FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 13 februari 2002

Nova wil niet wijken voor voetbal

De redactie van het actualiteitenprogramma NOVA is niet van plan volgende week dinsdag en woensdag (19&20 februari) plaats te gaan maken voor voetbal. Het bestuur van de VARA, de NPS en de netmanagers van Nederland 1, 2 en 3 besloten onlangs de NOVA-uitzending op die twee dagen te schrappen in verband met voetbal voor de Champions League.

De redactie van het programma vindt dat de verantwoordelijken hun beslissing moeten herzien, omdat het besluit niet in het belang van de publieke omroep is. "We begrijpen dat uw afweging is ingegeven door kijkcijfers, marktaandelen en concurrentieposities. Maar de mensen die naast de urenlange sportuitzendingen nog willen worden bijgepraat over het nieuws willen wij niet teleurstellen", aldus NOVA.

Nova zegt altijd bereid te zijn om te praten over het aanvangstijdstip en de lengte van haar rubriek. " Onze uitzending valt sowieso tijdens de nabeschouwingen van het voetbal. Die kunnen toch ook wel wat later plaatsvinden", aldus een NOVA-woordvoerder.

Britse politie vindt deel gestolen gsm's terug

Psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Londense politie heeft ruim eenderde van de 26.000 gsm's die afgelopen week werden gestolen uit een pakhuis, terugggevonden. De telefoons, van het merk Samsung type A300, hadden een gezamelijke waarde van 6,5 miljoen euro.

De politie heeft 5 verdachten aangehouden, de mannen hadden overigens niks aan de toestellen omdat deze electronisch onbruikbaar waren gemaakt. De terugggevonden telefoons zijn teruggegeven aan Samsung.

Tyson mag boksen in Georgia

mr_FOK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse staat Georgia heeft een bokslicentie toegezegd aan Mike Tyson. Hierdoor kan het wereldtitel gevecht tegen de Brit Lennox Lewis doorgang vinden.

Enkele weken geleden weigerde de sportcommissie van de staat Nevada Tyson een licentie te geven voor een gevecht, omdat Tyson zich bij de perspresentatie in een hotel in New York had misdragen. Hij beet daarbij in een been van Lewis. Ook loopt er tegen hem nog een gerechtelijk onderzoek in een verkrachtingszaak.

Het is overigens nog niet zeker of de partij tussen Tyson en Lewis nu in de hoofdstad van Georgia, Atlanta, gehouden wordt. Er moeten nog onderhandelingen worden gevoerd tussen de bokspromoters. De directie van de Georgia Dome in Atlanta heeft voor de zekerheid de datum 8 juni voor het boksgala gereserveerd.

'Iron Mike'

Valentine Schmalentine

owenmeany meldde ons het volgende:
Valentijnsdag, de enige dag in het jaar dat we de ptt kunnen spekken door nutteloze gluiperige slijmcadeau's te kopen en/of kaarten op te sturen die zo zoet zijn dat na het openen ervan je hetzelfde gevoel eraan overhoudt alsof je een pot jam in een keer in je bakkes hebt leeggegoten.

Geef mijn portie maar aan fikkie, als iemand zonodig op die dag mij wil vertellen dat ie me zo speciaal vind, dan zorg ik er wel voor dat ik nou net op dat moment een rotbui heb waarmee ik diegene de wind van voren geef.

Valentijnsdag, het toppunt van hypocrisie, er zitten geloof ik wel meer dagen in een jaar, waarom dan op die ene dag alleen dat kleine beetje extra aandacht geven.

...en als ik dan toch iets zou sturen, dan stuur ik dit...
mijn valentijnskaartje.

Politie wil niet meer in de reclame

Iemand had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan de Nederlandse politie ligt, zien we voortaan geen agenten meer in reclames. Volgens een woordvoerder van de Raad van Hoofdcommissarissen komt het steeds vaker voor dat bedrijven de politie in hun reclameboodschappen betrekken. Het vertrouwen in de politie zou hiermee worden geschaad.

Een campagne van verzekeraar Centraal Beheer Achmea is in overleg met de politie afgeblazen. Het nieuwe tabloid Prenza moet ook een nieuwe reclamestunt bedenken. Het blad wilde het eerste nummer laten uitdelen door mensen in politie-uniform.

In het verleden heeft de politie een aantal nare ervaringen gehad met dergelijke reclames. Het weekblad Panorama moest vorig jaar nog stoppen met de omstreden reclame voor een artikel over de integriteit bij de politie. De politie zag een advertentie met de tekst "234 agenten hebben een strafblad, u bent gewaarschuwd" niet zitten.

