FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 15 februari 2002

Maakt Interpay misbruik positie?

Interpay maakt mogelijk misbruik van haar machtspositie als enige aanbieder van elektronisch betalingsverkeer in Nederland. Dat zei de president van de rechtbank in Utrecht tijdens het kort geding van Supermarktorganistatie Superunie tegen Interpay.

Superunie vindt dat Interpay ten onrechte kortingen geeft aan Ahold voor het pinnen. Volgens de rechtbankpresident valt dat niet te bewijzen. Maar hij sprak wel van "waarschijnlijke misbruik van de machtspositie". De rechtbank wil dat de NMa de zaak gaat onderzoeken.

China zet NL Falun-Gong aanhanger land uit

qyuip had ons via de newssubmit het volgende te melden:

China heeft 53 buitenlandse aanhangers van de religieuze beweging Falun Gong het land uitgezet, onder wie een Nederlander. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Tientallen westerse Falun Gong aanhangers, werden opgepakt toen zij een betoging hielden op het Plein van de Hemelse Vrede, in Peking. De activisten zijn nu op weg naar huis. Het overgrote deel komt uit Amerika.

De Nederlander is een 28-jarige man uit Breda, die als software engineer in Duitsland werkt. Dat heeft de voorzitter van de Falun Gong Stichting Nederland gezegd.

Levensduur korter in randstad

qyuip had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de grote steden van Nederland wonen veel meer ongezonde mensen dan in andere regios. Mensen uit de randstad gaan eerder dood en beginnen ook eerder te kwakkelen dan anderen. Uit het gisteren verschenen onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en TNO blijkt dat Amsterdammers, Hagenaars, Rotterdammers en inwoners van Utrecht kort gezond zijn: 56 tot 59 jaar. Maar ook Zuid-Limburg en Noordoost-Groningen scoren slecht.

Voor de beste levensverwachting moet je verhuizen naar de Veluwe, delen van Drenthe of enkele gebieden in het westen van het land. Daar hebben de mensen circa 65 gezonde levensjaren.

Volgens de onderzoekers is het niet zo dat steden de mensen ongezond maken, maar het aantal mensen met lagere inkomens dat vaak in de grote steden woont. "Niet alleen ongezond eten en weinig lichaamsbeweging spelen een rol. Ook psychische druk, zoals financiële problemen, zorgt voor een ongezonder bestaan", zegt de Rotterdamse hoogleraar gezondheidswetenschappen J. Mackenbach.

Hier kan je het hele rapport lezen.

Barry White helpt haaien met de liefde

rev had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onderzoekers van het Britse Sea Life Center in Cambridge zijn bezig met een nieuw experiment: ze laten de haaien luisteren naar Barry White-lovesongs. Op die manier hopen ze de haaien zover te krijgen dat ze gaan paren en nageslacht zullen voortbrengen.

"We hopen dat de muziek hen zal bewegen romantischer te worden," vertelt bewaker Josie Sutherland. De resultaten zijn vooralsnog niet hoopgevend: de haaien schenen na het luisteren wel actiever te zijn geweest, maar dat is ook alles.

Grote wapenroof op huwelijksdag

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op zaterdag 2 februari zijn 's ochtends bij een schietclub en wapenhandel aan de Amstelveenseweg in Amsterdam 81 handvuurwapens gestolen. Het beleidscentrum op het hoofdbureau van politie werd gealarmeerd, maar de politie concludeerde dat inbraak en huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima geen verband met elkaar hielden.

Hoe de politie deze conclusie trok, kan een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vrijdag niet zeggen. Wel dat het achteraf een juiste conclusie was. "Het bericht werd uiterst serieus genomen. Maar het is onwaarschijnlijk dat iemand die iets van plan is op zo'n dag, de dag zelf wapens gaat stelen", aldus de woordvoerder.

