Jordan gaat er gewoon voor

In een persconferentie heeft Michael Jordan aangekondigd niet bang te zijn voor de uitdaging die ligt in zijn rentree.
Met name spelers als Kobe Bryant, en Vince Carter zijn op dit moment de spelers die de kar trekken in de NBA, en Bryant heeft zich in diverse uitspraken al ietwat laatdunkend uitgelaten over de tweede comeback van het legendarische nummer 23.

Twee quotes uit het interview:

"Veel mensen denken dat ik mijn naam en reputatie te grabbel ga gooien. Ik sta daar absoluut niet bij stil. Als ik faal, faal ik. Ik grijp mezelf dan bij elkaar en ga verder met mijn leven. Wat er ook gebeurt, niets of niemand kan mijn zes NBA-titels nog wegnemen."

"Bij de Chicago Bulls was ik gewend aan winnen en aan domineren. Dat werd in elke wedstrijd verwacht. Bij de Wizards wordt er niets verwacht. Niemand eist van ons dat we even vijftig wedstrijden gaan winnen. Zelfs dertig is niet aan de orde, naar wat ik hoor in en rond de club. Maar ik weet zeker dat het veel beter kan dan negentien overwinningen en 63 nederlagen."

Overigens gaat Jordan tijdens zijn 2 jaar durende contract "slechts" 2,5 miljoen verdienen, dat in tegenstelling tot het laatste seizoen in de NBA van hem, waarin hij zo'n 80 miljoen bijeen kon rapen.

Jordan heeft aangegeven het niet voor het geld te doen, en heeft derhalve besloten om het voltallige bedrag van zijn eerste jaarsalaris te schenken aan het fonds dat is opgericht naar aanleiding van de aanslagen in New York en Washington