Pim Fortuyn vergeet registratie domeinnaam

Piet Pimpernel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pim Fortuyn wachtte tot dinsdag om de naam van zijn nieuwe partij vrij te geven. De politicus deed dat om de naam op verschillende plekken te kunnen registreren. Hij is echter vergeten de domeinnaam veilig te stellen. Die is nu in handen van Bram Heerink van GUTS Digital Communications.

"Het is misschien een beetje puberaal, maar ik vond het wel geinig", aldus Heerink. De ondernemer zegt niets tegen Fortuyn te hebben. "Pim Fortuyn profileert zich nadrukkelijk als luis in de pels van de politiek. Laten wij nou de luis in de pels van internet zijn."

Wat hij met 'Lijstpimfortuyn.nl' gaat doen weet hij nog niet. Misschien dat de naam wordt doorgelinkt naar een partij met een mening die haaks staat op die van Fortuyn.

Lijstfortuyn.nl werd vorig jaar al geregistreerd door een bedrijf uit Groningen. Fortuyn beschikt wel over Pimfortuyn.nl, maar die laat nu alleen een witte pagina zien.

Hond aan trekhaak van auto

Een inwoonster van het Noord-Hollandse Waterland ging gisteren nog even snel boodschappen doen bij een winkel op de Parallelweg in Waterland. Bij de winkel aangekomen wilde ze haar hond vasthaken aan een hek, maar in de haast zag ze zo snel niets. Dan maar even vasthaken aan de trekhaak van een auto dacht ze.

Bij terugkomst uit de winkel was de auto met de hond weg. De automobilist was ondertussen in zijn auto gestapt en weggereden maar werd er tijdens de rit al snel op attent gemaakt dat er iets niet klopte.

Op een pleintje werd de hond verzorgd door een omstander, terwijl even later de geschrokken eigenaresse kwam opdraven. De opgetrommelde dierenambulance onderzocht de hond, die wonder boven wonder slechts enkele schaafwonden had.

Appels zijn slecht voor het gebit

JasperNL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft uitgewezen dat appels helemaal niet zo goed voor je zijn. Het fruit bevat in vergelijking met tien jaar geleden de helft meer suiker. Door het hoge suikergehalte kunnen mensen net zo goed snoepen, aldus Britse tandartsen die de aanval hebben geopend op de appel.

De mening wordt gedeeld door de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde in Den Haag. "De zuren in het fruit tasten het glazuur aan. Daarom is het verstandig het gebit na het eten van een appel of het drinken van vruchtensap direct te reinigen met een glas water", aldus een voorlichter.

Argentijnse politie executeerde betogers

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens de massale rellen in december heeft de politie in Buenos Aires demonstranten standrechterlijk geëxecuteerd. Twaalf leden van het politiekorps, onder wie de hoogste politiechef zijn gearresteerd. Ook de politiek verantwoordelijken zullen worden vervolgd. Zo is ex-staatssecretaris van veiligheid Mathov in staat van beschuldiging gesteld en heeft de onderzoeksrechter ex-minister van Binnenlandse Zaken Mestre opgeroepen voor verhoor. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook ex-president De la Rua, die door de rellen tot aftreden werd gedwongen gedagvaard worden.

Bij de rellen vielen in totaal 27 doden. Volgens de gearresteerde politiechef Santos waren zijn orders om het Plaza de Mayo te ontruimen nodig om te voorkomen dat de betogers het presidentiële paleis zouden aanvallen. De dodelijke slachtoffers vielen echter op grote afstand van het slagveld. De zeven werden in een kort tijdsbestek doodgeschoten door agenten in burger en in uniform. Volgens de autoriteiten had de politie slechts toestemming traangas en rubberkogels te gebruiken.

Hennepteelt in huurwoningen aangepakt

Het wordt zwaar weer voor de naar schatting 100.000 landgenoten die wiet telen in een huurwoning. Woningcorporaties vinden dit onaanvaardbaar en gaan vanaf nu keihard optreden tegen huurders die wietplanten in hun huis verbouwen.