Russisch parlement tegen VN tribunaal

Norush had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Russische parlement heeft vrijdag de vrijlating bevolen van de Joegoslavische ex-president Slobodan Milosevic. "Het proces tegen Milosevic in Den Haag is een politiek proces", zei de communistische parlementsvoorzitter Gennadi Selesnjov.

Het parlement nam een resolutie aan (316 tegen zes) waarin werd besloten dat het VN-tribunaal de oorlogsmidadaen van de NAVO en Albanese extremisten in Kosovo negeert. De Doema wil dat president Poetin in de VN-veiligheidsraad gaat pleiten voor een "tijdelijke beperking van het mandaat van het tribunaal." De parlementsvoorzitter wil dat de mensen die de NAVO bombardementen hebben bevolen ook worden vervolgd.

Man rijdt 26 mensen aan in Manhattan

ReDRuM en Gohan16 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 39-jarige Amerikaan heeft deze week in New York 26 mensen aangereden. Dinsdag begon de man: hij reedt naar het centrum van Manhattan en ramde daar negentien voetgangers, onder wie meerdere schoolkinderen. Daarna liet hij zijn auto achter en ontkwam met de metro.

Donderdag was het weer raak: onder dreiging van vuurwapen stal hij een auto en begon opnieuw. Ditmaal maakte hij zeven slachtoffers, van wie vier ernstig. De politie kon hem donderdagmiddag uiteindelijk arresteren bij het huis van zijn moeder in New Jersey. De man bekende beide misdrijven. Volgens de New York Times had hij het gedaan omdat hij "mensen simpelweg haat".

De man wordt er ook van verdacht zijn minnares ernstig verwond te hebben. Hij zou afgelopen weekeinde drie kogels op haar hebben afgevuurd. De vrouw ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Thaise jongeren in de gaten gehouden

22339 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Honderden politieagenten en leraren hebben gisteren gesurveilleerd op plaatsen in Thailand waar zich veel jongeren ophouden. Het ministerie van onderwijs wilde zo voorkomen dat jongeren Valentijnsdag zouden aangrijpen om hun seksuele leven te beginnen.

De autoriteiten zijn het er niet mee eens dat jongens tegenwoordig geen genoegen meer nemen met een kus op de wang als dank voor hun bloemen. Zo'n vijfhonderd toezichthouders liepen op plekken waar veel jongeren komen, en probeerden elk 'ongepast gedrag' van minderjarigen, zoals zoenen en omhelzen, te voorkomen. Of de acties geslaagd zijn, weten we over negen maanden.

Keroppi en de high-tea

Keroppi en de high-tea

Op mijn kleine schooltje is maar een klein groepje 6e klassers. Ik schat een stuk of 30. En op vrijdagochtend slaapt de ene helft uit bij Engels terwijl de andere helft zich door een les Nederlands heen worstelt.
Maar de laatste tijd hebben we in die lessen niet echt nuttige dingen te doen.
We hebben de luistertoets achter de rug, die hoeven we dus niet meer te oefenen.
Het enige wat we nog kunnen doen is dus eindeloos veel examenteksten oefenen.
Saai ja...

Maar deze dag zou toch iets anders verlopen. Onze lerares Engels kwam uit het niets met het volgende idee: "We gaan een high-tea party houden in de les".
Hoewel mijn gedachte was: "Elk uurtje niet besteed aan examenteksten is meegenomen" was niet iedereen enthousiast.
En dat kwam vooral omdat iedereen zijn/haar kookkunstjes moest showen.
Of... anders gezegd, niet iedereen zag het zitten om de dag van tevoren sandwiches in elkaar te prutsen, koekjes te bakken of andere keukenprinsessen trekjes te vertonen.

Nadat de lerares in haar wanhoop maar het compromis gesloten had dat je eventueel ook wat uit de supermarkt mocht meenemen was de stemming al meer richting enthousiasme aan het gaan.

