een moskee te bouwen in een 'vreemd' land die helemaal niet islamitisch is. Zo gebruik je hun democratie. Multi-culturalisme is goed, begrijp me niet verkeerd. Maar iets dat goed is hoeft niet perse ook te werken. Als voorbeeld neem ik de joden voor de 2e wereldoorlog. Zij bouwden er ook op los in Duitsland. Het resultaat hebben we gezien. Of de Armeniers in Turkije voor de 1e wereldoorlog, die ook als Turk werd gezien en gerespecteerd. Zij bouwden erook op los, de resultaat hebben we ook gezien. Er zijn nog een heleboel andere voorbeelden.
Dus dit werkt niet. Ik heb ergens gelezen dat indien 1/3 van een land uit buitenlanders bestaat de vat uiteindelijk explodeerd. Een derde van de bevolking van Turkije bestond voor de 1e wereldoorlog uit buitenlanders. Een derde van de bevolking in Duitsland voor de 2e wereldoorlog bestond uit 'niet' Germaanse volkeren. Nederland zal in ongeveer 2040 een derde uit 'niet' Nederlanders bestaan. Ra ra wat er dan gebeurt.

Wat Pim Fortuyn vertelt over veel dingen ben ik mee eens (Behalve de omstreden discriminatiewet). Als Turk zeg ik Nederland is vol! Van mij mogen de meesten terug. Door gun wordt ik en mijn familie die een respectabele positie in Nederland heeft ook de dupe.

Ik als Turk stem dus voor Pim Fortuyn.
Ik ben geen uitzondering. Veel Turken in Nederland zijn met Fortuyn eens. Mijn hele Turkse omgeving bijvoorbeeld.
Ik kan niet terug naar Turkije. Ik ben in Nederland geboren, opgegroeid, heb nooit iets crimineels gedaan. In Turkije ben ik een vreemde.

Ik als Turk mag dit toch wel zeggen?