Politie Freiburg vreest voor voetbalrellen

Michael Wensing had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Freiburg vreest voor rellen rond de UEFA-bekerwedstrijd van de Duitse club donderdag tegen Feyenoord. De Duitsers gaan ruim honderd agenten uit heel Baden-Württemberg inzetten om onregeldheden te voorkomen. De politiemensen zullen vooral worden geposteerd bij het stadion en in het centrum van de stad, waar een kerstmarkt gaande is. "We willen een botsing tussen de supporters in ieder geval voorkomen", lichtte woordvoerder Helmut Mayer toe.

De aanhangers van Feyenoord worden al bij de grens opgevangen en moeten hun toegangsbewijs laten zien. "Alleen fans die in Rotterdam al een kaart hebben gekocht, komen het stadion binnen." Ruim 860 fans zijn in het bezit van zo'n ticket. De politie heeft geen aanwijzingen dat er plannen zijn voor een confrontatie tussen Nederlandse en Duitse aanhang. "Maar we moeten op het ergste voorbereid zijn", aldus Mayer.

In 1999 braken er ongeregeldheden uit bij de wedstrijd van Feyenoord tegen Bayer Leverkusen. In het verleden zorgden fans van Feyenoord meermalen voor problemen in Duitsland.