Vrijdagochtend

Een uur eerder dan nodig sta ik op, zij het met moeite, om na een zeer bescheiden ontbijt (hee, we moeten we een plekje overhouden hè ) me uit te gaan leven op de sandwiches.
Zelfingenomen met mijn eigen slimheid (want sandwiches maken is 'a piece of cake') begin ik na voor de 12x de slaap uit mijn ogen gewreven te hebben.
Boterham pakken, kruidenkaas er opsmeren, wat sla ertussen, nog een boterham besmeren, de beide delen op elkaar duwen en door snijden.
Alleen moet ik dan eerst een scherp mes vinden, en scherpe messen zijn in ons huis even zeldzaam als werkende pennen en scharen.
Na de bestekbak 2 keer ondersteboven gekeerd te hebben heb ik eindelijk iets gevonden wat in staat is het witbrood door te snijden.

Na 10 sandwiches vind ik het wel genoeg. Iets zegt me dat we toch al veel te veel zullen hebben...

En mijn intuïtie heeft WEER gelijk zie ik zogauw ik het lokaal binnenhuppel met mijn sandwiches.
3 Cakes, een tulband, 2 zakken engelse drop, een berg sandwiches van iemand anders, een taart, muffins, brownies, scones, soesjes van de supermarkt en nog meer dan ik in 1 oogopslag kan zien.
Even is even een aarzeling, maar dan schuift iedereen richting de tea en het voedsel.

De les is nog niet geëindigd en ik zit zo vol dat ik bij ben dat ik geen eten voor de rest van de dag heb meegenomen. Dat had namelijk gelijk richting prullenbak gekund...
En bovendien ben ik overtuigd van het feit dat ik een ware keukenprinses ben, omdat mijn sandwiches zeer geliefd, en als eerste op waren.
Dan is het uur afgelopen, maar de tafel is nog steeds bezaaid met allerlei calorieën. We besluiten het niet aan de hongerige smurfjes te doneren ( ) maar te bewaren tot het 7e uur.

Als het 7e uur is aangebroken, heb ik nog steeds het gevoel dat ik de komende 4 dagen geen eten meer nodig heb. Toch (dwangmatig eten? ) weet ik er nog wat bij te proppen.

Gelukkig gaan we met gym weer naar de sportschool, kunnen alle overtollige vetten, koolhydraten en suikers er weer afgestept, afgetae-bo'd en afgestreetdanced worden

De laatste loodjes

Vrijdagmiddag 15 februari, de laatste dag voor de laatste vakantie voor de laatste schooldag. Nog 1 weekje volledige rust, dan een paar weken er flink tegen aan en dan is het alweer voorbij. De dagen vliegen soms voorbij als er druk gewerkt wordt, maar ook steeds vaker verveel je je te pletter op school.

Overal hoor je geluiden dat de Tweede Fase te zwaar is, de proefkonijnen zijn amper klaar of Adelmund heeft weer wat nieuws bedacht. Je zou het niet verwachten, maar ik heb steeds minder te doen. de praktische opdrachten zijn af, alle leesboeken zijn uit en alleen bij wiskunde moeten we nog een hoofdstuk nieuwe stof behandelen. Het komt er dus op neer dat je volledige dagen op school zit, van de acht uur heb je er vijf les en drie tussenuur en dan doe je ook nog eens niks tijdens die uren of er valt weer eens wat uit.

Vroeger, toen ik nog een kleine brugger was en met een veel te grote rugzak door de gangen rende was het altijd groot feest tijdens de pauzes en vrije uren, maar op een dag meer vrij dan les begint ook te vervelen, zeker als er geen computers zijn.

Huiswerk lijkt ook afgeschaft, waar ik vroeger thuis kwam en in m'n boeken doek kom ik nu thuis en kruip ik achter de PC. Vanaf heden moeten we ons zelf vermaken, het enige wat er op school gebeurd is leren en vrij hebben. Geen gym meer, geen themaweken en ook geen excursies.

Nee, nu heb je serieuze gesprekken en discussies over Pim Fortuyn en over het terugkrijgen van loonbelasting. Het lijkt wel of het niet lang meer duurt voordat ik geen kind meer ben.

