FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 19 november 2001

Vliegtuigongeluk in Rusland

Een Russisch vliegtuig is maandag in de Noordelijke regio Yaroslav neergestort. Daarbij zijn waarschijnlijk alle 24 inzittenden om het leven gekomen.
Het vliegtuig, een Iljoesjin propellorvliegtuig verdween 's avonds plots van de radar.

Aan boord van het toestel waren achttien passagiers en zes bemanningsleden. Een reddingsteam heeft ondertussen het wrak gevonden.
De Il-18 heeft vier motoren en werd in 1957 in gebruik genomen. Sinds 1960 zijn er 79 toestellen van dit type neergestort.

Het Russische ministerie voor Noodgevallen zei dat de inzittenden van het toestel waarschijnlijk dood zijn. De piloten hebben geen enkele indicatie gegeven dat er iets mis zou zijn, aldus een woordvoerder.

Ouders 'meisje Westerpark' gedagvaard

De ouders van het meisje dat door 14 jonge inwoners van het Amsterdamse stadsdeel Westerpark werd verkracht en mishandeld, zijn gedagvaard door de staat der Nederlanden.

De (pleeg)ouders willen het meisje niet afstaan aan de hulpverlening die haar voorlopig in een psychiatrische instelling wil laten opnemen. De ouders willen het meisje thuis houden en naar een dagbehandeling laten gaan. Het inmiddels 15 jarige meisje ondernam laatst een zelfmoordpoging.

Nadat ze verkracht was hield De Amsterdamse stadsdeelraad Westerpark de zaak zoveel mogelijk geheim voor de buitenwereld en probeerde de zaken met de betrokkenen te regelen. De betrokken jongens werden uiteindelijk allemaal opgepakt, tien van hen kregen straffen variërend van enkele weken tot tien maanden.

Door een slechte samenwerking tussen openbaar ministerie, de raad voor de kinderbescherming en de jeugdhulpverlening kwam de hulp voor het meisje en haar ouders nauwelijks op gang. Dat laatste geven de instanties inmiddels zelf ook wel toe.

De rechtszaak dient morgen.

NOS-ploeg vertrekt uit Afghanistan

NOS-verslaggever Wouter Kurpershoek zal samen met zijn ploeg, verder bestaande uit cameraman en producent Afghanistan verlaten.

Voor de verslaggever is de aanslag op het konvooi waar hij deel vanuit maakte maandag, reden om naar Pakistan terug te keren. Of hij daar lang zal blijven weet de verslaggever nog niet. ,,We zijn zó door het oog van de naald gekropen, dat we in ieder geval hebben besloten hier weg te gaan. Je kunt wel denken dat je hier in Jalalabad nog prachtige verhalen kunt maken, maar na de dood van de collega's kan ik me daar psychisch niet toe zetten. Ook de andere mensen die in het konvooi zaten, hebben momenteel te maken met volstrekte willekeur. Meer mensen hebben overwogen te vertrekken.''

Barbie in blijde verwachting

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mama met babyIn Japan is er nu een zwangere editie van de Licca-chan-pop, de Japanse en zeer populaire versie van Barbie, gelanceerd.

Twee weken na de aankoop kan de pop bevallen van haar baby. Hiervoor moet de koper wel eerst een kaartje sturen naar Takara Co., de fabrikant van de pop. In ruil voor deze kaart krijgt de koper een baby-popje en een speciale sleutel, waarmee de buik van de moederpop weer tot normale proporties kan worden teruggebracht.

Tattoo BarbieVolgens Takare Co. staat de lancering van de zwangere Barbie los van de zwangerschap van de Japanse kroonprinses Masako.

In Hong Kong is een totaal andere Barbie ontworpen. Fabrikant Mattel had twintig design-studenten gevraagd Barbie een nieuwe look te geven. Het winnende ontwerp: een donkere schoonheid met een draak getatoeerd over haar hele rug...

Boerderij was eerste gaskamer van Auschwitz

Thijz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Italiaanse historicus, die onderzoek deed naar het voormalig concentratiekamp Auschwitz, heeft ontdekt dat de eerste gaskamer aldaar een boerderij was.

