Opnieuw babyverkrachting in Zuid Afrika

Norush, vaag, Lokaaltje en Appie_A hadden ons via de newssubmit het volgende trieste bericht te melden:

De verkrachting van een baby in Johannesburg heeft maandag in Zuid-Afrika wederom voor grote opschudding gezorgd. Het zwaar gewonde meisje van slechts vijf maanden oud (!) was, zeer waarschijnlijk, het laatste slachtoffertje in een reeks van brute verkrachtingsgevallen van kleine kinderen in Zuid-Afrika. De nieuwe verkrachtingsgevallen komen vier weken nadat zes mannen collectief een baby van negen maanden hadden misbruikt.

Van alle kanten werd de regering van president Thabo Mbeki maandag opgeroepen daadwerkelijk iets aan het probleem te doen. "Het is crisis, je kan spreken van een regelrechte oorlog tegen kinderen", aldus de woordvoerder van een kinderhulporganisatie. Het vijf maanden oude meisje werd het afgelopen weekeinde zodanig door onbekenden mishandeld dat ze met spoed moest worden geopereerd. De artsen hebben een kunstmatige endeldarm aangebracht.

Verkrachting staat overigens in Zuid-Afrika bovenaan op de criminaliteitslijst. Statistisch gezien wordt in het land elke 30 seconden een vrouw verkracht.
----
Denk eraan: iedereen zal ongeveer hetzelfde hierover denken, dus probeer je wel in te houden hoe ziek dit ook is