Geen schaaktoernooi op internet

Het Online World Chess Event 2002 gaat niet door. De organisatie heeft besloten het online schaakevenement af te blazen. De opzet was om te komen tot een wereldwijd toernooi met honderdduizend internetschakers met een prijzengeld van 3,5 miljoen gulden.

De afgelasting van het toernooi heeft te maken met te teruggang in de internet-economie. De situatie in de economie is niet best en er wordt steeds minder besteed op internet.
De 32 beste schakers van de internetcompetitie zouden zich plaatsen voor het hoofdtoernooi met 32 topgrootmeesters als Garry Kasparov, Vladimir Kramnik en Loek van Wely. De organisatie is nog aan het onderzoeken of van 20 april tot en met 5 mei in Nederland wel het evenement voor de grootmeesters gespeeld kan worden.

"Half januari nemen we daarover een beslissing", zo zei Floris Italianer namens de organisatie. "We hebben wel duizenden reacties gekregen, maar niet de 100.000 die we hadden moeten hebben om het evenement rond te krijgen. Helaas heeft het toernooi door de aanslagen in Amerika niet de aandacht gekregen waarop we hadden gehoopt."