FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 5 augustus 2001

Man dood door bliksem

Blikseminslag heeft zondag aan het begin van de middag in Zwolle het leven gekost aan een 25-jarige man uit die stad, een 18-jarige vrouw, eveneens uit Zwolle, raakte gewond.

Het tweetal stond volgens de politie onder een grote kastanjeboom op het landgoed rond verzorgingstehuis Zandhove in Zwolle-Zuid te schuilen voor een bui, toen de bliksem in de boom sloeg en ook de man raakte. Volgens de politiewoordvoerder explodeerde de kruin van de boom. De vrouw liep daarbij een zware hersenschudding op.

Man overleeft val van 2 kilometer

Een 55-jarige parachutist uit Rotterdam heeft zaterdagavond een val van twee kilometer aan een halfopen noodparachute overleefd. De man, die op een huis in Oosterhout landde, was na de val nog aanspreekbaar.

Hij is gewond aan armen en benen afgevoerd naar een ziekenhuis in Breda, aldus de politie. De ervaren parachutist maakte met twee collega's een sprong vanaf 2000 meter uit een luchtballon. Na een vrije val in formatie weigerde de parachute van de man. Ook zijn noodparachute ging maar gedeeltelijk open, waardoor deze niet bestuurbaar was.

Nederland wint EK Honkbal

Het Nederlands honkbalteam heeft zojuist het EK gewonnen door in de finale Rusland met 4-0 te verslaan.

In een redelijke, maar niet al te spannende wedstrijd zette Nederland de Russen (waarvan ze eerder dit toernooi met 3-4 van verloren hadden) met redelijk gemak opzij.

Een van de betere spelers bij het Nederlands team was toch wel de pitcher, Rob Cordemans, die negen keer 3 slag op zijn conto kan bijschrijven.

Dankzij het behalen van de halve finales was Nederland al zeker van deelname aan het WK in Cuba.

Italie was in de strijd om de derde en vierde plaats met 6-0 te sterk voor de verassende Fransen.

Gastland Duitsland is zevende geworden in de eindrangschikking dankzij een 4-10 overwinning op het Kroatische team.

Troostfinale:
Italie - Frankrijk 6-0

Finale:
Nederland - Rusland 4-0

Met dank aan DonorHoofd voor de naam van de pitcher en het feit dat het de 17e titel is voor de Nederlanders

Organisatie DV trekt boetekleed aan

Organisator D. Luts vindt zichzelf en zijn organisatie de eerstverantwoordelijke voor de chaos die zaterdagnacht ontstond na het dansfeest Dance Valley. 'Mensen hebben ons honderd gulden betaald en wij hebben het niet goed geregeld.'

De chaos ontstond volgens Luts door een samenspel van factoren. Hij weigert vervoerder Keijman als schuldige aan te wijzen. 'Die heeft zijn best gedaan. Hij heeft bussen uit heel Nederland getrokken maar ook hij heeft zich te houden aan de Rijtijdenwet.'

Luts heeft bij gerucht vernomen dat chauffeurs ermee ophielden omdat zij daartoe wettelijk verplicht waren. Ook gaan er volgens hem geruchten dat chauffeurs het bijltje er bij neergooiden omdat zij waren bedreigd door passagiers. De organisator heeft bij Keijman nog niet kunnen nagaan of deze verhalen waar zijn. Keijman is onbereikbaar.

Ook taxi's zouden een rol hebben gespeeld bij het ontstaan van de chaos, aldus Luts. 'Zij reden de bussen in de weg.' Zaterdagmorgen en -middag was dat ook al gebeurd bij station Sloterdijk.

Deel gijzelaars Filipijnen bevrijd

Het Filipijnse leger heeft zeker dertien Filipijnen bevrijd die door de moslimbeweging Abu Sayyaf op het eiland Basilan waren ontvoerd. Abu Sayyaf, dat streeft naar een moslimstaat in het zuiden van de Flipijnen, had de mensen de afgelopen dagen meegenomen.

De gijzelaars werden bevrijd, nadat militairen een schuilplaats van de moslimgroep in het dorp Kapayawan hadden aangevallen. De strijd kostte volgens de woordvoerder een nog onbekend aantal leden van Abu Sayyaf het leven.

