FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 18 november 2001

VS kocht Afghaanse stamhoofden om

HappyFun meldde ons via de newssubmit dat de Verenigde Staten aan 'omkoping' hebben gedaan. Ruim een miljard dollar zou uitgegeven zijn om de steun van een aantal Afghaanse stamhoofden te verwerven in de strijd tegen de Taliban.

De Pakistaanse krant 'Frontier Post' meldde dit vandaag. De krant baseert zich hiervoor op bronnen die nauw betrokken zijn geweest bij de militaire voorbereidingen van de VS in Afghanistan.
Volgens de krant hebben de Verenigde Staten contact met de stamhoofden gelegd, enkele weken voordat ze met hun luchtacties in Afghanistan begonnen. De leiders in het oosten en noorden van Afghanistan voelden er aanvankelijk niets voor om tegen de Taliban in opstand te komen, totdat de Noordelijke Alliantie enkele successen had behaald tegen de Taliban. Toen besloten de regionale groepen de wapens op te nemen

Al-Jazeera verlaat Afghanistan

Dankzij de recente gebeurtenissen in en om Afghanistan is het televisiestation Al-Jazeera wereldwijd beroemd geworden. De zender was als enige in staat actuele beelden uit het land voor de wereld te verslaan. Ook bracht het exclusieve videoboodschappen van meesterterrorist Osama bin Laden.

Het station is nu echter niet meer zo goed voorzien van nieuws en beelden uit het land. Al-Jazeera heeft alle verslaggevers uit Kabul teruggetrokken. Dit omdat het station uit angst voor onrust had besloten dat de ploeg moest vertrekken zodra de Taliban het veld zou ruimen.

Tal van Arabieren die achterbleven zijn vermoord, omdat ze (terecht of niet) werden aangezien voor Arabische vrijwilligers van de Taliban. Al Jazeera moet het nu doen met beelden van persbureau Reuters en de Amerikaanse nieuwszender CNN, die met de Noordelijke Alliantie meekwamen naar Kaboel.

Bier en wijn wordt duurder, fris goedkoper

Alsof men nog niet genoeg betaald voor een alcoholische versnapering, komt er weer een accijnsverhoging op bier en wijn. De verhoging houdt respectievelijk 18 en 21 procent in. Men kan rekenen op ongeveer 3 cent extra per flesje bier.

Voor de alcoholonthouders onder ons is er goed nieuws. Frisdranken worden namelijk goedkoper. Er zal zo'n 12 cent van de prijs af gaan bij een fles van 1,5 liter.

Deze veranderingen zijn het gevolg van een nieuw beleid. Het kabinet wilt namelijk de drempel tot alcoholgebruik bij jongeren verhogen.

GSM gebruik in auto verboden

Het kabinet heeft afgelopen vrijdag besloten dat het handmatig gebruik van een GSM tijdens het autorijden verboden wordt. Zelfs als men alleen maar een GSM in de hand houdt loopt men kans op een boete. Dit omdat er anders nooit aangetoond kan worden of de bestuurder wel of niet aan het bellen/SMS-en was. Het kabinet vindt dat de aandacht op de weg teveel verslapt bij het vasthouden van een mobieltje en het zoeken naar bepaalde toetsen. Het verbod gaat volgend jaar maart in en geldt voor alle bestuurders van motorvoertuigen.

DTM voor Alesi

Jean Alesi heeft bevestigd dat hij volgend jaar zal uitkomen voor het AMG Mercedes team in de Duitse DTM klasse, al wordt dit nog niet officieel bekend gemaakt door AMG.

Jean Alesi, die een CLK coupe heeft getest op Hockenheim, vertelde tegen reporters dat hij dat overeengekomen was met Norbert Haug, de sportchef van Mercedes.

"Er worden binnenkort geen dingen bekend gemaakt, maar Norbert Haug heeft me gevraagd en ik heb ja gezegd," aldus Alesi. "Met 450 paardekrachten hebben ze geweldige wagens zoals ik kon merken tijdens mijn test op Hockenheim."

Frentzen toch bij Prost

Volgens de manager van Heinz Harald Frentzen, Monte Field, zal Frentzen volgend jaar hoogstwaarschijnlijk gewoon weer uitkomen voor het team van Alain Prost. De berichten dat Frentzen volgend jaar naast Jos Verstappen bij Arrows zou rijden worden hiermee flink ontkracht.

Volgens Field heeft Frentzen en hijzelf op dit moment alleen informeel contact met het team uit Leafield. Frentzen zou, ondanks de geruchten die op dit moment de ronde doen, van Arrows geen contract aangeboden hebben gekregen.

Frentzen kwam de laatste vijf races van 2001 ook al uit voor het Prost team nadat hij even daarvoor door Jordan baas Eddie Jordan aan de kant gezet was na onenigheid over de toekomst van de Duitser bij het team. Probleem echter voor Frentzen is de onzekere toekomst van Prost op dit moment.

Field over Arrows: "Arrows heeft wat interesse getoond in het verleden maar heeft dit nu niet bevestigd en ik denk dat ze helemaal niemand zullen vervangen. Ze laten in ieder geval niets aan ons weten."

Arrows heeft trouwens opnieuw bevestigd dat Jos Verstappen gewoon zal rijden in 2002. Bernoldi zal naar alle waarschijnlijkheid ook gewoon blijven aangezien Red Bull de jonge Braziliaan steunt en volgend jaar een groter sponsoraandeel zal krijgen op de Arrows bolide.

Vrouw rijdt van paleistrap Noorwegen

De Noorse vrouw Eli Hagen maakt de rit van haar leven toen ze van de stenen paleistrap reed. De vrouw zette haar man af voor een banket van koning Harald, op de terug weg nam ze de verkeerde afslag. Via een hobbelige rit kwam ze beneden ongedeerd tot stilstand.