Het grotemens gevoel komt veel te dicht bij, was ik nog maar een peuter. Dan ging je na school met lego spelen en bedacht je hele verhalen met de auto's en boten die je bouwde. Nu zit je te rekenen of een auto wel zo hard kan zonder te veel benzine te gebruiken en nu weet je dat boten niet kunnen vliegen...

Disco New York uit Hengelo discrimineert

warmbakkertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Hengelose discotheek New York discrimineert op basis van huidskleur. Tot deze conclusie komt de Commissie Gelijke Behandeling.

De commissie boog zich over de kwestie naar aanleiding van een klacht van een inwoner van Hengelo, die als enige van een groep op zaterdagavond 16 december 2000 niet bij New York naar binnen mocht.

De discotheek zal zich nu waarschijnlijk moeten verantwoorden bij het het Openbaar Ministerie in Almelo, want het Antidiscriminatiebureau Oost stapt nu met de zaak naar het OM. Het Antidiscriminatiebureau zegt dat er meer klachten over discriminatie in het uitgaanscentrum aan de Beekstraat zijn.

Wat eten we vandaag?

Iets wat vele van jullie vast zullen herkennen is het tafareel wat zich afspeelt rond een uur of 5/6. Want dan weerklinkt in vele gezinnen de vraag 'Wat eten we vandaag?'
Vaak klinkt er na het antwoord een diepe zucht, want natuurlijk wil eigenlijk niemand horen dat je die avond spruitjes of zuurkool naar binnen moet gaan werken.
Die zucht word dan vaak weer vervolgd door een klaagzang van de kok(in), want het is ook nooit goed! Soms kan dit leiden tot kleine ruzietjes, en soms ook wel tot grote ruzie's die dan ook wel eens kunnen leiden tot echtscheidingen! (oh wat zijn we weer positief)
Om al die ellende te voorkomen is het misschien wel slim voor sommige mensen om een soort van schema te maken. Iedereen weet dan waar hij/zij aan toe is, en ook is het handig voor als er nog boodschappen moeten worden gedaan, want je weet altijd wat je nog moet halen voor het avondeten.
Ook is het handig voor de eventuele kinderen in huis, die kunnen zorgen dat ze de avond dat er iets word gegeten wat niet naar wens is bij een vriendje of vriendinnetje kunnen gaan eten.

Al met al een prachtig idee, met alleen maar voordelen voor iedereen!

Afghaanse minister vermoord om vertraging.

22339, qyuip en cg hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een woedende menigte Pelgrims die naar Mekka wilden gaan heeft de Afghaanse minister van Luchtvaart, Abdul Rahman, op het vliegveld doodgeslagen.

Reden is de vertraging van een vliegtuig dat door de regering was gecharterd om hen op te halen. Na een dag wachten stonden ze er nog steeds en was er geen vliegtuig te bekennen. Dat was een flinke tegenvaller voor de pelgrims die de tijd in de vrieskou moesten zien door te komen.

Al-Qaeda

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie in de hoofdstad Kabul zegt dat het terreurnetwerk Al-Qaeda van Osama bin Laden achter de moord op de Afghaanse minister van Toerisme zit. "Het was een poging van Al-Qaeda om het vredesproces en het werk van de regering te saboteren", aldus de woordvoerder.

1/3 Hiv patiënten is asielzoeker

Aids-specialisten, van het Amsterdamse VU-ziekenhuis en van het Medisch Spectrum Twente, zeggen dat 1/3 van alle hiv-patiënten die in ziekenhuizen binnenkomen, asielzoeker is. Zij spreken van 'een sterke toename' van het aantal hiv-patiënten onder vluchtelingen en dat het preventiebeleid in Nederland gevaar loopt.