De bewuste boerderij werd enkele jaren geleden ontdekt met behulp van aanwijzingen van een overlevende van het kamp. De eigenaars moesten in 1942 de boerderij verlaten en keerden pas na de Tweede Wereldoorlog weer terug.

De bewoners hebben vijftig jaar lang in de voormalige gaskamer geleefd, zonder dat ze dat zelf wisten. De familie is inmiddels ergens anders gaan wonen.

De boerderij was tot in 1943 in gebruik door de nazi's. In dat jaar namen de Duitsers vier nieuwe gaskamers, die in Auschwitz zelf stonden, in gebruik. De boerderij zal onderdeel gaan uitmaken van de gedenkplaats Auschwitz.

Europees krediet voor Nederlandse HSL

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een krediet van 400 miljoen euro (880 miljoen gulden) beschikbaar gesteld voor de hogesnelheidslijn Zuid in Nederland. Dat is het spoortraject tussen Amsterdam en de Belgische grens.

De HSL-Zuid vormt de laatste schakel van de hogesnelheidslijn die Parijs, Keulen, Brussel, Amsterdam en Londen met elkaar verbindt. De HSL-Zuid lijn wordt gefinancierd door het ministerie van Verkeer en Waterstaat tezamen met een consortium van bedrijven.

Volgens de EIB is het project toonaangevend van een publiek-private samenwerking.

Britten vinden Kylie te bloot

Britse televisiestations willen een nieuwe reclame film met Kylie Minogue niet uitzenden. Volgens de Australische ABC (omroep, red.) is de lingerie commercial te 'ranzig' bevonden.
In de reclame zit de Australische zangeres Kylie in een doorzichtige BH en slip te kronkelen op een mechanische rodeostier, aldus ABC. Britse bioscopen zullen het omstreden reclamefilmpje alleen laten zien tijdens films die uitsluitend door volwassenen te bezichtigen zijn.

Taliban dumpt heroïne

Migi en Slashdotter hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Taliban proberen zo snel mogelijk van al hun heroïnevoorraden af te komen. Volgens berichten van de Bulgaarse politie word het land sinds de aanvallen op New York overspoeld met de harddrug.

Sinds 11 september heeft de douane 447 kilo heroïne onderschept op een totale jaarvangst van 1.408 kilo. Bulgarije ligt op de directe Balkanroute, die loopt van Iran en Afghanistan naar West- en Oost-Europa.

Anti-drugsbrigades in Tadzjikistan bevestigen ook een grote toename van pogingen om drugs over de grens van Afghanistan te smokkelen. De prijzen zijn vanwege het grote aanbod in de afgelopen weken met meer dan 85 procent gedaald.

Afghanistan is de grootste opiumleverancier van de wereld. De geschatte productie ligt rond de 300 ton per jaar.

Een ander 'economisch probleem' is dat de kooplieden in Pakistan hun Bin Laden posters aan de straatstenen niet meer kwijt kunnen. Na 11 september waren ze mateloos populair, maar nu de Taliban steeds verder terugtrekt en Osama al tijden geen video-mail heeft gestuurd, wil niemand de posters meer kopen.

Sharon opgeroepen door Belgische justitie

B-Minus en silence hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belgische ambassade in Israel zal deze week de Israelische premier Sharon oproepen om te verschijnen voor de kamer van inbeschuldigingstelling van Brussel. Dit op aanvraag van de Belgische justitie.

De oproep is maandag bevestigd door de woordvoerder van minister van Buitenlandse Zaken, Louis Michel. De oproep zal ,,de komende uren of dagen overgedragen worden" aan Sharon, aldus de woordvoerder van de Belgische minister van Buitenlandse Zaken.

Sinds juni loopt er bij het Brusselse gerecht een onderzoek naar de vermeende verantwoordelijkheid van Sharon bij de slachtpartijen in vluchtelingenkampen in 1982.

Het is nog niet bekend of Sharon ook daadwerkelijk in België zal verschijnen.

SBS 6 mag Interview Frequin niet uitzenden

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ex vrouw van Willem van E., de prostituee moordenaar uit Groningen, heeft bij de rechtbank in Amsterdam een kort geding gewonnen tegen SBS6 en Willibrord Frequin. Ze had het geding aangespannen om uitzending te voorkomen van een vraaggesprek van Frequin met Van E.

