Israëlische minister vermoord

In Jeruzalem is woensdagochtend een Israëlische minister zwaargewond geraakt nadat hij was neergeschoten door twee onbekende gewapende mannen. Dat heeft een politiebron bekendgemaakt.

Het zou gaan om de minister van Toerisme, Rehavan Zeevi, leider van de extreemrechtse Nationale Unie. Zeevi had maandag zijn vertrek uit de regering van premier Ariel Sharon bekendgemaakt. Het aftreden zou woensdagmiddag van kracht worden.

Update 10:05
Alle ministers van het kabinet hebben de opdracht gekregen tot nader order thuis te blijven. Dat meldde de Israëlische televisie. De 70-jarige minister zou in een vijfsterren hotel in Oost-Jeruzalem in zijn hoofd zijn geschoten.

De aanslag is opgeëist door het FPLP, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. Het gaat vermoedelijk om een wraakactie nadat het Israëlische leger de leider van de FPLP, Abu Ali Mustafa, enkele weken geleden had gedood.

Zeevi had maandag zijn vertrek uit de regering van premier Ariel Sharon bekendgemaakt. Het aftreden zou woensdagmiddag van kracht worden.

Het gebied rondom het hotel is na de aanslag onmiddellijk afgesloten. Volgens ooggetuigen was de situatie chaotisch. Zeevi overnachtte regelmatig in het hotel als hij in Jeruzalem moest werken.

Update 10:45
Rehavan Zeevi is inmiddels in het ziekenhuis overleden.