Balkenende opent aanval op Paars

mr_FOK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

CDA-lijsttrekker Balkenende heeft de aanval geopend op het Paarse kabinet. Volgens hem is het de schuld van Paars dat Pim Fortuyn zo populair is geworden. "Er is onvrede over de resultaten van Paars en onvrede over de politieke cultuur. De zetels die Leefbaar Nederland de afgelopen weken in de peilingen boekte, hebben niet enkel te maken met de uitstraling van Fortuyn", aldus Balkenende.

"Ik heb me zeer gestoord aan de zucht van verlichting die PvdA, VVD en D66 slaakten toen er het afgelopen weekeinde crisis uitbrak binnen Leefbaar Nederland. Geruststellend zakte men weer in de leunstoel van gemakzucht en de 'sorry'-democratie. De kiezers zijn juist deze houding moe en verlangen naar een verandering in de politiek".

Ook de PvdA moet het in de ogen van Balkenende ontgelden: "Ze hebben de afgelopen vier jaar veel te weinig gedaan voor de minima. We komen nu in de situatie dat de PvdA te weinig heeft gedaan toen het kon en te veel wil nu het misschien niet meer kan", aldus de CDA-leider.

De VVD heeft volgens de CDA'er haar weggelopen kiezers nog lang niet terug met de val van Fortuyn. "De VVD zal toch meer moeten bieden dan alleen maar roepen dat ze hun best hebben gedaan de afgelopen vier jaar, maar dat er in de Kamer nu eenmaal een linkse meerderheid is."