Volgens de corporaties brengen deze thuiskwekers vaak voor miljoenen euro's schade toe aan de panden doordat hennepplanten alleen bij hoge luchtvochtigheid en warmte gedijen tot ze rijp zijn en de toppen kunnen worden geoogst. Behalve schade aan plafonds en vloeren door schimmel, veroorzaken veel thuiskwekers ook overlast door penetrante wietwalmen, omdat ze vaak slechte koolstoffilters of geen goede afzuigers gebruiken. Bovendien wordt er vaak geknoeid met de electriciteit, hetgeen weer brandgevaar oplevert.

Als er voortaan een huurder betrapt wordt op het kweken van wiet, volgt direct een juridische procedure om de bewoner(s) uit het huis te zetten. Een nieuwe woning wordt niet aangeboden. Bovendien komen alle procedurekosten voor rekening van de huurder. Voorheen lag dat juridisch heel lastig, maar sinds de uitspraak van de rechtbank in Enschede, die positief oordeelde op een uitzettingsverzoek voor een wietkweker, voelen de woningcorporaties zich daarin gesteund door de rechterlijke macht.

De Aedes, de landelijke koepel van woningbouwcorporaties, meent dat er veel te veel getolereerd wordt in Nederland. De drugsproblematiek moet volgens hen veel strenger en op alle fronten worden aangepakt. Aedes meent dat het gedoogbeleid volledig uit de hand loopt, ten koste van het woongenot van de gewone mensen.

Haider roept op tot verzet tegen VS

Mr_FOK, Jeromar en Joris hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jörg Haider, prominent FPÖ-lid en gouverneur van de Oostenrijkse provincie Karinthië (541.000 inwoners) heeft gisteren na een gesprek met de Iraakse vice-premier Tariq Aziz, in een gezamenlijke verklaring Europa opgeroepen om zich te verzetten tegen het Amerikaans complot tegen Irak.

De reacties in Wenen waren verontwaardigd toen bekend werd dat Haider `de huidige internationale situatie en de samenzwering van de VS en het zionisme tegen Irak' had besproken. De Oostenrijkse bondskanselier wilde geen commentaar leveren op privé-reizen van Haider. Zowel hij als zijn minister van Buitenlandse Zaken Benita Ferrero-Waldner was niet op de hoogte van de driedaagse reis naar het land dat volgens de Amerikanen tot de `as van het kwaad' behoort. Buitenlandse Zaken in Wenen liet knarsetandend weten dat `oplossingsgerichte gesprekken' in Bagdad worden verwelkomd.

Haider is druk bezig het oosten af te reizen, in enkele maanden tijd Libië, Egypte, Syrië, Koeweit en Iran. Het Iraakse verzet in Wenen vroeg zich af hoe het mogelijk is dat een aan een regeringspartij gebonden persoon contacten onderhoudt met ‘onmenselijke regime in Irak'. De bureauchef van de oppositiepartij SPÖ zei: "Na Haiders intensieve kontakten met Libië en Irak missen wij eigenlijk alleen nog een bezoek aan Noord-Korea of aan Milosevic in zijn Haagse cel."

OM gaat 3 aangiften Fortuyn onderzoeken

Drie meldingen uit Breda, Haarlem en Eindhoven over discriminerende opmerkingen van Pim Fortuyn, uit de Volkskrant van afgelopen zaterdag, zullen door het Openbaar Ministerie (OM) in Breda worden onderzocht.

Een woordvoerder van het parket in Amsterdam heeft laten weten dat de aangiften zijn geselecteerd uit meerdere meldingen die binnen zijn gekomen bij het meldpunt discriminatie in Amsterdam.De aangiften zijn via het parket in Amsterdam naar justitie in Breda doorgestuurd.

In Rotterdam loopt ook nog een justitieel onderzoek tegen Fortuyn. In augustus 2001 werden daar tegen de ex-lijsttrekker van Leefbaar Nederland ook aangiften gedaan. Dit naar aanleiding van een interview met Fortuyn in het Rotterdams Dagblad, waarin hij opriep een ''koude oorlog tegen de islam'', te voeren.. Het OM in Rotterdam moet zich nog steeds over deze beschuldigingen buigen.

En vorige week werd er door de Leidenaar Mustafa Kus, een kroegbaas van Turkse afkomst, ook al aangifte tegen Pim Fortuyn gedaan. Dit naar aanleiding van een uitspraak van Fortuyn bij RTL: "Marokkaanse en Turkse mannen moeten niet denken dat zij willekeurig een gehoorzame vrouw kunnen halen uit een of andere achterlijk bergdorp, omdat zij vinden dat de vrouwen hier te geëmancipeerd zijn, waardoor het hier een circus wordt".

