Rel over 'Leger-optreden' Geri Halliwell

In Groot-Brittannië is een relletje ontstaan na het optreden van Geri Halliwell vorige maand voor de Britse troepen in Oman. Er wordt vooral kritiek gericht op het bizar hoge salaris dat de zangeres naar alle waarschijnlijkheid daarvoor kreeg.
Opvallend is dit, omdat in eerste instantie nogal schouderophalend werd gereageerd op het nieuws.

Volgens sommige bronnen ontving Halliwell van het ministerie van Defensie ,,tienduizenden ponden'' voor haar show. Bovendien mochten de soldaten geen foto's nemen om eventuele toekomstige inkomsten van de ex-Spice Girl niet in gevaar te brengen.

Nu heeft ook de nog immer geliefde Dame Vera Lynn, de 'lieveling van de strijdkrachten' uit de Tweede Wereldoorlog, zich in de discussie gemengd over Halliwell. Lynn veroordeelde Halliwell omdat zij geld heeft gevraagd om op te treden voor Britse militairen in een tijd van oorlog.

,,Het zou treurig zijn indien zij niet bereid is geweest vrije tijd op te geven voor de troepen die daar zijn om haar en haar manier van leven te verdedigen. Ik heb nooit een cent gevraagd en als ik ooit geld heb gekregen, heb ik dat aan mijn pianist gegeven''.

Woordvoerder Hackford van Halliwell heeft overigens ontkend dat de zangeres een bedrag heeft gekregen voor het optreden.
Zij zou alleen een vergoeding hebben ontvangen voor ,,gemaakte kosten''. Het ministerie van Defensie en Hackford weigerden te zeggen om welke bedragen het gaat.