Varma: Wel geld betaald aan Ninash Found

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het voormalig Tweede-Kamerlid van GroenLinks Singh Varma zegt wel degelijk geld te hebben betaald aan de Ninash Foundation voor een scholenproject in India. Dat gebeurde alleen niet onder de naam Tara Singh Varma, "maar onze familie is de verplichting wel nagekomen. Het geld is overgemaakt, via een andere naam", zegt Varma in een interview dat zaterdag verschijnt in het Volkskrant Magazine.

Twee weken geleden kwam in het nieuws dat Varma in 1999 625.000 gulden heeft toegezegd aan het scholenproject, maar nooit zou hebben betaald. De Ninash Foundation voert het project in India uit. Varma was tot enkele maanden geleden voorzitter van de stichting. Zij verliet in mei de Tweede Kamer omdat zij ongeneeslijk ziek zou zijn. Daarover is twijfel ontstaan. Varma is ervan beschuldigd dat zij de ziekte simuleert om onder haar financile verplichtingen uit te komen.

'Peper in reet'

Varma uit in het interview zware kritiek op de Tweede Kamer en haar fractie. Politici houden zich volgens haar veel te veel met elkaar bezig en niet met de kiezer. De partijen hebben "peper in de reet" nodig. Als zij beter zou worden, denkt zij niet dat zij nog lid zou blijven van GroenLinks en dat de partij nog met haar overweg zou kunnen.

Varma zegt dat zij zich de afgelopen drie jaar heeft laten meeduwen "in een richting waar ik niet helemaal achter stond." Zij vindt dat zij meer bombarie had moeten blijven maken. "Meer activiste moeten zijn dan politica."