Het is niet de eerste keer dat iemand deze ruige route heeft genomen, volgens het staatsradiostation NRK zijn er de afgelopen jaren zeker twee taxichauffeurs en de bestuurder van een diplomatieke wagen ook van de trap gereden.

Het paleis heeft gezegd na te denken over betere wegmarkeringen op de twee wegen die langs beide zijden van de trap naar het paleis voeren.

Rop2000 meldde dit ons via de newssubmit

Gebit is de dupe van mixdrankjes

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers en tandartsen maken zich zorgen over de schadelijke effecten die populaire mixdrankjes kunnen hebben op het gebit. De zogenoemde “breezers” zouden door de combinatie van zoet en zuur het glazuur van de tanden aantasten.

Al langer is bekend dat het veelvuldig drinken van cola hetzelfde effect heeft.

Nederlandse tandartsen constateren al een sterke achteruitgang van het gebit bij sommige jongeren. Met name uit Scandinavië en Engeland komen alarmerende berichten over tanderosie als gevolg van de hippe drankjes.

15-jarige Belg fraudeert meer 1,5 ton bij elkaar

HappyFun en Rop2000 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Belgische jongen van 15 jaar heeft de afgelopen maanden voor anderhalve ton aan fraude gepleegd op internet. Hij bestelde onder andere meer dan honderd Playstations bij webwinkels door willekeurige creditkaartnummers in te tikken.

De spullen werden afgeleverd op vijf adressen in Brussel. De door de creditkaartmaatschappij gealarmeerde politie trof het grootste deel van de buit daar aan.

Weinig animo voor nationaal huwelijkscadeau

Nederlanders staan niet te springen om geld over te maken voor het nationaal huwelijkscadeau voor prins Willem-Alexander en Máxima. Uit een onderzoek door Buro Intomart, verricht in opdracht van RTL Nieuws, blijkt dat 64 procent niet van plan is om ook maar één cent te geven. slechts 19 procent is wel van plan om een bijdrage te leveren.

Máxima wordt steeds populairder, zo bleek tevens uit het onderzoek. Momenteel is ze even geliefd als prins Claus, het populairste lid van het koninklijk huis. Op drie staan de kroonprins en prinses Juliana. Koningin Beatrix komt er met een vijfde plaats wat bekaaid vanaf. Hekkensluiter op de populairiteitslijst is prinses Laurentien, de dochter van minister Brinkhorst.

'Al-Qaeda doodt Talibansoldaten in Konduz'

Slashdotter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de Britse krant de Sunday Telegraph vermoorden leden van Osama bin Laden's Al-Queda troepen van de Taliban om te voorkomen dat zij overlopen naar de Noordelijke Alliantie. Mensen die uit Konduz zijn gevlucht vertelden dat een Arabisch Al-Qaeda commandant het bevel had gegeven 150 Afghaanse Talibansoldaten te doden. Dit zou vrijdag gebeurt zijn, nadat eerder ongeveer 1000 Talibanstrijders onder de generaal Nasery overliepen naar de Alliantie, die de stad Konduz al een week omsingeld heeft.

Harry Potter film zorgt voor records

Harry Potter zorgt met zijn tovenaarskunsten voor vette records in de filmwereld.

De Harry Potter film ´´De Steen der Wijzen´´ breekt in de VS alle records. De film bracht daar afgelopen vrijdag, toen hij voor het eerst in de bioscoop te zien was, maar liefst 31,3 miljoen dollar op. Dat is ruim 2,2 miljoen dollar meer dan Star Wars: Episode I, de vorige recordhouder.


De verwachting is dat ook het opbrengstrecord over de eerste 3 dagen zal sneuvelen. Dat staat op naam van Jurassic Park II: 72,1 miljoen dollar. Één op de vier bioscoopschermen in de VS vertoont de film, eveneens een record. Hollywood verwacht dit jaar een record jaaromzet van zeker 8 miljard dollar, mede door het succes van Potter, en dat is ook een record.

De film gaat aanstaande donderdag in Nederland in première.

Lennox Lewis wint op KO

De Britse zwaargewicht bokser Lennox Lewis heeft z'n wereldtitel heroverd. In Las Vegas versloeg hij de Amerikaan Hasim Rahman met een knock-out in de vierde ronde.

Lewis neemt met deze overwinning revanche voor z'n verliespartij tegen Rahman in april van dit jaar. De wereldtitel van de Brit wordt erkend door de twee grote internationale boksbonden, de World Boxing Council (WBC) en de International Boxing Federation (IBF).

De winst van Lennox Lewis maakt tevens de weg vrij voor een lucratief gevecht tussen Lewis en Mike Tyson.

Jacht op bin Laden in klein gebied

Het bericht dat bin Laden naar Pakistan zou zijn gevlucht blijkt niet waar te zijn, want speciale eenheden van het Britse en Amerikaanse leger zoeken Osama bin Laden nu in een gebied van zo'n 50 vierkante kilometer in het zuiden van Afghanistan. De elite-troepen zouden gedropt zijn langs de zuidgrens van het gebied, juist om te voorkomen dat bin Laden naar Pakistan vlucht.

Volgens de Britse militaire inlichtingendienst is bin Laden de laatste weken niet in staat geweest ver te reizen ten opzichte van de plek waar hij zich vóór de bombardementen bevond.

De Britse minister van Defensie Geoff Hoon verklaarde zaterdag dat de strategie altijd al was geweest om bin Laden te verhinderen zich te verplaaten. Op deze manier wordt bin Laden binnen korte tijd óf gevonden, óf verraden door plaatselijke leiders.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.