'Autobanden foutparkeerders lekprikken'

De politie moet de bevoegdheid krijgen om de banden van foutparkeerders lek te prikken. Dat vindt de Rotterdamse politieman en vice-voorzitter van de Politie Vakbond Rotterdam (PVR) R. Slabbekoorn. De ovetreder wordt hierdoor direct keihard aangepakt en het scheelt de politie een hoop administratief werk.

Politieagenten komen nu vaak na maanden een bekeuring tegen die ze zelf hebben uitgeschreven, dat is vaak frustrerend.

"Het verzoek is dan om de wanbetaler op te gaan halen omdat hij zijn bon niet heeft betaald. Die bekeuring is al die tijd onderweg geweest, er zijn heel veel mensen mee bezig geweest en er zijn veel kosten gemaakt. Uiteindelijk wordt de politie zelf weer opgezadeld met extra werk. En het ergste is nog dat het geld, dat uiteindelijk wordt opgehaald, niet naar de politie terugvloeit," legt Slabbekoorn uit in de Telegraaf.

"Wanneer een band van de foutparkeerder wordt lek geprikt, dan zit er voor deze eigenaar niets anders op dan de band te verwisselen. Dat is natuurlijk geen leuk karweitje. Zodoende wordt de overtreder meteen gestraft en laat hij het een volgende keer wel uit z'n hoofd."

Woudy, 4]-[ Highlander, Theemuts, mr_FOK, PGreen, AlexAuto, JasperNL, GerritDekzijl en Wunk: bedankt voor de tip.

Eddy Zoey terug bij BNN

Presentator Eddy Zoey keert terug bij BNN. Vanaf augustus zal hij het programma BNN at work gaan presenteren. Daarnaast zal de presentator ten minste tien afleveringen van een nieuw programma gaan maken, waarvan de inhoud nog moet worden bepaald.

Zoey werkte al eerder bij BNN, maar verliet de omroep in september 2000 uit onvrede over een salarisverhoging, die uitbleef. Zoey beleefde zijn debuut tijdens de eerste televisie-uitzending van BNN in 1998. Later presenteerde hij onder andere de programma's De liegende Hollander, Eros en BNN at work. De directeur van de omroep, G. Timmer, is blij met de terugkomst van de presentator. ,,Eddy hoort gewoon bij BNN.''

Endemol, waar Zoey werkzaam was, maakte begin februari bekend dat de presentator en de tv-producent hun contract hadden beëindigd, vanwege een ,,verschil in inzicht over de wijze van produceren''.

Tien ton cocaïne onderschept

In samenwerking met de Amerikaanse kustwacht heeft de Colombiaanse marine dinsdag een van de grootste drugsvangsten in de wereld tot nu toe gedaan. Op de Stille Oceaan werd aan boord van een vissersschip tien ton cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.

Het schip werd op volle zee, zo'n 1300 kilometer ten zuidwesten van de Colombiaanse kust, onderschept. "Dit is een van de grootste ladingen cocaïne die tot nu toe in de wereld is onderschept. Dit succes komt voort uit de samenwerking tussen beide landen", aldus de marine.
De waarde van de cocaïne wordt geschat op een slordige 300 miljoen dollar (340 miljoen euro).

Over dinsdag

Lange dag... Ik was weer vroeg op om netjes op tijd op mijn werk aanwezig te zijn ...
Ik weet niet waarom het de laatste tijd zo moelijk gaat maar ik vind het allemaal maar niks hoor.
07.00 *PIEP* *PIEP* *PIEP*
*snooze*
07.09 *PIEP* *PIEP* *PIEP*

Nou ik het erover heb zit ik me opeens af te vragen welke gek bedacht heeft alle snooze's op 9 minuten te zetten. Niet helemaal goed wijs denk ik persoonlijk. Neem dan 10 das een lekker rond getal.

Maar goed na 3 snoozes strompel ik mijn bed uit en waggel naar de douche. En daar gaan we dan. WAKKER van de douche. Niet rustig wakker maar geschokt wakker. Opeens een klets (net iets kouder dan je dacht) water op je kop. De lekkere dromen die je had verdwijnen. De gedachtes die de morgen zo aangenaam maken verdwijenen en maken plaats voor de gedachtes die je niet wil hebben. Het is alweer veels te lang geleden dat ik tegen iemand anders aanlag toen ik wakker werd. Het enige dat de ochtend prettig kan maken is een aai over je bol of een kus die dampt van de slaap. heerlijk relexad even net iets langer je nergens om druk maken...