Het interview was nog niet eerder vertoond en werd door Frequin in 1994 opgenomen. Indertijd gebeurde dat voor een programmareeks over seriemoordenaars voor de HMG-groep (RTL/Yorin), maar het gesprek met van E. werd nooit uitgezonden.

SBS6 had het vraaggesprek, afgenomen door Willibrord Frequin, vanavond op het scherm willen brengen. Bij overtreding van het verbod moet de omroep 1.000.000 gulden betalen. De Rechtbank bepaalde tevens dat Frequin alle opnamen binnen 24 uur moet afgeven aan de ex-vrouw van Van E. Ook verbood zij Frequin de vrouw te benaderen met draaiende camera. Op die bepalingen staan dwangsommen van respectievelijk 10.000 gulden per dag en 100.000 gulden.

De Graaf haalt keihard uit naar Fortuyn

Thom de Graaf de pas gekozen lijsttrekker van D66 heeft keihard uitgehaald naar Pim Fortuyn, de beoogde aanvoerder van Leefbaar Nederland. Dit tot groot enthousiasme van de D'66 congresgangers voor wie de Graaf afgelopen weekend een toespraak hield.

Volgens de Graaf exploiteert Fortuyn op een goedkope manier de angst door op te roepen tot een koude oorlog tegen de islam: "De harde aanpak van Fortuyn van de islam is niet nieuw en al helemaal niet fris".

"Vluchtelingen worden als vis behandeld door Fortuyn, doordat hij een quotum in wil stellen. Hij wil de grenzen sluiten als er maar één asielzoeker meer komt dan een quotum van 10.000.". De recente weigering van Fortuyn om met hem in debat te gaan over de islam noemde De Graaf "laf of hautain óf allebei, maar het deugt in elk geval voor geen meter." Fortuyn is in de ogen van De Graaf niet meer dan een politieke gelukzoeker.

Bij de laatste opiniepeiling stond D'66 op 8 zetels en Leefbaar Nederland op 10. Overigens moet Fortuyn nog officieel tot lijsttrekker van LN worden gekozen.

Schumy III is onderweg

Op dit moment werkt er een derde Schumacher hard aan om in de hoogste klasse in de autosport, de Formule 1 te komen.

Sebastian is enkele jaren geleden club kampioen van de kartbaan van de Schumacher's in Kerpen, Duitsland geworden. Afgelopen seizoen echter heeft hij de laatste vier races van de Beetlecup gereden. Ook staat een test in een Formule Renault op het programma aan het einde van deze maand. Met als doel voor hem om een seizoen lang Formule Renault te rijden.

Sebastian Stalh, 23 jaar oud, is de zoon van Rolf Schumacher en Barbara Stahl, de stiefmoeder van Michael en Ralf Schumacher.

Catalanen boos op Harry Potter

De betovering van tovenaarsleerling Harry Potter heeft zijn effect gemist op de Catalaanse nationalisten. Deze hebben opgeroepen tot een algehele boycot van de film 'Harry Potter en de Steen der Wijzen'. Ze zijn boos omdat de film niet in het catalaans ondertiteld zal worden.

Nationalistische inwoners van de Spaanse autonome regio Catalonië hebben ook de website van producent Warner Brothers bestookt met e-mailtjes. daarin schrijven zij over hun verontwaardiging over het ontbreken van de ondertitels.

Maar ook zonder de Catalaanse bioscoopgangers is de film nu al een succes. In de eerste drie dagen na de premiëre in de VS en Groot-Brittannië heeft het alle records gebroken. Het ventje wist zoveel mensen te lokken dat alleen in de VS al voor f 233 miljoen aan kaartjes werd verkocht. Volgens producent Warner Brothers Pictures legden Britse bioscoopbezoekers in de eerste drie dagen naar schatting 56,7 miljoen gulden neer.

De vorige recordhouder, Jurassic Park, bracht in 1997 in de eerste drie dagen 229 miljoen gulden in het laatje. In de VS is de film in 8200 filmzalen te zien.

Vanaf donderdag kunnen FOK!kers in Nederland de film gaan zien.

Update: 'Haider en Vlaams Blok samen'

De Belgische partij Vlaams Blok is door de extreemrechtse Oostenrijkse partij FP… gevraagd om mee te doen aan een gezamelijke lijst voor de Europese verkiezingen. Jörg Haider, de oud-leider van de FPO, zou de lijsttrekker van dit ' Europees Blok' worden.

