Zweetvoeten

cos-micV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 39-jarige Rotterdammer moet voor de rechter komen omdat hij in de bibliotheek van de TU Delft constant zijn schoenen uittrekt en daarbij een uiterst penetrante zweetvoetengeur verspreidt.

De Rotterdammer werd begin vorige week per brief definitief de toegang tot de bibliotheek ontzegd, omdat de zure lucht als gevolg van het uittrekken van zijn schoenen niet te harden zou zijn voor het personeel en de bezoekers. Toen hij een paar dagen later toch weer binnenkwam en zijn veters begon los te maken, greep het personeel direct in en waarschuwde de politie.

De stinkvoeten-man werd vervolgens afgevoerd naar het bureau en zal zich op 26 april voor de Haagse politierechter moeten verantwoorden. Daarbij is hem huisvredebreuk in een besloten lokaal ten laste gelegd.

"We zijn al een jaar in overleg met deze man om iets te doen aan zijn situatie. Want als hij er is en z'n schoenen uittrekt, loopt de hele bibliotheek leeg", legt bibliothecaris Maria Heijne van de TU Delft uit.

De Rotterdammer, die niet met zijn naam in de krant wil omdat hij bang is dat zijn nieuwe, aanstaande werkgever hem vanwege het zweetvoetenverhaal niet in dienst zal nemen, zou herhaalde malen beterschap hebben beloofd. "Het is inderdaad een tijdje wat beter met hem gegaan, maar daarna werd het weer verschrikkelijk.

Op dat moment hebben we zijn bibliotheekpas ongeldig verklaard en hem de toegang ontzegd", aldus bibliotheekhoofd Heijne, die stelt dat met name het personeel "opgelucht ademhaalt" na het gedwongen vertrek.