*zucht* Ik moet maar weer eens een vriendin gaan zoeken denk ik...
Lopen er hier nog vrijwillegers rond ?

CD Review: Sita - Happy

Na alle lovende berichten over de bloeiende carrière van de pas 21-jarige Sita besloot ik mijn eerste review aan haar begin dit jaar uitgekomen CD Happy te wijden.
Haar single op 1, haar CD binnen een paar weken een gouden plaat, optreden voor het koninklijk huwelijk, deze CD mocht ik, en de rest van FOK absoluut niet missen.
Om te beginnen kun je hier wat meer informatie over Sita vinden, vervolgens kun je lezen wat er gebeurde toen ik haar CD in mijn cd-spelertje stopte.

Kadhafi jr. traint bij Juventus

De Italiaanse voetbalclub Juventus kreeg gisteren een van de aandeelhouders op bezoek. Op zich niet opmerkelijk, ware het niet dat het ging om El Saadi Kadhafi, de zoon van de Libische Moamer Kadhafi. Junior werd onlangs voor ruim vijf procent mede-eigenaar van "de Oude Dame"''. En daar horen priviliges bij; zo mocht El Saadi gisteren ontbijten met erevoorzitter Gianni Agnelli en meetrainen met de ploeg van trainer Marcello Lippi.

Kadhafi sloeg geen slecht figuur. Vreemd is dat niet, Kadhafi junior is namelijk Libisch international.

Omstreden arts gaat mensen klonen


Panayiotis Zavos, de omstreden Amerikaanse vruchtbaarheidsdeskundige, heeft verklaard dat hij komende maand gaat beginnen met het klonen van mensen. Vorig jaar al verkondigde Zavos dat hij in samenwerking met de Italiaanse vrouwenarts Antinori - bekend doordat hij via IVF oudere vrouwen aan een kind hielp - met het klonen van mensen zou beginnen.


In een interview met de Amerikaanse krant Boston Globe laat Zavos weten dat zijn internationale team van specialisten al 10 onvruchtbare paren heeft geselecteerd voor de poging.

Vorig jaar werd het plan van Zavos en Antinori door collega's met afwijzing en spot bekritiseerd. Maar Antinori en Zavos verzekerden hun critici tijdens een congres over klonen dat zij over de noodzakelijke kennis beschikken. De toehoorders reageerden herhaaldelijk met spottend gelach op de uiteenzettingen van het duo.

Kloondeskundige dr. Rudolf Jaenisch, van het Whitehead Institute in het Amerikaanse Cambridge, vat het gebeuren wel degelijk serieus op. Hij meent dat Zavos het klonen waarschijnlijk technisch wel kan uitvoeren: "Maar hij moet worden tegengehouden. Hij moet een paria worden. Hij moet worden aangemerkt als iemand die iets doet dat moreel absoluut fout is." Wereldwijd is veel kritiek op het klonen van menselijke embryo's, onder meer omdat er nog veel te weinig bekend is over de gevolgen en de kans op misvormingen, handicaps en de kans op voortijdige sterfte.

Dr. Zavos wil niet zeggen waar hij zijn project gaat uitvoeren.

Bush: 19 miljard $ voor War on Drugs

De Verenigde Staten gaan een keiharde oorlog tegen de drugs voeren. De Amerikaanse president Bush heeft dinsdag het offensief tegen de verdovende middelen aangekondigd. Voor het programma is maar liefst 19 miljard dollar (bijna 22 miljard euro) uitgetrokken.

In vijf jaar tijd moet het gebruik van drugs in de Verenigde Staten met 25% worden teruggedrongen. De strijd tegen de drugs wordt de spil van het regeringsprogramma van Bush. Er komt met een publiciteitscampagne om jongeren van de drugs af te houden. Verder wil de regering effectieve behandelingsmethoden voor verslaafden en een harder optreden tegen drugsdealers en -producenten.

Bush stelt zich op het standpunt dat de campagne tegen drugsgebruik verband houdt met de 'oorlog tegen het terrorisme'. "Illegale drugs ondersteunen het dodelijke handwerk van de terroristen. Als je in de Verenigde Staten drugs koopt is het waarschijnlijk dat het geld in handen komt van terroristische organisaties."

In de VS heeft meer dan de helft van de middelbare scholieren al geëxperimenteerd met drugs. Een nichtje van president Bush verblijft momenteel in een ontwenningskliniek.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.