Haider ontvouwde zijn plannen afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Wenen. Filip Dewinter, de voorman van het Vlaams Blok, noemt het voorstel "interresant".

Haider wil een Europese lijst van extreemrechtse kandidaten samenstellen uit verschillende landen, om mee te doen bij de volgende verkiezingen van het Europees Parlement in 2004. Dewinter: ,,We wijzen het niet meteen af. Maar we onderzoeken het verder. Er zijn nog heel wat zaken, zoals wie meedoet, onduidelijk.''

UPDATE

Zolang Europese partijen niet zijn toegestaan, mag een politicus zich niet kandidaat stellen in verschillende lidstaten. Dat stelt een woordvoerster van het Europees Parlement. Alleen een vorm van lijstbinding is mogelijk.

Journalisten doodgeschoten in Afghanistan

In de buurt van Jalalabad in Afghanistan zijn maandagochtend vier mensen doodgeschoten, onder wie drie journalisten. De groep was waarschijnlijk op weg naar de Kabul. Dit meldden getuigen, een konvooi van tien auto's was op weg naar de hoofdstad toen zij op de lijken stuitte.

NOS-verslaggever Wouter Kurpershoek en zijn cameraman reden ook in het konvooi. Hij en zijn collega reden ergens middenin de optocht. ,,Opeens kwam de voorste auto terugrijden zij schreeuwden naar ons om terug te keren omdat journalisten werden beschoten.'' Kurpershoek heeft geen idee wie achter de schietpartij kan zitten, of hoeveel doden er precies zijn gevallen.

UPDATE 14:58
Volgens een van de getuigen, buschauffeur Khan Akha, zijn de slachtoffers "drie buitenlanders en een Afghaan." Hun lichamen lagen langs de weinig gebruikte weg op 90 kilometer ten oosten van Kabul, bij de plaats Puli-es-te-Kam. Volgens een inzittende van de bus was een van de drie dode buitenlanders een vrouw. De slachtoffers zouden zijn beroofd.

Zondag is een groep Franse journalisten van Radio France langs dezelfde weg overvallen en beroofd. Zij moesten hun geld en een groot deel van hun uitrusting afstaan aan mannen die hen bedreigden met kalasjnikov-geweren.

CNN meld dat de chauffeur en tolk heeft verklaard dat het konvooi werd gestopt door een groep van drie, mogelijk zes, mannen.

UPDATE 15:54
Een correspondent van de Spaanse zender TV-3 meldde dat het bij de slachtoffers ging om een of twee Britten, een Italiaanse, een Spanjaard en een Afghaanse tolk. De Spaanse krant El Mundo mist een verslaggever, evenals het Italiaanse Corriere della Sera. Persbureau Reuters zegt bezorgd te zijn over het lot van een cameraman en een fotograaf die deel uitmaakten van het konvooi.

Osama in South Park

henkjansen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een gloednieuwe aflevering van South Park komen de kids terecht in Afghanistan.
Cartman slaat in deze episode Osama Bin Laden in elkaar met een grote hamer en de Southpark-helden worden gevangen genomen door Afghaanse militairen. De aflevering heeft de veelzeggende titel 'Osama bin Laden Has Farty Pants' meegekregen. (Osama Bin Laden doet het in z'n broek)

Hoe de kinderen van South Park in Afghanistan terechtkomen? De leerlingen van de South Park kleuterschool geven hun laatste geld aan de kinderen in Afghanistan.

Als dank voor de gulle gift arriveert een pakketje uit Afghanistan. Met daarin een geit. Verschillende regeringsinstanties vallen meteen op het dak van Cartman en zijn vrienden. Stan, Kyle, Kenny en Cartman moeten de Afghaanse geit terugbrengen naar het land van herkomst, met alle gevolgen vandien.

Het is niet bekend wanneer deze aflevering in Nederland te zien zal zijn, maar je kunt nu alvast kijken naar het draaiboek en enkele clips op de officiële website van South Park.