Aids specialist Ten Napel pleit voor het testen van alle vluchtelingen op het hiv-virus: "Het is simpel: we weten dat vluchtelingen een risicogroep vormen. Door ze niet te testen op hiv, lopen we risico's. Het zou daarom standaard onderzoek moeten zijn."

Minister Borst (Volksgezondheid) vindt het echter onzin om asielzoekers standaard aan een hiv-test te onderwerpen, "omdat zij toch naar het land van herkomst terugkeren", aldus de bewindsvrouwe in november vorig jaar.


Met dank aan Mip voor het submitten.

Vrijlaten doodrijder verbaast ook juristen

De beslissing van de Alkmaarse rechtbank om de 19-jarige dronken doodrijder een paar dagen na het dodelijke ongeval, waarbij de 16-jarige Susanne Mollee om het leven kwam, vrij te laten, heeft niet alleen tot verbazing (en woede) bij schoolgenoten geleid. Ook in juridische hoek zorgt de beslissing voor de nodige verbazing.

De Alkmaarse advocaat J. de Goeij zegt: "Wat hier gebeurt heb ik in twintig jaar nog niet meegemaakt. Ik heb er inmiddels met een stuk of zes collega's over gesproken, maar iedereen vind dit een hele vreemde gang van zaken. Vooral als je de wegenverkeerswet erbij pakt, daar staat in artikel 175 dat iemand die onder invloed van drank of drugs een ongeluk met dodelijke afloop veroorzaakt maximaal 9 jaar gevangenisstraf kan krijgen. Daar wordt helemaal niks gezegd over 410 of 700 uggeltjes. Ik begrijp niet waar justitie dat vandaan haalt. In alle gevallen die ik heb meegemaakt bleef een verdachte van een dodelijk drankongeval tot aan zijn vonnis vast zitten. De wet neemt zo'n overtreding serieus. Waarom justitie Alkmaar dat niet doet is mij een raadsel."

De verbazing over de 410 of 700 uggeltjes slaat op de verklaring van de Alkmaarse rechtbank, die als één van de redenen voor de vrijlating aangeeft dat de verdachte maar 410 ugl alcohol in zijn bloed had, en dat dit onder de norm is van 700 die nodig is om iemand langer vast te houden. Andere redenen zijn dat de verdachte géén getuigen kan bedreigen, ''de zaak is zo klaar als een klontje'', zijn rijbewijs heeft ingeleverd, en er geen vluchtgevaar is.

Demonstratie

Inmiddels hebben scholieren van het Jan van Scorel college, waar het afgelopen jaar 4 doden te betreuren waren (één vermoord en drie verongelukt) de demonstratie tegen de vrijlating gedegen voorbereid. Er is een vergunning bij de politie gehaald en er is een afspraak gemaakt met justitie. De demonstranten krijgen op de rechtbank een gesprek met iemand die hun vragen kan beantwoorden. De protestactie is vanmiddag om 14:00 uur.

Justitie wil voorkomen dat het een mediacircus wordt en heeft een zaal vrijgemaakt in de Alkmaarse rechtbank voor een delegatie van de groep en hoofdofficier A. van der Kerk zal een gesprek met ze hebben achter gesloten deuren.

De verdachte zelf zal binnen zes maanden moeten voorkomen.

Zie ook Klasgenoten protesteren bij rechtbank, uit het Noord-Hollands dagblad.

Amsterdam: Glasvezelinternet v. iedere woning

De Gemeente Amsterdam wil 400.000 woningen en bedrijven voorzien van een "supersnelle verbinding" met het internet. Een glasvezelnetwerk moet gaan zorgen voor snelheden tot 100 Mbit.

De gemeente zal 75 van de geraamde 800 miljoen euro voor haar rekening nemen die het project gaat kosten. Een deel wordt terugverdiend door abonnementsgelden, die rond de 50 euro per maand zullen liggen.

"Glasvezel heeft de toekomst!", volgens de gemeente Amsterdam, "de snelheid van glasvezel ligt 200 maal hoger dan een aansluiting via adsl". Het kan overigens wel 10 jaar duren voordat de aansluitingen daadwerkelijk zijn gerealiseerd.