De rebellen ontvoerden donderdagavond 36 inwoners van Lamitan, een in meerderheid door christenen bewoond dorp op Basilan. Zeker vijf gijzelaars zijn onthoofd. Anderen konden ontsnappen.

Abu Sayyaf houdt op Basilan ook nog negentien andere Filipijnen en twee Amerikanen vast die in mei werden ontvoerd. Het is onduidelijk of allen nog in leven zijn. Een aantal zou al zijn geëxecuteerd.
Volgens een Filipijnse krant maken de ontvoerders zich ook schuldig aan verkrachting van de gegijzelde vrouwen.

Nieuwe recordpoging Steve Fosset

De Amerikaanse ballonvaarder Steve Fossett is zondag opgestegen voor zijn zesde poging om als eerste in zijn eentje rond de aarde te vliegen. De ballon verliet de aarde rond 01.00 uur (Nederlandse tijd) in het Australische mijnstadje Northam.

Fossett (57) had het vullen van de reusachtige ballon met helium wegens de ongunstige wind zeseneenhalf uur uitgesteld. Hij hoopt in vijftien tot achttien dagen rond de aarde te vliegen. In juni ging het bij de voorbereiding van de tocht mis. Een windvlaag beschadigde de ballon, toen die met helium werd gevuld.

In 1998 eindigde de vierde poging van de miljonair Fossett om alleen om de aarde te vliegen bijna in een catastrofe. Tijdens een onweersbui maakte hij een duikvlucht van bijna negen kilometer. De directeur van een makelaarskantoor in Chicago kwam terecht in een deel van de Stille Oceaan voor de kust van Australië, waar het wemelt van de haaien. Ondanks de klap was hij ongedeerd.

Brand Yellowstone deels onder controle

De grote bosbrand in het Amerikaanse Yellowstone National Park is voor een klein deel onder controle gebracht. De vlammen van de al een week woedende brand hebben tot dusver 1200 hectare in as gelegd.

Circa 700 brandweerlieden zijn ingezet. Hun werkzaamheden worden bemoeilijkt door het bergachtige gebied. Ze moeten bovendien uitkijken voor de vele Grizzly-beren die in het getroffen deel van het park leven.

De brand, waarschijnlijk ontstaan door blikseminslag, heeft zich de afgelopen dag niet verder uitgebreid. Een deel van het park, dat jaarlijks meer dan drie miljoen bezoekers trekt, blijft gesloten. Yellowstone is 9000 vierkante kilometer groot en behoort daarmee tot de grootste nationale parken ter wereld.

In 1988 brandde bijna een derde van Yellowstone af. Het nu getroffen gebied bleef toen gespaard. Volgens de parkwachters hoopte zich hier in de afgelopen tijd veel kreupelhout op. Bij blikseminslag, zeker als die niet gepaard gaat met neerslag, vat dergelijk hout snel vlam.

Vrouwen testen seksuele bluf man uit

DuchessX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man uit Thailand die opschepte over zijn seksdrang, is zelf het slachtoffer geworden van seksuele aanranding. Vijf vrouwen die zijn beweringen wel eens aan den lijve wilden ondervinden, vierden hun lusten bot op de man.
De 47-jarige man diende daarop klacht in bij de politie, maar trok die weer in toen de vrouwen, tussen de 20 en 47 jaar oud, hem 30 pond, zo'n 2.000 Belgische frank, aanboden. De man zei het geld voor zijn doktersrekening te sparen, want na het sekspartijtje met de vijf vrouwen verklaarde hij overal pijn te hebben.

Volgens de politie vond het incident plaats na een nieuwjaarsfeest in het Thaise stadje Kathararom, Kukan. De wulpse vrouwen ontdeden de opschepper van zijn kleren en voerden hem alcohol tot hij zich niet meer kon verweren.

Lettertype laat zien wie je bent

Kies niet zomaar een standaard lettertype in je computer, want het zegt meer over je persoonlijkheid dan je zou denken. Volgens onderzoek van dr. Aric Sigman kan de keuze van het lettertype macht en status geven en zelfs helpen bij het veroveren van een liefde.