Rel over 'Leger-optreden' Geri Halliwell

In Groot-Brittannië is een relletje ontstaan na het optreden van Geri Halliwell vorige maand voor de Britse troepen in Oman. Er wordt vooral kritiek gericht op het bizar hoge salaris dat de zangeres naar alle waarschijnlijkheid daarvoor kreeg.
Opvallend is dit, omdat in eerste instantie nogal schouderophalend werd gereageerd op het nieuws.

Volgens sommige bronnen ontving Halliwell van het ministerie van Defensie ,,tienduizenden ponden'' voor haar show. Bovendien mochten de soldaten geen foto's nemen om eventuele toekomstige inkomsten van de ex-Spice Girl niet in gevaar te brengen.

Nu heeft ook de nog immer geliefde Dame Vera Lynn, de 'lieveling van de strijdkrachten' uit de Tweede Wereldoorlog, zich in de discussie gemengd over Halliwell. Lynn veroordeelde Halliwell omdat zij geld heeft gevraagd om op te treden voor Britse militairen in een tijd van oorlog.

,,Het zou treurig zijn indien zij niet bereid is geweest vrije tijd op te geven voor de troepen die daar zijn om haar en haar manier van leven te verdedigen. Ik heb nooit een cent gevraagd en als ik ooit geld heb gekregen, heb ik dat aan mijn pianist gegeven''.

Woordvoerder Hackford van Halliwell heeft overigens ontkend dat de zangeres een bedrag heeft gekregen voor het optreden.
Zij zou alleen een vergoeding hebben ontvangen voor ,,gemaakte kosten''. Het ministerie van Defensie en Hackford weigerden te zeggen om welke bedragen het gaat.

TV-spel Lucky Letters stopt

Lucky Letters stopt. De dagelijkse TV-quiz, op werkdagen om 19.00 uur te zien op RTL 4, zal op 28 december voor het laatst te zien zijn. Het programma stopt na 740 afleveringen, omdat de presentator, Victor Reinier, er geen zin meer in heeft.

,,Victor wil een andere kant uit, maar voor ons is hij onverbrekelijk verbonden aan het programma. Zonder Victor gaan we niet verder'', aldus RTL4-programmadirecteur L. van der Goot.

Lucky Letters was voor het eerst te zien in 1997 en zou eigenlijk slechts 18 afleveringen tellen. RTL 4 zal vanaf januari op het tijdstip van de quiz herhalingen van de serie Kees en Co uitzenden.

Internet-actie tegen kinderporno

In Haarlem heeft het 'Buro Zoeklicht' tientallen foto's van slachtoffers van Kinderporno geplaatst. Op deze manier wil de organisatie bereiken dat de identiteit van de kinderen wordt vastgesteld.

Als de identiteit bekend wordt, kan het Buro voorkomen dat ze nog verder in dit milieu blijven. Buro Zoeklicht is een organisatie die strijdt tegen zaken als kinderporno, incest en kindermishandeling. Met de publicatie wil de belangenorganisatie ook informatie over daders verkrijgen.

Het bureau vindt dat het OM te weinig tegen kinderporno onderneemt, en daarom publiceerde het vorig jaar ook foto's. Daar was het OM toen "niet gelukkig" mee, maar er werd geen actie tegen ondernomen. Ook deze keer grijpt het OM niet in.

Nintendo's Gamecube gelanceerd

JSimonetti had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De GameCube, de eerste nieuwe spelcomputer van Nintendo in de VS in 5 jaar, is in de Verenigde Staten gelanceerd.
Nintendo verwacht van de verkoop van de GameCube zeer veel.
Dat is opvallend, gezien de verkoop in Japan eerder dit jaar achterbleef bij de verwachtingen van Nintendo. Tot nu toe heeft het bedrijf nog maar eenderde van het aantal dat men voor ogen had, verkocht in Azië.

Oorspronkelijk stond de lancering van de GameCube in de VS gepland voor 5 november. Dat was drie dagen eerder dan de oorspronkelijke lanceerdatum van de Xbox van Microsoft. Beide fabrikanten moesten de start van de verkoop van hun spelcomputers uitstellen: de Xbox ging naar 15 november en de GameCube werd verschoven naar 18 november. Nintendo en Microsoft zagen zich genoodzaakt de lanceringen uit te stellen omdat er in het begin niet genoeg apparaten beschikbaar waren.