-
Op dat moment is 100 Mbit waarschijnlijk een slakkengang, maar we mogen weer niet téveel visie verwachten van ambtenaren, aldus Zeikerd die dit ons via de newssubmit meldde.

Jonge jongens moeten zittend plassen

warmbakkertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanwege een gebrek aan schoonmakers (bezuinigingen) moeten kleine jongetjes op de Boskoopse Ichthusschool voortaan zittend plassen. Dit om schoonmaakwerkzaamheden te voorkomen.

"Veel kleine jongetjes sproeien vrolijk links en rechts naast de pot", zegt meester Ton Hazenberg. "Het is nu gewoon een zooitje". Wanneer de jongetjes van de groepen 1 tot en met 5 zittend plassen, scheelt dit een hoop stank.

Eerste gekloonde kat ter wereld

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Texas zijn wetenschappers er voor het eerst ter wereld in geslaagd om een kat te klonen. De kat heet Cc, en is op 22 december vorig jaar geboren. Wetenschappers zeggen dat de kat gebruikt wordt voor onder meer aids-onderzoek.

Cc staat voor 'copy-cat', en is gekloond met dezelfde techniek als het beroemde ''kloon'' schaap Dolly. Daarvoor werd een cel van een volwassen dier gebruikt. Het genetische materiaal van die cel werd ingebacht in een eicel. En die werd geïmplanteerd bij een surrogaat moeder.

Eerder is het klonen van een hond mislukt.

Deze week maakte een Amerikaanse arts bekend dat hij mensen wil klonen.

Minder bier gedronken in Nederland

Maximuts had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlanders drinken minder bier.

Vorig jaar hebben we met zijn allen gemiddeld minder bier gedronken dan het jaar ervoor. In 2000 was dit nog ruim 82 liter per persoon, terwijl het gemiddelde van vorig jaar is gedaald naar net boven de 80 liter per persoon.

De lichte daling is waarschijnlijk te wijten aan de opkomst van de populaire mixjes zoals de breezer.

Sega Event 2K2.1

Servicegames.nl (voormalig sega.nl) en Segaforum.nl presenteren Zondag 7 April 2002 het Sega Event 2K2.1 in Hilversum. De locatie is gelijk gebleven aan het Sega Event van het afgelopen jaar, "De Tagrijn".

Op dit event staat vooral één ding centraal en dat is gamen, voornamelijk Sega games, maar ook andere games die op Sega consoles zijn verschenen.

Het is de bedoeling dat er een aantal toernooitjes plaatsvinden om te zien wie het beste in een bepaalde game is. Dus wil jij "Nederlands Kampioen Soul Calibur" worden, dan moet je zeker een bezoekje brengen.

Ook zal er muzikaal nog een duit in het zakje gedaan worden want de nederlandse rapgroep "De OnderganG" zal nog een optreden verrichten, maar natuurlijk kan er dan ook doorgegamed worden(voor de echte gamefreaks).

Voor verdere info kun je terecht op de inschrijfsite

Uitkeringen naar Marokko stoppen

Er gaat geen cent meer aan nieuw Nederlands uitkeringsgeld naar Marokko. Het land is te onbetrouwbaar. Eerst stopt de kinderbijslag, daarna de wao.

Minister Vermeend (Sociale Zaken) wind er geen doekjes om. "Als Marokko halsstarrig blijft weigeren mee te werken aan de controle op bijstandsfraude dan is het op alle fronten einde oefening. "Ik wil geen relatie met een land dat geen afspraken nakomt".

Voorlopig verandert er echter nog niets. Pas per 1 januari 2003 gaat geen socialezekerheidsgeld de Marokkaanse grens meer over. De kinderbijslag stopt per 1 juli voor nieuwe gevallen.

