DAF wil toch geen AZC, maar golfbaan.

gr8w8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Asielzoekers zijn meer dan welkom op de Bronzenwei aan de Eindhovenseweg in Geldrop. Dat staat in een brief van de personeelsvereniging van DAF Trucks aan de Geldropse raadsleden. Die brief blijkt echter vals te zijn.

Gisteren heeft het echte bestuur van de personeelsvereniging laten weten dat de brief niet van haar afkomstig is, dat zij tegen de komst van het AZC is en het zeer betreurenswaardig te vinden dat haar naam op zo'n laakbare manier is gebruikt. Twee brieven van de personeelsvereniging hebben bij de Geldropse raadsleden de afgelopen week tot de nodige verwarring geleid. In de derde week van november kregen de raadsleden een eerste brief van de personeelsvereniging, waarin zij schrijft tegen de komst van een AZC op de Bronzenwei te zijn. Daar wil de golfclub een golfterrein realiseren. Een paar dagen later viel bij de raadsleden opnieuw een brief van de personeelsvereniging in de bus met precies het tegenovergestelde.

De asielzoekers waren van harte welkom en Philips Vastgoed, de eigenaar van het terrein, was zeker bereid de grond voor vijf jaar aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) te verhuren. Wethouder W. Maasakkers kon de verwarde raadsleden tijdens de commissievergadering Ruimtelijke Ordening gisteravond definitief van hun onzekerheid verlossen. Want eerder die dag had de wethouder een brief van de enige echte personeelsvereniging gekregen, die ook de eerste brief had geschreven. De vereniging wil dus geen AZC, maar een golfterrein. Het bestuurslid dat de (tweede) brief heeft ondertekend, is geen bestuurslid meer. Wie de brief wel heeft geschreven, is onduidelijk.