Nintendo heeft laten weten dat ze 700.000 spelcomputers beschikbaar hadden voor het afgelopen weekend. Voor het eind van het jaar moeten er 1,1 miljoen GameCubes verkocht zijn in de Verenigde Staten.

Nintendo denkt dat de concurrentie van Sony (PS2) en Microsoft (Xbox) niet zo groot zal zijn. Het bedrijf mikt met zijn GameCube met name op de 6- tot 14-jarigen. De andere twee spelcomputers mikken volgens Nintendo 'op oudere jongeren in de markt'.

In tegenstelling tot de apparaten van de concurrentie is de GameCube alleen een spelcomputer. De Xbox en de Playstation 2 zijn naast spelcomputers ook nog dvd-spelers. Daarnaast kan de Xbox ook nog gezien worden als een simpele pc met zijn 10 GB harde schijf.

Nintendo heeft bewust gekozen om het apparaat alleen als spelcomputer te brengen; Dat scheelt namelijk in de prijs. De GameCube kost in de VS 199 dollar terwijl de Xbox voor 299 dollar verkocht wordt. Dat is zelfs zonder de dvd-speler, daarvoor moet de klant nog eens dertig dollar extra betalen.

Justitie vervolgt Maxima niet

Maxima Zorreguieta zal niet vervolgd worden naar aanleiding van haar rol bij de aanrijding op 18 oktober.

Volgens de Openbaar Aanklager trof haar geen blaam omdat de bestuurder van de andere auto haar voorrang had moeten verlenen. Daarbij reed de man op een weg die alleen opengesteld is voor bestemmingsverkeer, en reed hij te hard.
Deze uitspraak is het resultaat van een onderzoek van de verkeerspolitie.

De man zelf zal ook niet vervolgd worden omdat hij bij de aanrijding zijn been brak.

Koeien verplicht in het weiland

Wil je in de Zeeuws-Vlaamse gemeente Oostburg een melkveehouderij beginnen, dan ben je binnenkort verplicht om je koeien in de zomer op een weiland te laten lopen.

Door toenemende interesse om in Oostburg een melkveehouderij te beginnen is deze maatregel ontstaan.
"Steeds meer melkveehouders laten hun vee op stal. Het gevolg is lege weilanden. Daar zijn wij geen voorstander van. In een weiland horen koeien te staan. Daarmee wordt het landschap verfraaid." volgens een woordvoerder.

Boeren zijn het hier niet mee eens, aangezien het goedkoper is om het vee binnen te houden, dit in verband met mestregelgeving en melkrobots.
"Deze bemoeienis met de bedrijfsvoering van de boer vinden wij te ver gaan" aldus een woordvoerder van de Belangenvereniging Agrarisch West-Zeeuws-Vlaanderen.

Jongentje dood bij redden hondje

Medi en HappyFun hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 14-jarige jongen uit het Overijsselse Bathmen is om het leven gekomen toen hij werd geschept door de sneltrein bij een poging zijn hondje van de rails te redden.

De jongen was samen met een vriendje op weg naar huis toen hij bij de overgang aan de Oude Holterdijk zijn hondje op het spoor zag lopen. Waarschijnlijk zag het diertje zijn baasje en is met z'n enthouiasme de overgang overgerend.

Omdat hij de trein zag naderen, deed hij een ultieme poging zijn troeteldiertje te redden. Daarbij werd hij echter gegrepen door de intercity Almelo-Deventer. Het slachtoffer was op slag dood. Ook de hond kwam om het leven.

MTV awards terecht

Medi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Robbie Williams, Graig David, The Gorillaz en vele anderen kunnen opgelucht adem halen. Hun MTV-awards die onlangs werden gestolen uit de MTV-kantoren zijn terecht. De felbegeerde beeldjes zijn terug gevonden door een Britse student. De jongeman vond ze in een afvalcontainer naast z'n huis, mogelijk dumpte de dief ze daar, na alle heisa in de media de voorbije dagen in de media. De beeldjes zijn zo'n ruim 22.000 gulden waard.