Een Kamermeerderheid steunt de keiharde lijn van het kabinet richting de autoriteiten in Rabat. GroenLinks en de Socialistische Partij zijn tegen. De PvdA ging morrend akkoord, vindt het een eigenlijk een "paardenmiddel", maar ziet geen andere oplossing. De SP zegt dat het een hele bevolkingsgroep, de Marokkanen, verdacht maakt.

Lijk in achtertuin

SnowRider en Peter Kluyver hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een architect in Huizen is voor de derde keer aangehouden in verband met de verdwijning van zijn vrouw, Wendela Hagendoorn, die al meer dan een jaar wordt vermist. De politie heeft in de tuin van de man menselijke resten gevonden. Ze kwam op dat spoor door tips van misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Het echtpaar lag vorig jaar al in scheiding toen Wendela Hagendoorn verdween. Op de dag van haar verdwijning had ze een afspraak met haar man om de boedelscheiding te regelen. Eerder onderzoek met onder andere infrarood-apparatuur leverde niets op.

Brand bij Megastores haaglanden

Bzzje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de 1e van der Kunstraat in Den Haag is gister brand uitgebroken in een flatgebouw in aanbouw. Het gaat om de flat Lakeside in het Laakkwartier, vlakbij winkelcomplex Megastores. De brand is ontstaan op het dak van het gebouw. Twee dakbedekkers waren bezig met isolatiemateriaal dat tijdens de werkzaamheden in brand is gevlogen. Ook ontplofte een gasfles. De mannen wisten zich op tijd in veiligheid te brengen. Vanaf het gebouw kwamen rond elf uur grote zwarte rookwolken, die tot in de wijde omgeving zichtbaar waren.

De brandweer sprak van een 'enorm grote brand' en rukte met groot materieel uit. De dakbedekkers werden ter plekke door ambulancepersoneel behandeld wegens ingeademde rook.

Voor een mooie foto, kun je als ramptoerist hier klikken.

Geen varkens, zelfs niet in boeken

BaRdman en Dubbeldrank hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Verenigde Arabische Emiraten hebben onder andere de boeken van Harry Potter & Animal Farm uit de openbare bibliotheek gehaald.

Aanleiding hiertoe, in G. Orwell's Animal Farm, is het leiderschap van de varkens in die boeken. Varkens worden in die cultuur beschouwd als 'Onreine' dieren. Dus kan het niet dat boeken waarin dat onreine dieren aan de macht zijn, gelezen worden...

NOC*NSF op de vingers getikt door IOC

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sportkoepel NOC*NSF is op de vingers getikt door het bureau Meridian, dat voor het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de commerciële belangen van de Spelen behartigt. Het IOC ergert zich aan de reclameuitingen van de Nederlandse fans. Die lopen met sjaaltjes, petten en jasjes met logo's rond, waarop de namen staan van partners van NOC*NSF.

NOC*NSF is door Meridian gesommeerd om maatregelen te nemen tegen de opzichtige reclame-uitingen. Het gaat om groepen van enkele honderden mensen, die tussen de paar duizend Amerikanen in een eigen vak zijn ondergebracht.

Langer leven met minder slaap

Het moet niet echt veel gekker worden, nadat gister bleek dat te gezond eten gevaarlijk is, blijkt nu dat teveel slapen gevaarlijk is. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek. Mensen die acht uur per nacht slapen lopen twaalf procent meer kans te overlijden, dan mensen die tussen de vijf en acht uur slapen. Als je langer dan acht uur in bed ligt stijgt die kans op overlijden zelfs naar vijftien procent.

Denk niet dat de onderzoekers over één nacht ijs zijn gegaan. Het onderzoek duurt al zes jaar. Toch is er een langere studie nodig om te bepalen of er officieel moet worden gewaarschuwd tegen lang slapen. Net zoals tegen roken en drinken, dus.