Bibliothecarissen en andere saaie types maken volgens het onderzoek gebruik van het degelijke lettertype Courier, terwijl vlotte vrouwelijke yuppen zouden kiezen voor Georgia en Shelly. De signalen die lettertypes afgeven zijn volgens de Amerikaanse psycholoog Sigman vooral belangrijk in sollicatiebrieven, liefdesbrieven en ontslagbrieven. Voor wie bij een traditioneel bedrijf solliciteert zou Times een goede keuze zijn, maar bij vooruitstrevender bedrijven wordt Verdana aangeraden.

Het onderzoek is gedaan in opdracht van printerfabrikant Lexmark. Volgens directeur Hans Horn van Lexmark Nederland blijkt uit het onderzoek dat iedereen die een bepaalde boodschap wil overbrengen net zoveel aandacht moet besteden aan de selectie van het lettertype als aan de woordkeuze.

Ben Affleck in ontwenningskliniek

De Amerikaanse acteur Ben Affleck, een van de hoofdrolspelers uit de kaskraker Pearl Harbor, wil van de drank af. Daarom heeft hij zich vrijwillig aangemeld voor een ontwenningskuur in een gesloten kliniek in Malibu in de staat Californië.

De 28-jarige Affleck, reeds in het bezit van een Oscar voor het scenario van de film Good Will Hunting (1997), is al jaren alcoholist. Hij speelde zelfs een voortdurend dronken man vorig jaar in de film Bounce.

Volgens zijn woordvoerder is de acteur op een punt aangekomen dat hij definitief wil afrekenen met de alcohol. 'Ben heeft besloten dat hem een beter leven wacht zonder drank.'

Noodweer treft regio Den Haag

De regio Den Haag is zondagochtend vroeg getroffen door noodweer. Hevige regen zorgde voor veel problemen, vooral op de weg. Op sommige plaatsen in het gebied tussen Delft, Den Haag, Leidschendam en Zoetermeer stond een halve meter water.

Dat hebben woordvoerders van het verkeersinformatiecentrum TIC en het korps Landelijke Politiediensten (KLPD) meegedeeld. Op de A13 en de A4 deden zich enkele ongevallen voor, met alleen materiële schade.

Chaos na Dance Valley

Het dansevenement Dance Valley bij Spaarnwoude is zondagmorgen geëindigd in een chaos. Mensen die weg wilden, besloten bij een tekort aan bussen lopend de trein of hun auto op te zoeken. Het gevolg was dat honderden bezoekers in de regen onderkoeld raakten.

Honderden festivalgangers zitten zondagochtend nog in verschillende noodopvangen te wachten op mogelijkheden om thuis te komen. De meeste bezoekers zijn door de politie uit de berm geplukt en met onderkoelingsverschijnselen gebracht naar een noodtent bij Pontje Buitenhuizen waar dekens van folie werden uitgedeeld op de mensen warm te houden. Ook werden velen overgebracht naar de brandweerkazerne in Velsen en het politiebureau en een sporthal in IJmuiden.

Op de drie locaties is het een komen en gaan van ambulances en familieleden. Velen wachten nog apatisch en doodvermoeid. Bussen worden ingezet om de laatste mensen naar station Sloterdijk en centraal station in Amsterdam te brengen. 'Het was een nachtmerrie. We stonden gewoon uren in de regen', zegt een 24-jarig meisje uit Ierland.

Een 19-jarige jongen was bij de uitgang van Dance Valley door de drukte al in een sloot gevallen. 'Ik wist niet wat ik moest doen. We hebben onder een parasol van een friettent gestaan.' Bij de opvang wordt flink op de organisatie gescholden. 'Het was klote. Zeik de organisatie maar flink af. We hadden op de heenweg al vier uur gelopen. Op de terugweg stonden vijfduizend mensen op twee bussen te wachten. Schuilen kon niet. Iedereen liep alle kanten op. Mensen gingen gewoon uit hun dak', zegt een 37-jarige man die door een vriend wordt opgehaald. Een 35-jarige vrouw die in de VIP lounge van Dance Valley was geweest, wacht nog op het politiebureau. 'De geruchten bereikten ons dat een bus was gekanteld en een andere bus in de fik gestoken. We hebben onder een zeil in een bushokje gezeten totdat we werden opgepikt. Mijn petje af voor het werk van de politie'.