Jazzpianist Flanagan overleden

De bij leven al legendarische jazzpianinst Tommy Flanagan is in de nacht van vrijdag op zaterdag op 71 jarige leeftijd overleden in Manhattan, New York. Hij overleed aan de gevolgen van een aneurysme (Nee niet de fok! user )
Flanagan had bij leven onder andere gewerkt met grootheden in de jazz als Tony Bennett, John Coltrane en Ella Fitzgerald.

Flanagan was vooral bekend om zijn vermogen een band als geheel te laten spelen, en ondanks vele improv solo's de basislijn in een nummer vast te houden.

Politie pakt "supporters" op

De Politie in Amsterdam heeft na de wedstrijd Ajax-NAC (uitslag 1-3) zo'n zeventig Ajax "supporters" opgepakt wegens openlijke geweldpleging.

Na de wedstrijd werden er in en rond het stadion vernielingen aangericht, ramen en containers moesten het vooral ontgelden. Volgens de politie is de indeling van de ArenA mede debet aan het geweld. De supporters van de bezoekende club zitten te dicht op de vakken met de harde kern van de thuisploeg.

Israel valt Gaza weer binnen

Zondag zijn Israelische tanks bij Beit Lahia de Gazastrook binnengetrokken. Volgens Palestijnse bronnen zijn er schotenwisselingen geweest tussen Israelische strijdkrachten en Palestijnen.

Israel heeft aangegeven dat de acties het gevolg zijn van de mortierbeschietingen op twee dichtbij gelegen Joodse nederzettingen. Israel heeft zondagavond toegegeven dat er twee Palestijnen zijn doodgeschoten bij de nederzetting Dugit. De twee werden ervan verdacht een "terroristische aanslag" te willen plegen.

Ongeregeldheden in Belfast: 3 gewonden

Tijdens rellen tussen Protestantse en Katholieken in Belfast zijn drie agenten gewond geraakt toen zij de rellende partijen uitelkaar wilden houden.

Sinds enkele maanden is het geweld in Belfast tussen de twee groeperingen weer opgelaaid. Nu voor de derde nacht kwam het weer tot een botsing tussen de Katholieken en Protestanten. Met bakstenen, flessen, vuurwerk, en een enkele molotov-coctail werden de politieagenten bekogelt.

Goliath Anderlecht uit beker

In het Belgische bekertoernooi heeft de dreumes Lokeren (4e in de Eerste klasse) Goliath Anderlecht veslagen. Dit was een dubbele verrassing aangezien Anderlecht al na achttien minuten met 3-0 voorstond. Maar nadat centrale verdediger Glen de Boeck met een blessure uit het veld moest was de organisatie van de paars-witten volledig verdwenen.
De 3-0 achterstand werd omgezet in een 3-4 winst voor de ploeg uit Lokeren.

Taliban in Kunduz wil zich overgeven

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er wordt bij Kunduz gepraat over een overgave van de Taliban. Een aantal Talibancommandanten heeft contact gezocht met de Noordelijke Alliantie om daarover te praten. Dit heeft een minister van de Noordelijke Alliantie gisteren in Kabul gezegd.

"Er zijn gedurende de dag sporadische schermutselingen geweest tussen de Taliban en de Noordelijke Alliantie, maar enkele commandanten hebben contact met ons gezocht omdat ze zich onvoorwaardelijk willen overgeven", zei Yunis Qanuni, minister van Binnenlandse Zaken van de Alliantie. Andere commandanten vragen volgens hem garanties voor hun veiligheid alvorens zich over te geven. Weer anderen zouden bereid zijn tot het einde door te vechten.

Kunduz werd evenals de vorige dagen vannacht wederom gebombadeerd door de Amerikanen.

Bin Laden zit 130 km ten oosten van Kandahar

Slashdotter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Saudische terroristenleider Osama Bin Laden verstopt zich 130 kilometer ten oosten van de stad Kandahar. Dat zei Younis Qanooni, minister van binnenlandse zaken van de Noordelijke Alliantie, zondag. Hij sprak berichten dat Bin Laden niet meer in Taliban-gebied zou zijn tegen. "Volgens mijn informatie is Bin Laden nog altijd in de provincie Kandahar in Maruf Hij heeft daar trainingskampen en sterke ondergrondse bunkers," zei Qanooni volgens het persbureu AFP

Froukje ster van de Playboynight

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:
Afgelopen vrijdag, verscheen de nu al legendarische Playboyeditie met Froukje de Both! De midden-sectie van het blad zal gevuld zijn met een 12 pagina's tellende reportage van Froukje op het eiland Mauritius.