--
Voor de mensen van Fok! die het willen proberen en zich 's nachts vervelen kunnen altijd hier medestanders vinden

Playboy Channel weg bij Casema

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kabelaar Casema heeft afgelopen dinsdag besloten om met onmiddellijke ingang Playboy Channel te verwijderen van het eigen Etalagekanaal. Nadere bestudering van de programma's leerde het bedrijf dat de uitgezonden beelden, vooral de pornografische filmscènes, "niet passen bij het imago van Casema".

Op het zogenaamde Etalagekanaal worden voor een periode van één tot drie maanden onbekende zenders uitgezonden. Op die manier maakt de kijker kennis met het aanbod dat via Casema Digitale Televisie wordt doorgegeven. Sinds 1 februari werd, onder meer in Den Haag, van 05.00 tot 21.00 uur Landscape Channel uitgezonden. Daarna werd tot 01.00 uur Playboy TV uitgezonden. Een zender met "miniseries, films en specials voor liefhebbers van erotiek".

De uren van Playboy TV worden voortaan opgevuld met extra uitzendingen van Landscape Channel, dat "rustgevende landschapsbeelden voorzien van toepasselijke muziek"uitzendt.

Journalist naakt in de kou tijdens de OS

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hoe koud het in Salt Lake City kan zijn, ondervond de Canadese journalist François Gagnon aan den lijve. Hij wilde op een ijzige ochtend de krant van de deurmat voor zijn hotelkamer pakken, maar zag tot zijn schrik de deur achter zich dicht slaan. De journalist, in Salt Lake voor de Olympische Spelen, stond plots poedelnaakt buiten.

Gagnon meldde zich in adamskostuum bij de receptie om een reservesleutel op te halen, maar werd onmiddellijk het hotel uitgezet. De pechvogel mocht zich nog wel op zijn kamer aankleden. "Ik zei nog dat ik niks te verbergen had," gekscheerde Gagnon. De journalist heeft intussen weer een nieuw hotel gevonden. Hij nam de zaak licht op. "Tot nu toe ben ik dé grap van de Spelen."

D66: "CDA wordt te rechts"

Thom De Graaf, D66-lijsttrekker, heeft fel uitgehaald naar het CDA, dat volgens hem veel te rechts aan het worden is.

Op een verkiezingsbijeenkomst in Gouda maakte De Graaf zich kwaad over het feit dat het CDA zich in de campagne afzetten tegen het gevoerde asielbeleid en de multiculturele samenleving. "Fortuyn heeft gedeeltelijk gelijk, zegt Balkenende. Ik zeg het hem niet na", aldus De Graaf.

's Middags had De Graaf in het RTL Nieuws al gewaarschuwd dat de politieke partijen niet aan het handje van Pim Fortuyn moeten gaan lopen. De VVD en het CDA hebben volgens hem hun retoriek over allochtonen en asielzoekers aangepast door het succes van LN en Fortuyn.

Partijen als het CDA en de VVD moeten zichzelf niet verloochenen om maar een deel van de 'onvrede-zetels' binnen te slepen meent De Graaf. Hij wil niet meewerken aan een maatschappelijke tegenstelling tussen autochtonen en allochtonen. ,,Dat wordt steeds meer en steeds ruwer gedaan.'' De D66-voorman waarschuwt tegen een nieuwe polarisatie van de samenleving: ,,dat rechts links te lijf gaat, of misschien andersom.''

"De onvrede in de samenleving moet benoemd worden, maar dat is iets anders dan exploiteren. Dat geldt ook voor de spanning in onze samenleving omtrent integratie. Mensen moeten aangesproken worden op gedrag dat tegen de normen en waarden in Nederland indruist. Niks verdoezelen en stevig aanpakken. Dat geldt ook voor allochtonen of andere specifiek te noemen groepen".
Laatste reviews en specials
review
Starfield
special
Random Pics van de Dag #1053
special
Random Pics van de Dag #1052
review
Pokémon Scarlet & Violet: The Teal Mask
review
Gord
special
Random Pics van de Dag #1051
©FOK.nl e.a.