De organisatie van het festival Dance Valley in Spaarnwoude is diep teleurgesteld over de afloop van het evenement. 'Het is heel erg triest dat het zo gelopen is', zegt D. Luts, een van de organisatoren van Dance Valley. Hij wijst een omgedrukt hek aan als een van de oorzaken voor de chaos. 'De mensen waren ongeduldig, wilden snel weg. Organisatorisch was het in principe goed geregeld. We hebben 150 bussen ingezet, normaal gesproken kunnen die per half uur 15.000 mensen vervoeren.'

Volgens Luts liep het festivalterrein veel te snel leeg, waardoor de toegangswegen verstopt raakten. 'Daardoor konden de bussen niet goed hun werk doen. Vervolgens gingen er ook nog mensen wandelen op de weg'.

Het festival, dat meer dan 80.000 man publiek trok, is volgens Luts tot middernacht uitstekend verlopen. 'Ik vind het heel erg dat het daarna mis is gegaan. We zullen onze wonden moeten likken. De komende dagen moeten we alles eens goed evalueren.' In de omgeving van het festivalterrein zijn diverse zaken vernield. Een ingehuurde Connexxion-bus is volledig uitgebrand. Het is nog onduidelijk wie de bus heeft aangestoken.

Wassen beeld krijgt eigen lijfwacht

Het wassen beeld van supermodel Elle MacPherson in het beroemde Engelse wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud krijgt een eigen lijfwacht. De lijfwacht is in dienst genomen om te voorkomen dat mannelijke bezoekers aan het beeld gaan zitten. Het beeld van Elle is ongekend populair en wordt voortdurend betast door de mannelijke bezoekers.

Het wassen beeld van het 37-jarige Australische fotomodel heeft meer dan 120.000 gulden gekost. Er is zeven maanden aan gewerkt en het staat pas een week in Madame Tussaud. Een woordvoerder van het musem zegt dat de werknemers voortdurend de kleding van het beeld recht moeten trekken.

Het fotomodel Naomi Campbell zal niet zo blij zijn met deze ontwikkeling. Tot vorige week was haar wassen beeld het meest betaste van het museum. Het meest betaste standbeeld bij de mannen is dat van de Engelse tv-tuinman Alan Titchmarsh.

Levende worm uit gezicht verwijderd

Russische artsen hebben bij een patiënt een levende worm verwijderd die onder de huid van zijn gezicht leefde. De doktoren uit de Russische stad Dimitrovgrad verwijderden de worm vanonder het linkeroog van de patiënt. De man, die intussen volledig hersteld is, heeft de worm waarschijnlijk van zijn hond gekregen.

Het nieuws van de worm werd geleverd door de Russische krant Pravda. Recentelijk kwam de krant met eenzelfde bericht over Russische vrouw, ook afkomstig uit de regio van Dimitrovgrad, die een jaar lang met een vijf centimeter lange worm onder de huid van haar voorhoofd leefde.

James Bond trouwt in het geheim

EricV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Ierse acteur Pierce Brosnan, vooral bekend door zijn vertolking van de filmrol van de Britse geheim agent James Bond, is zaterdag in het geheim getrouwd. Hij gaf het Amerikaanse fotomodel Keely Shaye-Smith in een abdij in het Ierse graafschap Mayo het jawoord.

Nadere details over het huwelijk zijn nog onbekend. De 49-jarige acteur verkocht de rechten op de foto's en berichtgeving over de trouwpartij exclusief aan het Britse roddelblad Hello. Brosnan zou daarvoor bijna 3 miljoen gulden hebben ontvangen.

Hij en zijn 37-jarige bruid kennen elkaar al sinds 1994 en hebben twee zonen. De jongste, Paris Beckett, werd afgelopen februari geboren. Dylan, de oudste zoon, is zes.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.