De Graaf haalt keihard uit naar Fortuyn

Thom de Graaf de pas gekozen lijsttrekker van D66 heeft keihard uitgehaald naar Pim Fortuyn, de beoogde aanvoerder van Leefbaar Nederland. Dit tot groot enthousiasme van de D'66 congresgangers voor wie de Graaf afgelopen weekend een toespraak hield.

Volgens de Graaf exploiteert Fortuyn op een goedkope manier de angst door op te roepen tot een koude oorlog tegen de islam: "De harde aanpak van Fortuyn van de islam is niet nieuw en al helemaal niet fris".

"Vluchtelingen worden als vis behandeld door Fortuyn, doordat hij een quotum in wil stellen. Hij wil de grenzen sluiten als er maar ťťn asielzoeker meer komt dan een quotum van 10.000.". De recente weigering van Fortuyn om met hem in debat te gaan over de islam noemde De Graaf "laf of hautain ůf allebei, maar het deugt in elk geval voor geen meter." Fortuyn is in de ogen van De Graaf niet meer dan een politieke gelukzoeker.

Bij de laatste opiniepeiling stond D'66 op 8 zetels en Leefbaar Nederland op 10. Overigens moet Fortuyn nog officieel tot lijsttrekker van LN worden gekozen.