Ook tijdens de presentatie van het nummer in de Heineken Music Hall was Froukje de Both toch wel het middelpunt van de avond. Tijdens de presentatie van het decembernummer van het blad Playboy stonden journalisten in de rij, fotografen wilden allen het mooiste plaatje.

Froukje geniet van de aandacht maar "is blij als het weer morgen is". Over de foto's is de Costa-ster tevreden. Ze vindt ze stijlvol en ontzettend naar haar zin. "Ik heb ook veel overleg gepleegd met de fotograaf. Het was ook mijn keuze om naar Mauritius te gaan. Ik wilde er altijd al een keer naar toe en dit was een mooie gelegenheid. De foto's moesten iets met de jungle te maken hebben en ik denk dat dat gelukt is", aldus Froukje.

Haar omgeving heeft erg enthousiast gereageerd op de plaatjes in het mannenblad. "Mijn moeder stond vanaf het begin achter me. Mijn vader vond het wat moeilijker, maar achteraf is ook hij heel trots. Daar ben ik blij om, want je moet niet vergeten dat ik er zes maanden over heb nagedacht of ik het wel moest doen."

Over het bedrag dat Froukje heeft gekregen wilde ze niet veel loslaten. Vijftig mille? "Hahaha, daar doe ik het niet voor!" Tussen de vijftig mille en een ton dan? "Mwoa, dat komt een stuk meer in de richting, maar ik houd verder mijn mond", aldus de blonde soap-ster.

Weer drugsslachtoffers in Zaandam

Patrick Simonis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wederom zijn er twee mensen het slachtoffer geworden van (overmatig) drugsgebruik. Dit keer was er de drug GHB in het spel. De politie Zaanstreek-Waterland trof de twee aan in het uitgaanscentrum en liet ze naar het ziekenhuis brengen.

In verband met 2 drugsdoden die de afgelopen weken vielen in de gemeente waren dit weekeinde nachtfeesten in Zaandam verboden. Burgemeester Vreeman van Zaanstad stelde zondagmiddag dat drugsgebruik niet geheel is uit te bannen in het uitgaansleven. Hij neemt komende week een definitief besluit over nachtfeesten in zijn gemeente.

Jonge vrouwen vrijen onveilig

Uit onderzoek van de Britse Cosmopolitan blijkt dat 53% van de jonge vrouwen bij de eerste afspraak zonder condoom vrijt. Eén op de tien gebruikt zelfs nooit een rubbertje.

Het onderzoek vond plaats naar aanleiding van een schrikbarende stijging van het aantal Gonorroe-gevallen met maar liefst 27%.

Het wijst verder uit dat 20% van de vrouwen het kopen van condooms liever aan de man overlaat. 19% vindt dat de sfeer tijdens het vrijen wordt verpest door zo'n rubbertje en zes op de tien vrouwen gaan dermate in het liefdesspel op dat ze er helemaal niet meer aan denken.

De hoofdredactrice van het vrouwenblad was zeer verrast met de uitkomst van het onderzoek. "Het verbaast me dat onze lezers geen condooms gebruiken en letterlijk hun leven op het spel zetten."

Leo of Coos exit?

Na de emotionele exit van Frank afgelopen donderdag, stond de bewoners meteen een zware taak te wachten: de nieuwe nominaties.
Een bijdrage van Gert via de newssubmit.

In het team van captain Sandy kwamen Coos en Gert-Jan op evenveel stemmen uit. In dat geval moet de captain van het andere team beslissen wie er genomineerd wordt. Aangezien Leo inmiddels de plaats van captain Frank had overgenomen, rustte deze taak op zijn schouders.
Ogenschijnlijk zonder twijfels koos hij voor Coos.

Even later werd de genomineerde in het team van Leo bekend: Leo zelf!

Aanstaande donderdag zal één van de twee heren het huis dus moeten verlaten.
Wordt het Coos, die eerder een nominatie tegenover Priscella overleefde?
Of wordt het Leo, die niet eerder genomineerd stond, maar wel veel later in het BB-huis in Almere werd geplaatst dan Coos?

Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.