Kamer bezorgd over instroom 'duister volk'

Niet alleen de bevolking van ons land maakt zich steeds meer zorgen over wie er zoal ons land binnen komen, maar nu ook een meerderheid in de Tweede Kamer. Tijdens een debat vanmiddag bleek dat ook de kamerleden zich zorgen maken dat Nederland een toevluchtsoord dreigt te worden voor duistere types uit de rest van de wereld.

Ons land kan wel eens ,,de vergaarbak van het tuig van de wereld'' worden zei CDA'er Rietkerk woensdag verontrust in de Kamer, zeker als Nederland zich niet aansluit bij de strengere regels in omringende landen, en geen oplossing weet te vinden voor het uitleveringsprobleem. Terroristen die worden gezocht in verband met de aanslagen in de Verenigde Staten kunnen waarschijnlijk niet worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten, omdat zij daar de doodstraf kunnen krijgen. Datzelfde geldt voor Osama bin Laden of leden van zijn Al-Qeadanetwerk. VVD-Kamerlid Nicolaï vroeg zich af of dit probleem kan worden omzeild als de VS beloven een eventuele doodstraf niet te zullen uitvoeren.

Verder vindt de kamer dat de beveiliging op Schiphol beter moet worden. Er zou een voorbeeld moeten worden genomen aan de wijze waarop het Israëlische El-Al de zaken omtrent beveiliging regelt.